Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

Δημότες και Δημότισσες,
Φίλες και Φίλοι,
Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και παρευρίσκεστε όλοι εδώ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής μας παράταξης της «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ».
Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Στις 18 Μαϊου οι δημότες του δήμου μας θα στείλουν το μήνυμα, θα εκφράσουν δυναμικά τη βούλησή τους, την απόφασή τους . Θα επιλέξουν ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ  για τον τόπο μας. Θα επιλέξουν ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ για τη διοίκηση του δήμου Ερμιονίδας.  
Με αίσθημα μεγίστης, συλλογικής ευθύνης και υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο στο δήμο Κρανιδίου όσο και το δήμο Ερμιονίδας για δεκαέξι συνεχόμενα χρόνια, είμαι ανάμεσά σας, σας κοιτάζω στα μάτια και δηλώνω ότι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, ότι ανταποκρίθηκα στα καθήκοντά μου, ότι προάσπισα τα συμφέροντα του τόπου μας.
Σήμερα είμαι ανάμεσά σας, παίρνω δύναμη από όλους εσάς και δηλώνω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου μπορούμε να γράψουμε μία νέα σελίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας, μία νέα σελίδα
στο δήμο Ερμιονίδας. Όλοι έχουμε την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, απαιτείται να προσαρμοστούμε στη νέα εποχή, στην αναγκαιότητα μίας νέας συλλογικότητας.
'Εγκαιρα δεσμευτήκαμε ότι θα υπηρετήσουμε τις παρακάτω αρχές:
1)  Την αρχή της συλλογικότητας.     Στη σύγχρονη εποχή μας, με τον όγκο των προβλημάτων που έχουμε να διαχειριστούμε, απαιτείται να περάσουμε από το «εγώ» στο «εμείς». Ο Δήμαρχος έχει την υποχρέωση να συνεργάζεται, να ενεργοποιεί, να διαβουλεύεται με τα στελέχη της παράταξής του και ευρύτερα με τους δημότες του δήμου μας.
2) Την αρχή της διαφάνειας. Θέλουμε τους πολίτες  συμμετόχους στις υποθέσεις του δήμου. Ο δήμος Ερμιονίδας είναι υπόθεση όλων μας. Χρειάζεται πολύπλευρη ενημέρωση, λειτουργία συλλογικών οργάνων, όπως της επιτροπή διαβούλευσης, τωνσυνελεύσεων των  κοινοτήτων, ενίσχυση του θεσμού του προγράμματος διαύγειας.
3) Η αρχή της ανάπτυξης. Χρειάζεται μία ουσιαστική επανεκκίνηση  της τοπικής μας   οικονομίας, ο δήμος απαιτείται να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τόσο τα δημοτικά έργα -υποδομές που χρειάζονται στον τόπο μας, όσο και τις ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται και στους τρεις τομείς της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής).
4) Η αρχή της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.    Στην παρούσα συγκυρία  απαιτείται ο δήμος μας να διαθέτει μία οργανωμένη κοινωνική υπηρεσία και να υποστηρίξει όλες τις κοινωνικές δομές που μπορούν να δράσουν πολλαπλασιαστικά στην τοπική μας κοινωνία. Στηρίζουμε το θεσμό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Θα ιδρύσουμε το νέο κοινωνικό θεσμό του κοινωνικού παντοπωλείου, θα στηρίξουμε τις δράσεις των εθελοντών αλληλεγγύης που αναπτύσσουν δράσεις στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη. Θα στηρίξουμε δράσεις για τους νέους, ανέργους, για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση - κατάρτιση.
Η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο, είναι η δέσμευσή μας.
5) Η αρχή της κοινωνικής συμφωνίας.   Είναι η πρότασή μας, είναι το ζητούμενο στη νέα εποχή. Για να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία απαιτείται να απευθύνουμε μία πρόσκληση στους κοινωνικούς εταίρους, στον επιχειρηματικό κόσμο, στους συνεταιρισμούς, σε κάθε μορφή κοινωνικής οργάνωσης, ομάδας, για να συνδιαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2019. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για την πρόοδο του τόπου μας και των κατοίκων του.
Φίλες και Φίλοι,
Σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθειά μας, τον αγώνα μας, τις ιδέες μας, τις αρχές μας.
Θέλουμε, επιθυμούμε τη νέα σελίδα.
Α) Γιατί είμαστε μία ισχυρή και δυνατή ομάδα που έχει τη γνώση, την εμπειρία, τη βούληση, τον ενθουσιασμό να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο δήμο μας.  Θα εγγυηθούμε αυτήν την πορεία των έργων, το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου -Πόρτο-χελίου -Κοιλάδας. Είναι ώριμο και στην τελική φάση δημοπράτησης. Η αλλαγή δικτύου ύδρευσης στο Κρανίδι έχει δημοπρατηθεί και άμεσα ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες. Είμαστε στην τελική φάση δημοπράτησης των έργων που θα αλλάξουν την τουριστική εικόνα της περιοχής, το τουριστικό καταφύγιο στο Πόρτο-χέλι και η τουριστική μαρίνα στην Ερμιόνη.
Β) Θα γράψουμε μία νέα σελίδα στην προετοιμασία του δήμου μας στη διεκδίκηση έργων από τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2019. Απαιτούνται να διεκδικήσουμε έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, από το ΕΣΠΑ, από πιλοτικά προγράμματα των υπουργείων, όπως ψηφιακής σύγκλησης. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα εγγυηθούμε αυτήν την πορεία, αυτήν την διεκδίκηση.
Γ) Δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στα πλαίσια της διαχείρισης των απορριμάτων. Ο δήμος μας θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Όμως αυτό πρέπει να πράξουν και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου.
Δεν θα ανεχτούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων της Ερμιονίδας και επιτέλους απαιτείται να αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς που δημιούργησαν το μεγάλο οικολογικό και οικονομικό έγκλημα της λειτουργίας του δεματοποιητή στη θέση «Σταυρός» Διδύμων.
Δ) Θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα σελίδα στην αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων-προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος μας. Η διαχείριση του νερού, η διαχείριση των απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο, οι λιμενικές υποδομές αποτελούν κύριες προτεραιότητές μας. Σε συνδυασμό όμως με τη βελτίωση της τουριστικής εικόνας του δήμου μας, τη σύνδεση του τουρισμού με πολιτισμό  και τη σύζευξη του τουριστικού προϊόντος με τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα του τόπου μας.
Δημότισσες  και Δημότες  του δήμου μας,
Φίλες και Φίλοι,
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου του 2014           πρέπει να δοθούν με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος.
Ας συνδιαμορφώσουμε μία νέα σελίδα στον τόπο μας, το έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Ας ενώσουμε την κοινωνία μας, ας κλείσουμε τ΄αυτιά μας στις σειρήνες των τεχνητών διλημμάτων, των ψεύτικων υποσχέσεων και των ωραιοποιημένων παραδείσων.
Η παράταξή μας θα δώσει μία μάχη, θα κάνει έναν νικηφόρο αγώνα. 'Εχουμε τη θέληση, έχουμε τη βούληση, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία να πετύχουμε, να συνδιαμορφώσουμε μία νέα σελίδα για τον τόπο μας, για το δήμο Ερμιονίδας.
Είμαστε εγγυητές αυτής της πορείας και με τη δύναμη όλων θα πετύχουμε.
Ας γίνουμε σημαιοφόροι των αξιών μας, των γνώσεων, των ιδεών μας.
Σας καλώ σε έναν αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας και την ευημερία των κατοίκων του.