Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

O Ανάργυρος Πασχάλης συμμετέχει στην έκθεση “Μπαλάντες της οδού Αθήνας”



Από την Παρασκευή 25 Απριλίου ως την Κυριακή 27 Απριλίου στον εικαστικό χώρο- παλιό ξενοδοχείο «Πίνδαρος» (Σοφοκλέους 24) θα πραγματοποιηθεί έκθεση καλλιτεχνών εμπνευσμένη από τις Μπαλάντες της οδού Αθήνας του Μάνου Χατζιδάκι. Δεκαέξι ανερχόμενοι αλλά και ήδη αναγνωρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπνευσμένοι από το ομώνυμο άλμπουμ του μεγάλου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι, εκθέτουν τα έργα τους στα δωμάτια του παλιού ξενοδοχείου “Πίνδαρος”.
Οι επιμελητές και καλλιτέχνες της έκθεσης Λωρέττα Τσαβάκη (ζωγράφος και ηθοποιός) και Γκέντση Ρούτσης (ζωγράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας) προσκαλούν τη ζωγραφική, τη χαρακτική, τη γλυπτική, την VideoArt, τις εγκαταστάσεις, τις κατασκευές, τα graffitis και το χορό να συμβιώσουν για 3 μέρες (από 25 ως 27 Απριλίου) στα παλιά δωμάτια αυτού του ιδιαίτερου ξενοδοχείου, για να μας ταξιδέψουν και να διηγηθούν την “ιστορία” της οδού Αθηνάς όπως την εξιστορούν τα συγκεκριμένα κομμάτια του Μ. Χατζηδάκι. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Κατερίνα Αθανασοπούλου, Ρούλα Αναγνώστου, Φίλιππος Γιαννακόπουλος, Νίκος Γυφτάκης, Σταμάτης Θεοχάρης, Βικτωρία Καρβούνη, Τζένη Μπακαλούμα, Γιάννης Μπρούζος, Βέρα Μύστακα, Νάντια Παλέ, Ανάργυρος Πασχάλης, Κωνσταντίνος Ρόσπογλου, Γκέντση Ρούτσης, Αλίκη Στρουμπούλη, Μαίρη Ταλιαμπέ και Δημήτρης Φόρτσας.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το χορευτικό δρώμενο το Σάββατο 26/4 και την Κυριακή 27/4 από τις 19:00 ως τις 21:00 κάθε 15 λεπτά.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 25 Απριλίου: 18:00-22:00 (εγκαίνια ανοιχτή πρόσκληση) Σάββατο 26/4 & Κυριακή 27/4: 13:00-21:00

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  “Μπαλάντες της οδού Αθήνας”
Παρασκευή 25 Απριλίου - Κυριακή 27 Απριλίου 12.00-21.00, Πίνδαρός, Σοφοκλέους και Αθηνάς