Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Θαύμα στην Ερμιονίδα!

Ήρθε ο Ανάβαλος, έτοιμα και τα 3 μεγάλα φράγματα! Με τις φετινές βροχές γέμισαν με την πρώτη! Ο προνοητικός μας Δήμος έχει όχι μόνον έτοιμο το δίκτυο διανομής του νερού σε όλη τη γη της Ερμιονίδας, αλλά παράλληλα με γεωπόνους εφάρμοσε σχέδιο καλλιεργειών και προ-φυτεύτηκαν τα κτήματα με είδη, ώστε να τα βρει σχεδόν έτοιμα το νερό! Και παράλληλα δημιουργήθηκαν όλες οι καλλιεργητικές, βιοτεχνικές, εμπορικές σύγχρονες δομές! Και οι ανεξάρτητοι καλλιεργητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν τα χέρια! Ό,τι είναι καλό για το κτήμα τους να το πράττουν μόνοι τους, ό,τι είναι κοινό καλό για όλους, να το πράττουν όλοι μαζί! Και ένας ο εξ αρχής κανών: μόνο βιολογικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία στηριγμένη στον βιολογικό τόπο μας!
Και ήλθε η ευλογημένη μέρα ενός και μόνον Αγιασμού. Και το νερό γέμισε τις δεξαμενές και τα δίκτυα και ο κάθε αγρότης με τα καλά του άνοιξε τη βάνα του κτήματος του, και να το ευλογημένο νερό έτρεξε στις ρίζες! Οι καμπάνες κτυπούσαν χαρμόσυνα!
Οι δύο βασιλιάδες μας ντυμένοι στα φτωχικά τους (πώς να τιμήσεις την ημέρα όταν όλο το χρόνο φοράς βασιλικά ρούχα;) άνοιξαν τις βασιλικές βάνες και το νερό έτρεξε στα κτήματά τους. 'Οτι και αυτοί, ως παλιά αριστοκρατία, δεμένη με τη γη τους είναι.
Ζήλεψαν και οι μεγαλοαστοί και έκαναν τα ίδια! Όσα φάμε και τα υπόλοιπα θα τα εμπορευτούμε, σκέφτηκαν.
Σε τρία χρόνια η Ερμιονίδα έγινε μια πλούσια καταπράσινη επαρχία, με πραγματικές κοκορομαχίες! Πλημμύρισε ξένους τουρίστες που έρχονταν να δουν το θαύμα και να προσκυνήσουν!
Και από τα διπλανά μέρη έρχονταν να θαυμάσουν!

Μόνο από την Ύδρα δεν ήρθε ούτε ένας! Χαράς το θαύμα, λέγανε. Εμείς ένα βράχο βρήκαμε και σε λίγα χρόνια, όλοι μαζί, με τα πλοία μας, το μυαλό και την αποκοτιά μας τον γεμίσαμε στέρνες γεμάτες χρυσό! Αυτό είναι Θαύμα, γιατί ζητήσαμε ευλογία για να φτιάξουμε αυτά που δεν χωρούσε ο νους, ενώ το θαύμα σας είναι αυτό που ο νους αντιλαμβάνεται ως εφικτό!

Υπάρχει ακόμα Ελπίς!


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος