Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αναίσθητα τέρατα και γαϊδούρια

Η παράταξή μας στα πλαίσια της γραμμής "Εγώ θα αλλάξω τον Δήμο" και του νεότερου τσιτάτου
 "Η αλήθεια είναι πικρή...
Αλλά είναι επαναστατική...¨
¨Για την Ερμιόνη που μας αξίζει.
Για την Ερμιόνη του Εθελοντισμού και του Πολιτισμού.",
αποβλέπουσα να καταστήσει την Ερμιόνη Πολιτιστικό Κέντρο της Ερμιονίδας, καθόρισε μεταξύ των άλλων ότι για να εισέλθουν στο στάδιο του πραγματικού πολιτισμού και σταδιακά να ενταχθούν στο ανθρώπινο είδος οι λουόμενοι και οι λουόμενες στην μπανιέρα της Συκιάς, έπρεπε επί σειρά ετών να λούονται και να ηλιοθεραπιάζονται εν μέσω σκουπιδιών, αγκαθιών ερήμου Μεξικού, κλαριών και βρόμας. Τούτο θα τους βοηθούσε στην σταδιακή προσαρμογή που οδηγεί στην ένταξή τους στο ανθρώπινο είδος και στη συνέχεια στους πολιτισμένους συμπατριώτες τους.
Με το να καθαρίσετε την μπανιέρα αυτοβούλως, χάσατε αυτή τη μοναδική ευκαιρία που η σοσιαλιστική παράταξή μας είχε σχεδιάσει για σας, ως μόνη δυνατή ευκαιρία να εκπολιτιστείτε. Με το να μη ενημερώσετε την αρμοδία αρχή του Δήμου μας, και ιδιαίτερα τον αρμόδιο για τον εκπολιτισμό σας, χάσατε τη δυνατότητα να επανέλθετε στον σωστό δρόμο διαπαιδαγώγησής σας. Έτσι ακολουθήσατε τη μοίρα σας, θα μείνετε τέρατα και γαίδούρια, μα το κυριότερο απ' όλα αναίσθητα! Θα παρακολουθείτε τας πολιτιστικάς εκδηλώσεις της ανόδου της Πανσελήνου από τας κορυφάς της νήσου Ύδρας εν μέσω θείας μουσικής που θα επιλέγει η παράταξή μας και αντί του ρίγους του πολιτισμού θα βλέπετε ένα κεφαλοτύρι κόκκινο πάνω από το Έρρε. Το μυαλό σας θα είναι στο πότε θα βγει η βιτόριζα να κάνετε παρέα. Θα βλέπετε τας Ανατολάς της πατρίδος σας και αντί εκστασιασμού και αποσβολώματος εσείς θα γκαρίζετε!  Και η λύπη μας είναι διπλή, γιατί η θητεία μας λήγει και δεν προκάνουμε! Δεν προκάνουμε να σας σώσουμε!
Τέτοιοι πούσαστε, τέτοιοι που παραμείνατε παρ' όλη την τιτάνια προσπάθεια της παράταξης να σας εκπολιτίσει, το φούμο σας τιμή μας και καμάρι μας! Απόδειξη της ειδοποιούς διαφορά μας! Οι ποιμένες είναι άλλης τάξης από γίδια.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος