Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΦΥΡΗ - ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Σφυρής, μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας για την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέφθηκε την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 στην Τρίπολη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Πέτρο Τατούλη, παρουσία του νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου κυρίου Τζανή Αναστασίου.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν τα μέλη της νεοσυσταθείσης επιτροπής Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Μήτσου Γιώργος (πρώην μέλος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α.), κ. Σαράντος Χρήστος (νεοεκλεγείς  Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων για την δημιουργηθείσα χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας) και κ. Μπουγιούρας Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας κ. Βλάχος Ιωάννης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποτών και Εστιάσεων Πορτοχελίου κ. Δρούζας Ιωάννης και κ. Παπαδίας Νικόλαος.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το φλέγον ζήτημα με τα απορρίμματα της Ερμιονίδας και την δημιουργία νέων ανεξέλεγκτων χωματερών, το οποίο ενόψει Καλοκαιρινής περιόδου και της επικείμενης αύξησης του όγκου των απορριμμάτων, αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε διεξοδικά το πρόβλημα και συζητήθηκαν οι άμεσες και βιώσιμες λύσεις του.
Επίσης συζητήθηκαν το θέμα του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου, το θέμα της αδειοδότησης της αφαλάτωσης και του Αναβάλου με σκοπό την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης της Ερμιονίδας, καθώς επίσης και διάφορα θέματα που θα απασχολήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου την Νέα Δημοτική Αρχή.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ