Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ηλίας Κατσάβελας προς Σταύρο Κούστα: Φοβάστε την αλήθεια όπως ο «διάολος το λιβάνι»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Συνδημότες μου, σε απάντηση των όσων ψευδών αναφέρει ο κ. Κούστας, έχω να του υπενθυμίσω τα εξής:
1ον) όσον αφορά το έργο της αποχέτευσης:
Από το 2010 είχα δεσμευτεί προς τους συμπατριώτες μου, ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να τους απαλλάξω από τη δυσοσμία που έπληττε το Χωριό μας, εδώ και πολλά χρόνια.
Οι κάτοικοι της Θερμησίας με ανέδειξαν Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας και από την 1/1/2011 που ανέλαβα, φρόντισα να τηρήσω τη δέσμευση μου απέναντι τους,  για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης.

Παραθέτω λοιπόν τα πραγματικά γεγονότα προκειμένου ο κ. Κούστας, να πάρει τις απαντήσεις που πρέπει, που έχει το θράσος!!!!!!! Αντί να απολογείται για τα…..πολιτικά του κατορθώματα (!!!!!!!!) τα τελευταία 3,5 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ για την Ερμιονίδα χρόνια, να παριστάνει τον (πολιτικό) τιμητή και να έχει την απαίτηση(!!!!!) να απολογηθώ εγώ σε αυτόν τον Αντιδήμαρχο με τις τόσες….επιτυχίες!!!!! στην διαχείριση των απορριμμάτων και με τις κατά καιρούς ΓΡΑΦΙΚΕΣ αναρτήσεις που δημοσιεύει στο «αληθινό!!!!»  και «επαναστατικό!!!!» μπλοκ του!!!!!

Για το έργο της αποχέτευσης λοιπόν, παραθέτω την απόφαση υπ. Αριθ. 14/2011 της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Θερμησίας, όπου και συζητήσαμε για την λήψη αποφάσεως για τη μεταφορά των λυμάτων της Τοπικής μας Κοινότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΣΤΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΙΜΗΤΗ(!!!!!!!):

«Εγκρίνουμε τη συγκέντρωση των λυμάτων στη δεξαμενή στη θέση
Αγ. Γεωργίου και μετά τη μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρα φορτηγά στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Ερμιόνης ή του Κρανιδίου. 
Το κόστος της σύνδεσης της κάθε οικίας, θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη της».
Όλα λοιπόν έγιναν έπειτα από δικό μας αίτημα και κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο και την ΔΕΥΑΕΡ , για το κοστολόγιο της μεταφοράς και την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, (ως προς την μεταφορά).
Άρα η επιλογή για να γίνει αυτό το έργο, κύριε Κούστα, ήταν ΑΠΑΙΤΗΣΗ του δικού μας Τοπικού Συμβουλίου.
Επομένως, αυτή την απλή, εύκολη, αποτελεσματική και απείρως οικονομικότερη λύση, (δικά σας λόγια χρησιμοποιώ κε. Κούστα),  την προτείναμε εμείς για να υλοποιηθεί και ακολούθως ο Δήμος την αποδέχτηκε.

2ον) Όσον αφορά την ανάπλαση του δρόμου προς την Εκκλησία:
Κύριε Κούστα, στην κατάρτιση Επιχειρησιακού προγράμματος της Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας, που εκπονήσαμε το 2012 (της 29ης Νοεμβρίου 2011 με α.α. 19/2011), προτείναμε τα κάτωθι έργα-Δέκα (10)- στον αριθμό:
1)ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ
2)ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
3)ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΏΝ ΔΡΟΜΩΝ
4) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΑΡΖΑΝΕΤ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ
5)ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ «ΠΗΓΑΔΙΑ»
6)ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ «ΕΥΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»
7)ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΗΣΙΑ
8)ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»
9)ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΔΙΩΝ
10)ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΗ ΘΕΡΜΗΣΙΑ

Πράγμα που σημαίνει κε. Κούστα ότι το έργο της ανάπλασης του δρόμου, προς τον Ι.Ν. «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου», το είχαμε προτείνει από τις 29 Νοεμβρίου 2011 και αφού δεν υλοποιήσατε-για δικούς σας λόγους-ΚΑΝΕΝΑ(!!!!!!!) από τα προτεινόμενα έργα που εμείς είχαμε αιτηθεί, στις 29/10/2012, λάβαμε την Αρ. Πρ. 12967 επιστολή σας, που αναφέρει τα κάτωθι:
«Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού Δήμου Ερμιονίδας για το έτος 2013 .

«Ως γνωρίζετε η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του 2013 προαπαιτείται και προηγείται της κατάρτισης του προϋπολογισμού.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα (μέχρι και την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου) να αποστείλετε στον Δήμο (μέσω fax στο 2754022000) τις προτάσεις σας για την κατάρτιση του νέου τεχνικού προγράμματος του 2013.
Οι προτάσεις πρέπει ανά Δημοτική-Τοπική Κοινότητα να περιοριστούν σε 2 έργα άμεσης ανάγκης και χρήσης, χαμηλού κόστους, έτσι ώστε το νέο τεχνικό πρόγραμμα να ανταποκρίνεται στην επικρατούσα στον Δήμο μας πραγματικότητα και να είναι εφαρμόσιμο.
Προς ενημέρωσή σας, σας αναφέρω ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2012, δεν έχει εκτελεσθεί στο μεγαλύτερο μέρος διότι ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας μας, δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα από ΣΑΤΑ (κονδύλια για στήριξη του τεχνικού προγράμματος).
Ο Δήμος μας έχει πάρει μόνο 33.000 Ευρώ που είναι η ΣΑΤΑ των σχολικών κτιρίων.
Κατόπιν τούτου τα προγραμματισμένα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012, θα συμπεριληφθούν σαν συνεχιζόμενα στο πρόγραμμα του 2013».

Έπειτα απ αυτή την επιστολή σας κε. Κούστα, σας αποστείλαμε στις 31 Οκτωβρίου 2012, με Αρ. Πρωτ. 25, τα τρία έργα που εμείς θεωρούσαμε οικονομικότερα-όπως μας ζητούσατε- και από τα οποία μέχρι και σήμερα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ!!!!!
Σας θυμίζω ποια έργα είχαμε ζητήσει:
1.       Εκβάθυνση ή διάτρηση νέας γεώτρησης στην θέση «Βρωμοσυκιά» στις Αδέρες.
2.       Αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου.
3.       Συντήρηση Αγροτικών δρόμων.

Γιατί κε. Κούστα, αποκρύψατε και ΔΕΝ δημοσιεύσατε στο ιστολογιό σας, ότι το συγκεκριμένο έργο, το είχαμε ζητήσει από το τεχνικό πρόγραμμα της Θερμησίας από το 2012 και ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο έργο όταν αφενός μεν το είχαμε ζητήσει να γίνει από το 2012—που προανέφερα--- αφετέρου δε το τεχνικό μας πρόγραμμα για το 2013, το είχαμε προσαρμόσει πάνω στη δική σας επιστολή;;;;
Ποιος κάνει λοιπόν κε. Κούστα, παραχάραξη της αλήθειας;;;;;; 
Μάλλον εσείς κε. Κούστα, φοβάστε την αλήθεια όπως ο «διάολος το λιβάνι» την οποία και να είστε βέβαιος, πως ο λαός με την κρίση, την μνήμη και τη δύναμη της ψήφου του, όχι μόνο την αποκαθιστά αλλά και την επιβάλει.
Θα πάρετε τις κατάλληλες απαντήσεις σας λοιπόν, ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕ!!!!!! ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!! Σταύρο Κούστα, στις 18 του Μαΐου από τον λαό.
Μέχρι τότε σας αφήνω μόνο σας αντιμέτωπο με τις γραφικές αναρτήσεις σας στο μπλογκ σας κε. Κούστα.
Αντιμέτωπο με τα κούφια λόγια του αέρα που αρέσκεστε να λέτε.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σας.

Ηλίας Κατσάβελας
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας
και Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Θερμησίας