Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το εργοστάσιο απορριμμάτων στη Παλαιόχουνη

palaiohouni ergostasio
argolidalife 
Η δικηγόρος των κατοίκων Καλλιόπη Κουτουζή μιλά στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και εξηγεί τους λόγους της προσφυγής επισημαίνοντας πως η μελέτη παραβαίνει κατάφωρα τις διατάξεις του Νόμου και τις κοινοτικές οδηγίες.
Ψήφισμα κατά του εργοστασίου και από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στην έκτακτη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του μετά από το αίτημα της δικηγόρου
Η προαναγγελόμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Παλαιόχουνης, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, κατατέθηκε  με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου. Οι κάτοικοι, μέσω της δικηγόρου κας. Καλλιόπης Γρίσπου- Κουτουζή που είναι και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παλαιοχουνιτών, ζητούν την ακύρωση της εγκριτικής απόφασης της ΜΠΕ με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2014 αφού όπως αναφέρεται στην προσφυγή η ΜΠΕ παραβαίνει κατάφωρα τις διατάξεις του Νόμου ενώ η τοποθεσία που έχει επιλεγεί δεν ενδείκνυται και περιβαλλοντικά.
Στην προσφυγή γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία μας εξηγεί η κα. Κουτουζή στις δηλώσεις της από τη Μεγαλόπολη, όπου βρέθηκε για να αιτηθεί την έκδοση ψηφίσματος στήριξης από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής εκτάκτως.
Τελικά το ψήφισμα εκδόθηκε και ήταν ομόφωνο. Σε αυτό ρητά και κατηγορηματικά εκφράζεται η αντίθεση στην δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή της Παλαιόχουνης ενώ αναφέρεται πως δεν θα δεχθούν κομπόστ ή τύπου κομπόστ στα ορυχεία της ΔΕΗ, κάτι που αναφέρεται σε πρόσθετο έγγραφο που έχει σταλεί στο ΥΠΕΚΑ.
Δείτε τις δηλώσεις της κας. Κουτουζή στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.