Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ              Κρανίδι 23/10/2014

                                                                                                ΠΡΟΣ ΤΗ
                                                                        ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
                                                                        ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Αγαπητοί συνάδερφοι αντί να σχολιάζετε τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των επίσημων τοποθετήσεων των Δημοτικών παρατάξεων που λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κοιτάξτε επιτέλους να ασχοληθείτε με τη διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα:
1)      Αναμένουμε αύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου να μας παρουσιάσετε τις θέσεις σας και τις απόψεις σας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων σας και τηρήσατε «σιγή ιχθύος» για το επίμαχο ζήτημα. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία όλων ων Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης. Σας φάγανε οι συσκέψεις, οι συναντήσεις, οι επαφές και καπνό δεν είδαμε. Αναμένουμε από εσάς να κάνετε πράξη αυτά που υποσχεθήκατε προεκλογικά. Προσέξτε όμως μην είσαστε για μία ακόμη φορά ευκολόπιστοι και αυτό έχει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους δημότες της Ερμιονίδας.
2)      Για δύο μήνες είναι ακέφαλο το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και εσείς ασχολείστε με την «υπόθεση Γανώση», η οποία είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία της Ερμιονίδας. Την έχετε αναγάγει σε κορυφαίο θέμα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το «θέμα Γανώση» είναι ένα παιχνίδι παλαιοκομματικής λογικής και συμπεριφοράς που οδήγησε τόσο σε αυθαίρετες κατασκευές από την πλευρά του επιχειρηματία όσο και σε παιχνίδι ομηρίας του από την τότε διοίκηση του Δήμου Ερμιόνης. Εφόσον νομικά κωλύματα δεν υπάρχουν, εμείς
τηρήσαμε το καθήκον μας και ορίσαμε και ψηφίσαμε το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.
3)      Διοικήστε υπεύθυνα και μην ξανατολμήσετε να φέρετε θέματα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία στερούνται νομιμότητας και έρχονται σε αντίθεση με δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν το Δήμο και τους κοινωνικούς φορείς που συμμετείχαν στην νομική διεκδίκηση (υπόθεση «Κουνούπι»). Τα θέματα απαιτούν καλή προετοιμασία, πολύπλευρη ενημέρωση από όλους εκτός αν υπάρχει σκοπιμότητα που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια και συμπεράσματα.
 4)      Αφήστε τη μικροπολιτική και τις τεχνικές πόλωσης και αναζητείστε τις συναινέσεις μέσα από τη διαδικασία ενός πλουραλιστικού διαλόγου και ειλικρινής συμπεριφοράς. Και σας θυμίζω ότι για μία ακόμη φορά να μην ξεχνάτε τόσο τα αποτελέσματα του Α’ όσο και του Β’ γύρου των εκλογών που τελικά σας ανέδειξαν Δημοτική Αρχή. Και η μειοψηφία έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που θα τις ασκήσει στο μέγιστο βαθμό.
 
5)      Τέλος σας καλώ να ξεφύγετε από τις μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις των «δικών σας παιδιών». Το παιχνίδι αυτό είναι πλέον σημαδεμένο και να ξέρετε ότι στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία και λόγω του προγράμματος «Διαύγεια» όλα μαθαίνονται. Γι’ αυτό όχι μεγάλες κορώνες «γιατί ο βασιλιάς είναι γυμνός» και ακολουθεί τις ίδιες παλαιοκομματικές λογικές της ρουσφετολογικής διοίκησης.

Γι’ αυτό αφήστε τις «ουρές» και τα σχόλια και κοιτάξτε τη δουλειά σας. Και όπως θα έλεγε ο Δήμαρχος Λεμπέσης «μαζέψτε τα σκουπίδια ρε!» και των ανθρώπων και των λόγων. Απαιτείται να δείξετε και να δείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα όλοι μας, το έχει ανάγκη ο τόπος μας.
     
                                                                  Με εκτίμηση,
                                                                        Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της
Δημοτικής Παράταξης Ερμιονίδας