Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλλογος Γονέων των παιδιών Παιδικών & Βρεφικών Σταθμών Ναυπλίου : ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών ακινήτων

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών ακινήτων στην Αργολίδα και σε όλη την Ελλάδα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Αυτή είναι η συνέχεια της προσπάθειας εκποίησης της Καραθώνας, του Κονδυλίου, του υδροβιότοπου της Ν.Κίου, των ακτών της Ερμιόνης κτλ.

Εμείς, σαν γονείς και σαν εργαζόμενοι, αντιλαμβανόμαστε τη γη σαν πηγή ζωής και φυσικού πλούτου και όχι σαν εμπόρευμα για να θυσαυρίζουν όσοι την εκμεταλλεύονται.

Έχουν μόνιμη επιδίωξη το ξεπούλημα ή την ενοικίαση σε ιδιώτες τουριστικών εκτάσεων και ακινήτων, για παράδειγμα το ζήτημα της Καραθώνας και της περιοχής του Ξενία αλλά και άλλων παραλιών ή τουριστικών ακινήτων δεν είναι καινούργιο.

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα παλιότερες ιδιωτικοποιήσεις σε κρατικούς τομείς, όπως στη υγεία, στον αθλητισμό και στην παιδεία, όπου κανένα όφελος και καμιά ανάπτυξη δεν επέφεραν στο λαό. Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και στον τουρισμό. Το δικαίωμα στις διακοπές είναι κοινό μας συμφέρον και δεν το θυσιάζουμε για την κερδοφορία κανενός.

Καλούμε το λαό της Αργολίδας να εκφράσει την αντίθεσή του, να πάρει θέση ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιας έκτασης και υποδομής.

Η πρόσβαση του λαού στις ακτές πρέπει να είναι ελεύθερη. .Έχουμε ανάγκη από την πραγματική προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Δ.Σ. συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των παιδικών και βρεφικών σταθμών Ναυπλίου