Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αγαπητοί Δημότες,
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Δημήτριο Λούζη, ο οποίος αφιλοκερδώς προσέφερε ιδιωτικό του χώρο για την απόθεση και την προσωρινή αποθήκευση ανακυκλώσιμων μόνο υλικών. Η προσφορά του αυτή δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο μας (σ’ αυτήν τη μεγάλη κρίση που περνάμε όλοι με τη διαχείριση των απορριμμάτων) ν’ αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της ανακύκλωσης, αφαιρώντας όσο γίνεται μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων από αυτά που μεταφέρουμε στο ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής.
Με την προσφορά – διευκόλυνση αυτή του κ. Λούζη, ο Δήμος μας εξαντλεί από την πλευρά του κάθε δυνατότητα αξιοποίησης της διαδικασίας ανακύκλωσης.
Επειδή, όμως, έχουμε διαπιστώσει ότι ένας πολύ μικρός αριθμός από όλους εμάς εφαρμόζει τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, δηλαδή στο σπίτι μας ή στην επιχείρησή μας, προκειμένου τα διαχωρισμένα πλέον ανακυκλώσιμα υλικά να τοποθετηθούν στον μπλε κάδο, παρακαλώ, για τελευταία φορά, αφού άλλωστε σε λιγότερο από δύο μήνες πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, να προσπαθήσουμε περισσότερο, γιατί μόνον η διαδικασία της ανακύκλωσης αποτελεί τώρα, αλλά και θα αποτελέσει στη συνέχεια, το μοναδικό αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος
                                                                      Δημήτρης Καμιζής