Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η 4η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη, όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Ερμιονίδας:
"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη, στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου 2014, παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, μια γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας, το Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, με τη συμμετοχή της Π.Ε. Αργολίδας, των παραγωγών και των φορέων της περιοχής.
Σκοπός της γιορτής ήταν οι επισκέπτες καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής να δοκιμάσουν το «ρόδι Ερμιόνης», το οποίο έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό.
Ήταν ένα τριήμερο εκδηλώσεων που περιελάμβανε ομιλίες, θεατρικό δρώμενο, κυνήγι χρυσού ροδιού και ποδηλατάδα. Η γιορτή κορυφώθηκε την τελευταία μέρα με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στον εκθεσιακό χώρο, στις οποίες συμμετείχαν παραγωγοί, έμποροι – μεταπράτες, επαγγελματίες που προσέφεραν στους επισκέπτες ρόδια, ποτά και εδέσματα εμπνευσμένα από τις γεύσεις ροδιού. Γνωστός σεφ της περιοχής παρουσίασε τις δημιουργίες του με βάση το ρόδι.
Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Μπάγια Αντωνοπούλου. Το κλείσιμο της γιορτής έγινε με την εντυπωσιακή συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Σφυρής Δημήτρης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτης Ιωάννης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ανδριανός Ιωάννης, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Κοδέλας Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Σιδέρης Βασίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Τζανής Αναστάσιος, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κα Ψαρούδα – Μπενάκη Άννα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Δάγκλης Χρήστος, οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας, καθώς και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Ο Δήμος Ερμιονίδας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της γιορτής καθώς και στους χορηγούς της."

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το εορταστικό τριήμερο:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ