Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μάλλον δεν ξέρουμε τι θέλουμε

"Όμως αγανακτώ με το να μη μπορούσε να λύσει το πρόβλημα η Ελληνική πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανα της και να το λύσει ένας ιδιώτης – επιχειρηματίας που θα φτιάξει ένα «πράσινο σημείο» στην Ερμιονίδα, με αντικείμενο την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση που η πολιτεία δε μπορούσε και να εμπιστευτούμε εύκολα κάποιον- όσο καλός να είναι στη δουλειά του – που έχει ως βασική επιδίωξη το κέρδος του."

Τότε εμπιστευθείτε τις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις του δήμου μας. Λαμπρό παράδειγμα τα αποτελέσματά τους στα σάπια δίκτυα νερού τα χιλιομπαλωμένα, στο μη πόσιμο νερό που πίνουμε χρόνια τώρα και το πληρώνουμε αντί να μας πληρώνει ο Δήμος που τον τιμάμε πίνοντάς το, στον τρόπο που λειτουργούν οι βιολογικοί σταθμοί επεξεργασίας λυμάτων, στην λαμπρή πορεία των μη κερδοσκοπικών Σφαγείων, στους ΧΑΔΑ με τις πυρκαγιές τους, στον Σταυρό με τα απ' όλα του, στην αποδοτικότατη και θαυμάσια οργανωμένη λειτουργία του Δήμου μας, στη θαυμάσια οργάνωση των οικισμών μας με οδούς και αριθμούς, και τόσα άλλα. Τον Δήμο μας δεν εμπιστεύονται οι πολίτες εκ των λαμπρών μη κερδοσκοπικών αποτελεσμάτων του.
Κύριε Λάμπρου ο χώρος Δεματοποίησης δεν ήταν κερδοσκοπική επιχείρηση. Ήταν μη κερδοσκοπική και μάλιστα Φορέας που τον αποτελούσαν Δήμοι της Πελοποννήσου. Και όμως εκεί πέταξε η πεφωτισμένη παράταξη για 4 χρόνια τα απορρίμματα της Ερμιονίδας χύμα. Αν ήταν ο χώρος ιδιωτική επιχείρηση θα το τολμούσατε; Αυτό το αίσχος πλήρωναν αδιαμαρτύρητα οι δημότες...... ανταποδοτικά.
Από τους σημερινούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης πόσοι είναι που έχουν επαγγέλματα και επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος; Νομίζω πάρα πολλοί και αρκετοί είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους. Να μη τους εμπιστευτούμε λοιπόν!
Για ποια συντεταγμένη Ελληνική πολιτεία μιλάτε; Ποια συντεταγμένα όργανα; Ρίξτε μια ματιά στο ΕΣΥ Κρανιδίου που έχει δεχθεί τις μεγαλύτερες δωρεές από ιδιώτες ανάλογα με το μέγεθός του.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος