Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

Δελτίο τύπου
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή κατά του Γεράσιμου Κατσαϊτη,  διαχειριστή του ιστολογίου (blog) με την ονομασία sikam.wordpress.com, ο οποίος την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 ανήρτησε στο εν λόγω ιστολόγιο ως ενημέρωση, ένα ψευδέστατο και συκοφαντικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας είχε μεταβεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 σε καταυλισμό Ρομά στο Πορτοχέλι, όπου έβγαλε φωτογραφίες και είπε σε μια οικογένεια Ρομά να φύγουν γιατί θα δουν τι έχουν να πάθουν.
Σήμερα Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας μετέβη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου και υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του συκοφάντη και λασπολόγου Γεράσιμου Κατσαϊτη, διαχειριστή του ιστολογίου με την ονομασία sikam.wordpress.com.
Μάλιστα άμεσα, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ναυπλίου διέταξε με κατεπείγουσα παραγγελία προκαταρκτική εξέταση του εγκαλουμένου και των μαρτύρων της υπόθεσης.
Να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη ανάρτηση ο Γεράσιμος Κατσαϊτης, πέρα από τα ψευδή γεγονότα που ανέφερε, έκανε αυθαίρετες κρίσεις προσπαθώντας να εμπλέξει τον Δήμαρχο Ερμιονίδας με συμπεριφορές και νοοτροπίες ρατσισμού και ναζισμού, αναρτώντας και ένα ιστορικό βίντεο με τις θηριωδίες των ναζί στους τσιγγάνους.
Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση είχε ως εξής:
«Και νέα φωτογράφηση του καταυλισμού Ρομά στο Πορτο Χελι.
Και χτες ο κ.Δήμαρχος συνοδευόμενος από κυρία πήγε στον σχεδόν άδειο καταυλισμό και
πήρε φωτογραφίες και είπε σε μια οικογένεια να φύγουν γιατί θα δουν τι έχουν να πάθουν.
Σημειώστε πως οι περισσότερες οικογένειες φύγανε και πήγαν στην Ν.Κίο  όπου τα παιδιά μπορούν να πάνε σχολείο ακόμα και χωρίς να έχουν κάνει όλα τα εμβόλια που τους ζητούσαν εδώ για να εγγραφούν.
Η ειρωνεία είναι πως το πρόγραμμα δια βίου μάθησης ενηλίκων του Δήμου μας προσπαθεί να βρει 12-15 Ρομά για να ενταχθούν στην ενότητα.
Με το ένα χέρι λοιπόν ο Δήμος θέλει να βοηθήσει την κοινωνική ένταξη των Ρομά (κάποιοι απ’αυτούς ζουν 20 χρόνια στην Ερμιονίδα) με το άλλο τους κουνά το δάχτυλο να τα μαζέψουν  και να φύγουν. Από πού; Από την υπό ιδιωτικοποίηση έκταση μέσω ΤΑΙΠΕΔ της δημόσιας γης.
Θέλοντας λοιπόν να φρεσκάρω την μνήμη της εξουσίας και μιας και η υπό εκόλαψη δημιουργία  ενός μεγάλου γκέτο Ρομά της ευρύτερης Αργολίδας στην Ν. Κίο θα έχει σίγουρα  τραγικά αποτελέσματα σηκώνω το παρακάτω ιστορικό βίντεο.
(εδώ υπάρχει το βίντεο με τις θηριωδές των ναζί ενάντια στους τσιγγάνους)
Η περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων,το σπρώξιμο κοινωνικών ομάδων στο αδιέξοδο  και την απελπισία, η υλοποίηση από πλευράς Τατούλη  και του πολιτι- κού του χώρου μιας Παμπελοποννησιακής πολιτικής διωγμού των Ρομά από τους σημερινούς τόπους εγκατάστασης χωρίς να δημιουργούνται  νέοι χώροι υποδοχής είναι αδιέξοδη πολιτική.
Και όπως και με τα σύμμεικτα σκουπίδια (τα αστικά απορρίμματα), έτσι και με τους ανθρώπους, (τα κοινωνικά απορρίμματα για κάποιους), το να βάζεις όλους τους ξεχωριστούς ανθρώπους σε ένα δοχείο με βάση την φυλή, την θρησκεία, το φύλλο ή όποια άλλη ιδιότητά τους,  το να είσαι δηλαδή ρατσιστής οδηγεί αργά ή γρήγορα την κοινωνία στην γενικευμένη βία όπου όλοι ανάλογα με τη δύναμή τους σφάζουν όλους τους «άλλους».
Ας λύσει λοιπόν πρώτα ο κ.Δήμαρχος το πρόβλημα των απορριμμάτων εδώ και τώρα όπως λένε τα προεκλογικά πανό των κινήσεων πολιτών στον κάμπο και μετά να πάρει φωτογραφίες των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας».
Να σημειωθεί επίσης, πως το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 υπήρξε στο εν λόγω ιστολόγιο παρόμοιου περιεχομένου ψευδέστατη και συκοφαντική ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος Ερμιονίδας είχε μεταβεί και φωτογράφιζε  καταυλισμό των Ρομά στο Πορτοχέλι.
Επειδή την στιγμή που γράφεται το παρών δελτίο τύπου, το ιστολόγιο με την ονομασία sikam.wordpress.com δεν βρίσκεται σε λειτουργία, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν οι συγκεκριμένες συκοφαντικές αναρτήσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται όταν αυτό επανέλθει σε λειτουργία.
Ένα είναι όμως σίγουρο.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και εκεί ο κοινός ψεύτης και συκοφάντης Γεράσιμος Κατσαϊτης, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ