Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Επίπεδο!

Αφού άφησε στο Κρανίδι τα σάντουιτς των 0.26 ευρώ και τα μπουκαλάκια με το λάδι ( ίσως και να εξαντλήθηκαν ),

Επίπεδο πολιτικής συζήτησης! Δυνατό! Αντιδημάρχου και Αντιπροέδρου επιχείρισης.

Ορίστηκες λοιπόν Αντιπρόεδρος (άραγε πότε;) και τώρα περιμένουμε μετά τις εκλογές τον νυν Δήμαρχο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πιστεύουμε και τα σάντουιτς και τα μπουκαλάκια. Περίεργο. Όχι τώρα που είναι Δήμαρχος αλλά την επομένη που δεν θα είναι. Μη ρίξει τώρα λάδι στη φωτιά. Μη κοπεί το αυγολέμονο!

Τι σχέση έχει ο Δήμος μας με μια ιδιωτική εταιρεία, ώστε να ορίζει τον Αντιπρόεδρό της; Η μόνη σχέση είναι ότι το δημόσιο της παραχωρεί με κάποια σύμβαση χερσαίο και θαλάσσιο χώρο για να κάνει την επένδυση. Και να δεχθούμε ότι υπάρχει νόμος που υποχρεώνει το Δήμο να μετέχει του ΔΣ της εταιρείας. Υποχρεωτικά με Αντιπρόεδρο ή απλό μέλος του ΔΣ;
Κατ' αναλογίαν και δια λόγους συμμετρίας, αυτό πρέπει να γίνεται με όλες τις ομοειδείς εταιρείες οι οποίες με σύμβαση επενδύουν σε δημόσιο χώρο.
Δηλαδή λατομεία, ιχθυοτροφεία, μαρίνα Πορτοχελίου κ.λ.π. Σε όλες αυτές έχει οριστεί από το Δήμο Αντιπρόεδρος; Αν ναι, ποιοι είναι οι άλλοι Αντιπρόεδροι; Αν όχι γιατί στην Μαρίνα Ερμιόνης ιδιαίτερα και μόνο;

Ο κύριος Λάμπρου γνωρίζει και στο χέρι του είναι να βάλει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς μισόλογα. ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ τις εκλογές πρέπει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος, αν τον σέβεστε. Μετά τις εκλογές θα μάθουμε από τον έλεγχο που θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή και όχι από την ανύπαρκτη πατριωτική μας παράταξη και τον ιδιώτη πλέον νυν Δήμαρχο.

Σημείωση 1: Δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε! Όσο και να σκεφτήκαμε δεν δώσαμε λύση: Τι έκανε ο κύριος Λάμπρου με τα σάντουιτς και τα μπουκαλάκια λάδι; Υπάρχει τιμή Ο,26 εύρες για σάντουιτς; Γιατί δεν έχουμε τέτοιες τιμές στην Ερμιόνη; Τι γέμιση έχει; Αέρα κοπανιστό; Τα μπουκαλάκια λάδι Κρανιδίου είναι ή λάδι από τον Άγιο Ραφαήλ;

Σημείωση 2: Η Marina Ermioni SA έχει εκδώσει δύο ισολογισμούς, 2011 και 2012 (Ερμιόνη 30-04 -2013) οι οποίοι φέρουν την υπογραφή και παρατηρήσεις ορκωτών λογιστών. Οι ορκωτοί λογιστές δεν υπογράφουν ισολογισμούς ανύπαρκτων εταιρειών. Είναι εταιρεία η οποία υφίσταται, ο Αντιπρόεδρός της γνωρίζει φυσικά την πορεία της με κάθε λεπτομέρεια, γνωρίζει γιατί ακόμη δεν έχει δημοσιοποιήσει τον ισολογισμό του 2013 ή πότε θα το κάνει. Τους ισολογισμούς υπογράφουν υπαρκτά πρόσωπα:
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος    Ένα μέλος του Δ.Σ.   Η Λογίστρια
Κορέσης Αλέξανδρος        Michael Vincent Patrick Dunkerly    Τσιρτσίκου Ι. Δήμητρα
Α.Δ.Τ. Κ 008659               Αρ. Διαβ. 707218452                      Α' Τάξεως 28178

Η εν λόγω εταιρεία μάλιστα προέβη και στην περίφραξη του χώρου που της έχει παραχωρηθεί. Άρα κάνει και έργα, άρα εκδίδει τιμολόγια κ.λ.π.
Ερώτημα: Ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος πότε θα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος; Δηλαδή πότε θα τον παύσει ο Δήμαρχος και με ποια απόφαση του ΔΣ; Θα έχει έλθει η νέα δημοτική διοίκηση και θα έχει πλέον τον ιδιώτη πρώην Αντιδήμαρχο στη θέση του Αντιπροέδρου; Και αν οι μέτοχοι τον θέλουν ως ιδιώτη Αντιπρόεδρο, δηλαδή κανονικό εργαζόμενο; Μυστήρια πράματα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος