Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αγώνες Μάσητος 2014 και Περιηγητικά Μονοπάτια από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας


Δελτίο τύπου
Αγώνες Μάσσητος 2014

POD2
Σάββατο και Κυριακή 27 και 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι "Αγώνες Μάσσητος 2014" που περιελάμβαναν τον "7ο Ποδηλατικό αγώνα Ερμιονίδας" και τον "2ο αγώνα δρόμου Βερβερόντα". Ο ποδηλατικός αγώνας έλαβε μέρος Σάββατο, ο βροχερός καιρός απέτρεψε κάποιες από τις δηλωμένες συμμετοχές να πάρουν μέρος, αλλά αρκετοί γενναίοι αθλητές, όπως ο Ελβετός Philip Andreas που έχει στο ιστορικό του μεγάλους αγώνες, παραδείγματος χάρη τη διάβαση των χιονισμένων Άλπεων 350χλμ, αγωνίστηκαν και ευχαριστήθηκαν πολύ τη διαδρομή στην όμορφη Ερμιονίδα μας! Ο παιδικός αγώνας αναβλήθηκε για λογούς ασφαλείας λόγο της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.

POD3
Στο τέλος του αγώνα κληρώθηκαν 2 ποδήλατα, ένα για τους άντρες και ένα για τις γυναίκες.

POD4
POD6

Την Κυριακή έγινε ο αγώνας δρόμου. 50 αθλητές και περί τα 60 παιδιά έλαβαν μέρος κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες. Φιλική συμμετοχή είχε η αθλήτρια με αναπηρία Δήμητρα Κοροκίδα 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό και 9η στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου για άτομα με αναπηρία!!!

BERB1
BERB4
BERB2
BERB5

Οι διοργάνωση δεν αντιμετώπισε προβλήματα εκτός των καιρικών συνθηκών του Σαββάτου και οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν άριστες. Ο στόχος της Κ.Ε.Α.Π. Δήμου Ερμιονίδας για την καθιέρωση των αγώνων προχωράει κανονικά.
Ευχαριστούμε πολύ τους συλλόγους Summit Runners Ερμιονίδας και την Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας που τα μέλη τους βοήθησαν εθελοντικά στην υλοποίηση των αγώνων όπως και τους προέδρους κο Ευσρατίου Ιωάννη και Νάκο Δαμιανό αντίστοιχα που η συμβολή τους στην οργάνωση ήταν καταλυτική! Επίσης ευχαριστούμε το αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου, τα λιμενικά τμήματα Ερμιόνης Και Πρτο χελίου και τους Εθελοντές Σαμαρείτες,διασώστες,ναυαγοσώστες Ναυπλίου, όπως επίσης και τους χορηγούς των αγώνων, Staikos Fruits, Loumis Sound, AKS Hotels, Quhhawa all bunn cafe, Μελισσοκομία Κρανιδίου Μπαιρακτάρης Ermionis, Σ.Σ Δέδες Αντιπροσωπίες,εμπόριο και τους χορηγούς επικοινωνίας ιστοσελίδες Εrmionigreece και Portoheligreece.
Τα αποτελέσματα των αγώνων και οι χρόνοι των αθλητών βρίσκονται στη παρακάτω ιστοσελίδα

http://www.racetecresults.com/StartPage.aspx?CId=16252
Περιηγητικά Μονοπάτια
Ολοκληρώθηκε η σήμανση 2 περιηγητικών μονοπατιών, με κέντρο τα Παπούλια Φούρνων δύο διαδρομές μας οδηγούν στις φυσικές, ιστορικές και μυθολογικές ομορφιές τους τόπου μας. Η μια διαδρομή διασχίζει το φαράγγι Καταφύκι, τα Παπούλια, τους Φούρνους, τις Πορτ ες και κυκλικά καταλήγει ξανά στο Καταφύκι, ως αφετηρίες έχει τους Φούρνους και το Καταφύκι. Η άλλη διαδρομή διασχίζει το Δάσος του Χελιώτη (προστατευόμενη περιοχή Natura) και καταλήγει στο Ηλιόκαστρο. Σε κομβικά σημεία υπάρχουν χάρτες με πληροφορίες και τις διαδρομές, και κατά μήκος των μονοπατιών πυκνή σήμανση!!!
 πυκνή σήμανση!!!
MON1
MON3
MON4
Σημείωση
ΠΡΟΣΟΧΗ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών σημειώθηκαν βανδαλισμοί στο μονοπάτι από Παπούλια προς Φούρνους. 18 σήματα αφαιρέθηκαν η καταστράφηκαν, η αντικατάσταση τους θα γίνει άμεσα, εφιστούμε όμως τη προσοχή διότι μπορεί να επαναληφθούν.

Ευχαριστούμε τα μέλη της Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας για τη βοήθεια τους!!!
Ο Προεδρος
Εύαγγελος Γουζούασης