Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ικανοποίηση στην Πελοπόννησο για τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο Τρίπολης- νέα εποχή για τον τουρισμό της περιφέρειας

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου από το γεγονός ότι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την αρχική εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο εισήγησης την πολιτική χρήση του Αεροδρομίου της Τρίπολης, υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), μεταξύ των υπουργών Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μέσω της οποίας επιτρέπεται στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης να λειτουργεί και ως πολιτικό, ενώ παράλληλα παραχωρείται προς εμπορική εκμετάλλευση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Στην εκδήλωση υπογραφής της εν λόγω σχετικής ΚΥΑ, παρευρέθηκαν εκ μέρους των ιδιωτικών τουριστικών φορέων ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ο.Π. καθώς και εκπρόσωποι των Συλλογικών Τουριστικών Φορέων Πόρτο Χελίου - Ερμιονίδας και Τολού, ενώ από την πλευρά της Πολιτείας παρευρέθη ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας &
Ιονίων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων.
Σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Κων/νος Μαρινάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την απαρχή μιας δυναμικής τουριστικής αναπτυξιακής πορείας για την Πελοπόννησο και αποτελεί το επιστέγασμα των αδιάλειπτων προσπαθειών των παραγωγικών φορέων που μάχονται καθημερινά για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Επισήμανε δε ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο για καθυστερήσεις και κατά συνέπεια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και ενέργειες που μας αναλογούν, για την κατά το συντομότερο δυνατό λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης.
Καθοριστικής σημασίας γεγονός και θεμέλιος λίθος για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, χαρακτήρισε και ο αντιπρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Δημήτρης Πολλάλης τη σημερινή υπογραφείσα ΚΥΑ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα επίδειξης πνεύματος στενής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η οποία και έμπρακτα αποδεικνύει ότι συμβάλει αποτελεσματικά στη διευθέτηση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και τεχνικών εμποδίων που στο παρελθόν φάνταζαν αξεπέραστα. Η άμεση λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης θα φέρει εκρηκτική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, οδηγώντας την στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ με την αξιοποίηση των δυνατών συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των περιοχών της θα  διαμορφωθεί μια νέα τουριστική πραγματικότητα.
tornosnews