Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠOΝ ΤΩΝ HΛΩΝ

ΠΗΓΗ : Ο Αλιβάνιστος 


Σε ότι αφορά την Ερμιόνη.

Κ, Δήμαρχε η ιστορία θα κρίνει την προσφοράς σας στην κοινωνία  αντικειμενικά, εγώ υποκειμενικά σκεπτόμενος απογοητεύτηκα γιατί είχα την ελπίδα ότι όπως τον ασθενή, προκειμένου να τον εξετάσετε, δεν τον υποβάλετε στο ερώτημα της κομματικής ταυτότητας,  αλλά πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, όχι μόνον τον εξετάζατε αλλά και τον θεραπεύατε.                          Έτσι ήλπιζα ότι και ως Δήμαρχος, με δημοκρατικές διαδικασίες θα επιλέγατε αξιοκρατικά τους συνεργάτες σας. Για αυτό  εκφράζω την απογοήτευση μου για το ότι υπήρξατε κομματικός δήμαρχος,  αφού  όλες οι επιτροπές στην κυριολεξία συγκροτήθηκαν με κριτήριο την κομματική ταυτότητα. Θεωρώ επίσης ότι οι ηγέτες δεν παραιτούνται μελλοντικά αλλά άμεσα, ούτε αποποιούνται την ευθύνη λέγοντας ότι στη Δημοκρατία ο λαός υπαγορεύει τη βούληση του. Αυτό συμβαίνει Άπαξ στις εκλογές, άλλως γράφει ο Θουκυδίδης  για τον Περικλή <Κατείχε το πλήθος ….και ουκ ήγετο μάλλον υπ’ αυτού ή ούτος ήγε>. Αυτό το κακό παράδειγμα υιοθέτησαν και οι συνεργάτες σας και αυτομόλησαν πριν η δημοτική αρχή εκτίσει την  θητεία της ως όφειλαν,  αποποιηθήκαν δε των αρχών της Πατριωτικής παράταξης σας, προσχωρώντας σε άλλους συνδυασμούς και ιδέες που προφανώς ανακάλυψαν εκ των υστερών, ότι τους εκφράζουν.                                                     K, Δήμαρχε κατά τον χρόνο της αυτοκριτικής σας, διαβάστε τα κείμενα που αναρτήσατε στην προσωπική σας ιστοσελίδα και αυτών που επιτρέψατε να την χρησιμοποιούν ως εργαλείο αντιπαράθεσης και θα διαπιστώσετε ότι δεν υπήρξατε Δήμαρχος όλων των δημοτών, διότι η αντιπολίτευση που αντιμάχεστε αντί να συνεργάζεστε,  εκπροσωπεί σχεδόν το 49 % των δημοτών σας.         

                          -----------------------------------                                

Κ, Λάμπρου, απαλλαγμένος από τα βαρίδια της Πατριωτικής Παράταξης, με πρώτον τον αρχηγό σου, προσπαθείς να μας πείσεις ότι προέρχεσαι από παρθενογένεση και ότι οι καλές σου προθέσεις και ιδέες, δεν ευδοκίμησαν λόγω της πληθωρικής παρουσίας του δημάρχου, που σκοπίμως σε κρατούσε στη σκιά του. Και ευκαιρίας δοθείσης, λόγω της πρόωρης παραιτήσεως του  προχώρησες στην αποκαθήλωση του, με το γνωστό ΠΑΡΩΝ, για να πάρεις τη θέση του !!! Επομένως ως δημότης πως είναι δυνατόν να πειστώ ότι  θα αποστασιοποιηθείς των αρχών που ακόμα και σήμερα υπηρετείς;                        Θα υπηρετούσες τον δήμο μας αν ακολουθούσες τον κ, Δήμαρχο, ο οποίος υπήρξε ο πολίτικός σου μέντορας και που αναντιρρήτως ακολουθούσες, επί τετραετίες τις προς τον Δήμο ενέργειες του.                                                                                 

                          ---------------------------

Κ, Σφυρή, είχατε την ευκαιρία καθ΄ όλη την διάρκεια των τρεισήμισι ετών της παρουσίας σας ως αρχηγού της αντιπολιτεύσεως, όχι μόνο να αλλάξετε σελίδα, αλλά να ανοίγατε ένα νέο βιβλίο, με τι αρχές που διακηρύσσεται σήμερα, γιατί τα παιδιά δεν τα αποκτήσατε τώρα για να σκέπτεστε το μέλλον τους, τα είχατε και το καλοκαίρι του 2010 που στα Μαδρακια της Ερμιόνης μας διαβεβαιώνατε ότι είχατε αποθεματικό 2.700.000 Ε, δια την εκτέλεση έργων. Και στην ερώτηση μου:                                                                                                          -Κ, Σφυρή τώρα με την λειτουργία του Καλλικράτιου δήμου, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για έργα, εις όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα;                                                                                                                                           - Βεβαίως!!! Ήταν η απάντηση σας με απόλυτη πειστικότητα. Όμως κατά την παράδοση της Δημαρχίας στον αντικαταστατή σας, εμφανίσατε διαχειριστικό υπόλοιπο 700,000 χ. Ε. και η δικαιολογία σας μέσω διαδικτύου, ήταν ότι το υπόλοιπο αυτό, ήταν το καλοκαίρι του 2010;

Κ, Σφυρή, η ερώτηση μου ήταν σαφής εάν τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για έργα στον καλλικράτιο Δήμο, γιατί αυτόν αφορούσε το περιεχόμενο της ομιλίας σας.  Δεν σας ρώτησα για τον δήμο Κρανιδίου που ούτος ή άλλως  την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα ενοποιείτο με τον Δήμο Ερμιόνης. 

Κ, Σφυρή, δεν αντιληφθήκατε ότι η Πατρίδα μας, πέραν της οικονομικής κρίσης, διέρχεται και κρίση αξιών και είναι δέσμια μιας παρωχημένης νοοτροπίας, την οποίαν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας, τη γνωρίζεται και προτίθεστε να την αλλάξετε; Δεν νομίζεται ότι ζημιώσατε όλους εκείνους που σας ψηφίσαν, με την προσδοκία ότι έστω και από την θέση της αντιπολίτευσης, θα προσφέρατε την στήριξη σας στην συμπολίτευση, αντί της καθολικής άρνησης που είναι η μητέρα του διχασμού!!!   

Κ, Σφυρή, ανήκατε στην επιτροπή της Λιμενικής αρχής, θεωρείται ότι η απώλεια της διαχείρισης της προβλήτας στο Μετόχι, δεν σας βαρύνει;                      Στα θέματα που απασχόλησαν την Ερμιόνη, όπως η γλίστρα στα Μανδράκια, η καταπάτηση δημοτικού οικοπέδου στον Άγιο Γεράσιμο, ο Άγιος Νικόδημος, η αποκατάσταση των πεσόντων στην αντίστασης 1941-44, δεν σας αφορούν;                                                                        Η μήπως η παλαιοκομματική  αντίληψης των πελατειακών σχέσεων, σας ενδιέφερε περισσότερο του μέλλοντος των παιδιών μας!!!       

Αποφύγατε επιμελώς να παρευρεθείτε σε εκδηλώσεις του δήμου, οπού μέρος του  ακροατήριου, ήσαν δημότες προσκείμενοι στην παράταξη σας,  που τιμούσαν εθελουσίως και καλόπιστα την συμπολίτευση.                                      Κ, Σφυρή, για ποιο λόγω να σας εμπιστευτώ, για να επιβεβαιώσω το δυς εξ αμαρτείν, η παράταξη σας έχει άξια μέλη, για να σας αντικαταστήσουν.                                   -                    ---------------------------

Κύριε Κούστα η θέση του αντιδημάρχου του Δήμου μας, δεν σας επέτρεπε να υλοποιήσετε την προς την ιδιαιτέρα σας πατρίδα αγάπη, ώστε τώρα να υπόσχεστε κάτω υπό τον νέον συνδυασμό, που εκτίμησε την προσφορά της απουσίας σας και σας συμπεριέλαβε στους συνδυασμούς του, να πράξετε; .

Μήπως κ, Κούστα θα θέλατε να σας τιμήσουμε, για να επαναλάβετε για άλλη μια φόρα από την θέση του προέδρου της κοινότητας Ερμιόνης, ότι ο ξεσηκωμός σύσσωμου του Ελληνικού λαού το 1821 ήταν ταξική επανάσταση!!!  Μήπως και η άρνηση σας να αναγνωρίσετε την Εθνική Αντίσταση και να αποκαταστήσετε αυτούς που δηλώνετε ότι αγαπάτε ως συμπατριώτες μας, οφείλετε στο ότι και η Εθνική Αντίσταση ήταν ταξική; Κύριε Κούστα ευρισκόσαστε σε καλοκαιρινές διακοπές όταν τον Αύγουστο του 2012μχ ο ασεβής Αμπελάς γκρέμιζε ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους στον Ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών;

Είσαστε εσείς Αντιδήμαρχος επί της καθαριότητας, όταν τοποθετήσατε τους κάδους καθαριότητας στο χώρο υποδοχής των επισκεπτών, στην προβλήτα του λιμένος της Ερμιόνης και επιμόνως δεν τους απομακρύνατε παρά της συνεχείς επικλήσεις μας, για να έρθει ένας απλός Δημότης να τους απομακρύνει και να σας αντικαταστήσει στα καθήκοντα σας, καθαρίζοντας  την πόλη, μετά πολλών επαίνων!!!                                      

Κύριε Κούστα ποτέ δεν έγιναν γνωστές οι θέσεις σας, για το ανενεργό Γηροκομείο, τη γλίστρα, τη προβλήτα στο Μετόχι, όμως βέβαιο είναι ότι υπογράψατε και σεις, μαζί με τους άλλους την στασιμότητα των εξελίξεων στην Ερμιόνη.

----------------------------------

Ερμιονίτες η επιλογή των αρίστων, για τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινοτικών διαμερισμάτων, είναι ευθύνη δική μας, και θα είναι καθοριστική για τη χριστή ή μη διαχείριση του δήμου μας, για τα επόμενα πέντε χρονιά!!!  

Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και συμβολικά σπάστε όσα ποιο πολλά κόκκινα αυγά  μπορείτε (Απαρχαιωμένες νοοτροπίες)  για να αποτραπεί στο μέλλον άλλη Σταύρωση του Δήμου μας!!!