Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αντί κοκορομαχιών

Και επιθέσεων ανούσιων, προτιμότερα η αντιπαράθεση έργων που έκανε ο καθένας.
 
Μόνο να μην ξεχνάμε ότι η χρηματοδότηση των έργων προέρχεται, από δημόσιο χρήμα (των φορολογουμένων φυσικά αμέσως και εμμέσως), ιδιωτών (που φυσικά είναι από την τσέπη τους), των δημοτών (που είναι τέλη προς τον Δήμο), δάνεια του Δήμου που πρέπει να τα επιστρέψει και με τόκο, και φυσικά της Ενωμένης Ευρώπης δηλαδή των Κουτόφραγκων. Αυτά πρέπει να διευκρινίζονται καλύτερα και όχι μια απλή αναφορά του τύπου: ιδιώτες + Δήμος {από τις πρώτες δημοσιεύσεις έργων διαφαίνεται ότι οι ιδιώτες που η μπλογκοβλακεία (τρομάρα της και κούνια που την κούναγε) τους θέλει ιδιωτεύοντες έως ιδιοτελείς και άχρηστους πολίτες (!) είναι πρώτης τάξεως χορηγοί και δωρητές για τις δημοτικές μας υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν λοιπόν έργα Σφυρή, έργα Καμιζή, έργα Λεμπέση κ.λ.π. εκτός από αυτά που οι ίδιοι χρηματοδότησαν από την τσέπη τους.
Υπάρχει συμβολή του Δήμου επί διοικήσεως των προαναφερθέντων, και αυτό πρέπει να αναλύεται. Μπορεί ένα σημαντικό έργο με ιδιωτική χρηματοδότηση, ή με χρηματοδότηση από προγράμματα της ΕΕ να μην είχε γίνει ποτέ, αν δεν είχαν ενεργήσει δεόντως οι προαναφερθέντες και οι "παρατάξεις"  τους. Και εδώ λοιπόν διευκρινήσεις.
Είναι φυσικό λοιπόν παραμονές εκλογών να μας θυμίσουν το έργο των διοικήσεών τους και είναι φυσικό να μην μιλήσουν για αυτά που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, αλλά για αυτά θα μιλήσουν οι Δημότες, όπως και για τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αντικειμενικοί δείκτες επί μετρησίμων μεγεθών, ώστε να υπάρχει σύγκριση απόδοσης και δράσης κάθε διοίκησης. Δεν τους θέλουν (μέχρι τώρα) οι εκάστοτε δημοτικές διοικήσεις, γιατί έχουν εθιστεί στην αοριστία και απροσδιοριστία.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι δεν έχουν ασκήσει διοίκηση στο Δήμο και λογικό είναι το βάρος του προεκλογικού τους αγώνα να είναι το όραμα και το πρόγραμμα, αλλά κυρίως να πείσουν ότι έχουν τις δυνάμεις και τις αντοχές να το υλοποιήσουν.

Και βέβαια πλανάται πάντα το ερώτημα: Γιατί για την πρόοδο και την ανασυγκρότηση της Ερμιονίδας πρέπει να κατέβουν 5-6 συνδυασμοί και ο μισός πληθυσμός της Ερμιονίδας να είναι κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο υποψήφιοι;;;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος