Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


30/12/2014

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του έτους, μέσα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς που ξεκινά σε λίγες ημέρες.
Πρώτη πρόκληση: Για τον τόπο μας, για τον Δήμο Ερμιονίδας, είναι η υλοποίηση των σημαντικών έργων που έχουν δρομολογηθεί από το 2014, και συγκεκριμένα: α) Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Δ.Κ. Κρανιδίου το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ μετά την διαγωνιστική διαδικασία.
β) Η υλοποίηση  του έργου της αποχέτευσης των Δ.Κ. Κρανιδίου - Κοιλάδας και η σύνδεση των δικτύων αυτών με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού καθώς οι αγωγοί σύνδεσης της Τ.Κ. Κοιλάδας με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού προϋπολογισμού 11.000.000 ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό    πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
γ) Η έναρξη εργασιών των αναπτυξιακών έργων στον τομέα του τουρισμού σχετικά με το τουριστικό καταφύγιο στο Πορτοχέλι και την τουριστική μαρίνα στην Ερμιόνη. Διεκδικούμε και ελπίζουμε η επενδυτική εταιρεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τις συμβάσεις που έχει υπογράψει και επιτέλους να δείξει ένα άλλο επενδυτικό πρόσωπο, που θα υλοποιεί το επιχειρησιακό σχεδιασμό, θα ανταποκρίνεται στις πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συμπορεύεται με τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.
Δεύτερη πρόκληση: Να μην κινδυνέψει η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων μέσω των επισήμων διακηρύξεων έχουν δεσμευτεί για τη συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Η χώρα μας ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, έχει ανάγκη τη συμμαχία μαζί τους, πρέπει να στηρίξουμε το κοινό μας νόμισμα την κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλο πολιτικό περιθώριο για νέες διαπραγματεύσεις  , για νέες κοινωνικοπολιτικές διεργασίες, για νέες πολιτικές συμμαχίες όπως αυτές διαμορφώνονται από τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής κοινωνίας των επιμέρους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τρίτη Πρόκληση: Να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας και να αποφύγουμε τεχνική πόλωση εμφυλιακού επιπέδου λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου.
Αξίζει να συμβάλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας στο να διαμορφωθεί ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα και να δοθεί η δυνατότητα να διατυπωθούν ιδέες, προτάσεις και λύσεις για τη πορεία της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Επίσης, απαιτείται να αντιληφθούν οι πολίτες και οι πολιτικοί ότι βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή πολλών κομμάτων και πολλών πολιτικών επιλογών με αναγκαιότητα όμως σχηματισμού πολυκομματικών συμμαχικών κυβερνήσεων. Άρα, οι τεχνικές πολώσεις είναι εκ του πονηρού και είναι χαρακτηριστικό του παλαιοκομματικού παρελθόντος. Αναμένουμε οι πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν στο χρέος τους απέναντι στην ιστορία και στην Ελληνική ιστορία.
                                                          ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ