Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΜΒΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κ. ΤΑΣΟ ΤΟΚΑ

Όσον αφορά τον Κόμβο Εισόδου Κρανιδίου, ο κ. Τόκας παραδέχεται ότι η κατασκευή του ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 2010. Του θυμίζουμε καταρχήν πως το 2010 Δήμαρχος Κρανιδίου ήταν ο κ. Δημήτρης Σφυρής. Άρα το έργο έγινε επί δημαρχίας Σφυρή.
Τον ενημερώνουμε στην συνέχεια για τα εξής:
Μπορεί χρηματοδότης και εκτελεστής του έργου να ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας (εξάλλου είναι γνωστό σε όλους πως τα έργα σε Επαρχιακές Οδούς εκτελούνται από την Νομαρχία), αλλά ενώ το έργο ήταν να γίνει στο Κουτσοπόδι Αργολίδας, ήρθε στο Κρανίδι κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου  κ. Σφυρή, ο οποίος εκπόνησε ο ίδιος την μελέτη του έργου (η οποία πήρε έγκριση από την ΤΥΔΚ Αργολίδας) και εξασφάλισε με υπογραφές τις γραπτές παραχωρήσεις γης από τους ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων.
Έτσι η Νομαρχία Αργολίδας, έχοντας έτοιμη την μελέτη αλλά και την συγκατάθεση των όμορων ιδιοκτησιών, γνώριζε πλέον ότι δεν ήταν ανάγκη να προβεί σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γης και στην συνέχεια να αντιμετωπίσει τις προσφυγές των ιδιοκτητών στα δικαστήρια και να εμπλακεί σε χρόνιες δικαστικές διαμάχες που καθυστερούν το έργο με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότησή του. Οπότε μετέφερε άμεσα το έργο από το Κουτσοπόδι στο Κρανίδι.
Επίσης πρέπει να αναφέρουμε πως από τον κ. Σφυρή έγιναν ακριβώς οι ίδιες ενέργειες και στον νότιο Κόμβο Κρανιδίου προς Πορτοχέλι, δηλαδή μελέτη κατασκευής και γραπτές παραχωρήσεις γης από τους ιδιοκτήτες. Ένας όμως ιδιοκτήτης την τελευταία στιγμή υπαναχώρησε και δεν υπέγραψε την παραχώρηση γης. Και θα θυμούνται όλοι πολύ καλά πως τα μηχανήματα της Νομαρχίας Αργολίδας, πήγαν και ξεκίνησαν τις εργασίες πρώτα σε αυτόν  τον κόμβο, αλλά λόγω της υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη σταμάτησαν και προχώρησαν στην συνέχεια στην κατασκευή του Κόμβου της Εισόδου Κρανιδίου. Και είναι προφανές πως από το 2010 δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για τον νότιο Κόμβο Κρανιδίου προς Πορτοχέλι. Δεσμευόμαστε όμως προς τους Δημότες της Ερμιονίδας πως αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα έργα του κ. Δημήτρη Σφυρή ως Δημάρχου Ερμιονίδας.
  
Κόμβος Εισόδου Κρανιδίου:


Τέλος πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και άλλα έργα που χρηματοδότησε και εκτέλεσε η Νομαρχία Αργολίδας στον Δήμο Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, τα οποία όμως κατόρθωσε και τα έφερε ως Δήμαρχος ο κ. Σφυρής κάνοντας τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τις μελέτες στατικής επάρκειας και εξασφαλίζοντας τις σχετικές άδειες όπως:
·        Φωτισμός Διασταύρωσης δρόμου Κοιλάδας – Κρανιδίου.
·        Φωτισμός Διασταύρωσης δρόμου Πορτοχελίου – Ερμιόνης (στο
     Ξενοδοχείο Γιούλη).
·        Πλήρης επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Γυμνασίου Κρανιδίου 
   (που ήταν για χρόνια ένα ερείπιο), όπου καθημερινά πλέον γυμνάζονται δεκάδες παιδιά, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο  κ. Τόκας σαν Πρόεδρος του Α.Ο.Κρανιδίου.


Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Κρανιδίου στην φάση της επισκευής (έτος 2008):


Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Κρανιδίου ολοκληρωμένο (έτος 2009):


Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο κ. Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου, δεν άφησε ανεκμετάλλευτο κανένα έργο, κανένα πρόγραμμα και καμία χρηματοδότηση είτε προέρχονταν από την Νομαρχία Αργολίδας, είτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απευθύνθηκε παντού και εξασφάλισε ό,τι μπορούσε περισσότερο για τον Δήμο Κρανιδίου.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τόκα για την δημόσια τοποθέτησή του επί του θέματος, διότι θεωρούμε πως συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο των παρατάξεων ενόψει των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μάιου 2014 και βοηθάει τους πολίτες της Ερμιονίδας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παρατήρηση, παρέμβαση ή τοποθέτηση κάθε Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ερμιονίδας, παράλληλα όμως θα θέλαμε να δούμε και τις θέσεις τους σε κάποια σημαντικά ζητήματα που επανειλημμένα  έχει αναδείξει η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας και τις προτάσεις που έχει κάνει, όπως για παράδειγμα:
·        Την πρότασή μας για την αυτοδύναμη διαχείριση των απορριμμάτων.
·        Την πρότασή μας για την επίλυση του προβλήματος του νερού στον
      Δήμο Ερμιονίδας.
·        Την πρότασή μας για την οργάνωση των αθλητικών χώρων.
·        Τις προτάσεις μας για τις επεκτάσεις των οικισμών και την αναθεώρηση
     των σχεδίων πόλεων.
·        Το θέμα της μη χρηματοδότησης εδώ και 11 μήνες των 
     Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας από τον Πρόεδρο 
     της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ερμιονίδας  
     κ. Ηλία Βελούδη.




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ