Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αποκτά brand η αγκινάρα Ιρίων

Ένα αίτημα πολλών ετών των αγροτών της περιοχής Ίρια της Αργολίδας, αρχίζει να υλοποιείται.
Η μοναδική και φημισμένη αγκινάρα που καλλιεργείται είναι καιρός να αποκτήσει Προστατευόμενη  Γεωγραφική Ένδειξη. Τα οφέλη αναμένονται να είναι πολλά αφού θα διευκολυνθεί περεταίρω η πρόσβαση στις αγορές, η αναγνωρισιμότητα του προϊόντος, η προνομιακή τιμολόγηση, και φυσικά η προτίμηση από τους καταναλωτές. Το τελικό όφελος φυσικά θα είναι για τους παραγογούς οι οποίοι θα μπορέσουν να αυξήσουν και να διασφαλίσουν το εισοδήμά τους.
Ο φάκελος  καταχώρησης Προστατευόμενης  Γεωγραφικής Ένδειξης  (Π.Γ.Ε.) για την Αγκινάρα Ιρίων ήδη έχει κατατεθεί από τον Δήμο Ναυπλιέων, εκ μέρους του Αγροτικού Συν/σμού Ιρίων, στο Τμήμα ΠΟΠ- ΠΓΕ – ΙΠΠ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η οριοθετημένη γεωγραφική ζώνη  παραγωγής της Αγκινάρας Ιρίων περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Καρνεζαιίκων, Ιρίων και Κάντιας, που σημαίνει ότι όλοι οι καλλιεργητές εντός ζώνης, εφόσον θέλουν και τηρούν τις προδιαγραφές, μπορούν  να κάνουν χρήση του Κοινοτικού Σήματος για τα προϊόντα Π.Γ.Ε, όταν ολοκληρωθεί η καταχώρηση στο Κοινοτικό Μητρώο.
Η διαδικασία καταχώρησης  συνεχίζεται με την  αξιολόγηση του φακέλου υποψηφιότητας σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.
moriasnow

Ντράμερ του δρόμου


Να θυμώμαστε

Δεν υπάρχει πόσιμο νερό δεξιό, αριστερό, σοσιαλιστικό και ό,τι άλλο. Ούτε ένας αριστερός δεν θα πει: Δεν πίνω νερό γιατί το έφερε δεξιός Δήμαρχος. Ούτε θα πει ο δεξιός περιβολάρης: Δεν ποτίζω με το νερό φράγματος Τζερτζελιάς γιατί το έφερε σοσιαλιστής. Και τα σκουπίδια  τα παράγουν όλων των πολιτικών αποχρώσεων δημότες, σε κοινό κάδο πάνε, στον ΧΑΔΑ των Διδύμων πηγαίνανε, αλλά ούτε ένας δεν είπε: Πάω να πάρω πίσω τα δικά μου γιατί είμαι πράσινος οικολόγος.
Σχεδόν όλα τα σπουδαία που διαχειρίζεται ο Δήμος έχουν κοινό παρανομαστή. Και ο Δήμος ενώνει τους δημότες, όπως η εκκλησία τους πιστούς. Δεν μπορεί σε μια οικοδομή να δουλεύουν σε πλήρη αρμονία συμπατριώτες διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων και να απαγορεύεται να συνυπάρχουν σε έναν συνδυασμό ή στον Δήμο.
Κοινότητα και Δήμος σημαίνει ενότητα και συναίνεση για το κοινό καλό. Τους λίγους εγωπαθείς, παλαβούς και βλάκες του αποβάλει αυτόματα η ίδια η Κοινότητα και τους θέτει στο περιθώριο αιώνες τώρα. 

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
                                                              Παρασκευή 14-03-2014

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της παράταξής μας, δημοσιεύουμε σήμερα τις θέσεις μας για έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα που αφορά στην κοινωνική πολιτική  του  Δήμου  Ερμιονίδας. 

Είναι σε όλους μας γνωστά τα συμπτώματα της κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Η οικονομική δραστηριότητα περιορίζεται, οι ρυθμοί ανάπτυξης επιβραδύνονται, η επιχειρηματικότητα πλήττεται και η ανεργία αυξάνεται δραματικά. Επιπτώσεις οι οποίες «χτυπούν» πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού.

Σήμερα φαίνεται περισσότερο από ποτέ η αξία της ύπαρξης ενός

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΦΥΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2007-2010 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ “ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ”

Η Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας συνεχίζει την παρουσίαση του τεράστιου έργου που έκανε ο Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την τετραετία 2007-2010, με την πέμπτη θεματική ενότητα, η οποία έχει ονομαστεί:
Αναπλάσεις – Παιδικές Χαρές – Δημοτικός Φωτισμός

Το έργο στον τομέα αυτό ήταν πρωτοφανές, πρωτόγνωρο, τεράστιο.
Α) Ξεκινώντας από τις Παιδικές Χαρές έχουμε τις εξής:

·         Παιδική Χαρά Κοιλάδας

·         Παιδική Χαρά Πορτοχελίου

Να συνενωθούν οι προοδευτικές παρατάξεις!

Το νέον πρόσταγμα.
Μα όλες Αγαπητέ Δήμαρχε και ιδρυτή της Προοδευτικής "παράταξής" μας αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές. Διαβάσατε ποτέ για Οπισθοδρομική Παράταξη; Εδώ εν αγνοία της "παράταξής" μας την βαπτίσατε και Πατριωτική! Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.
Και αφού η" παράταξή" μας είναι και πατριωτική και προοδευτική, όσοι την εγκατέλειψαν και έφτιαξαν άλλη παράταξη ή πήγαν ήδη σε άλλες τι είναι; Οπισθοδρομικοί και μη πατριώτες; Αυτοί που συμβαίνει να είναι νέοι που έδωσαν έναν ελπιδοφόρο τόνο στα δημοτικά πράγματα; Και εφόσον οι νέες "παρατάξεις" τους είναι προοδευτικές, δεν πρέπει, σύμφωνα με τη λογική σας, να αποκαλούν εμάς τους εναπομείναντες οπισθοδρομική κομπανία;
Συναντήσατε ποτέ μέλος ή οπαδό του κόμματός σας που να μην θεωρούσε τον εαυτό του προοδευτικό; Την όποια αριστερά άστε την. Είναι εκ Θεού της προόδου. Το άθροισμα αυτών των προοδευτισμών πληρώνουμε όλοι σήμερα.
Ο συνοδοιπόρος του συνοδοιπόρου και συνοδοιπόρος σας έχει βγάλει καιρό φεφτά για αυτοκριτική, όχι δικιά του βέβαια, αλλά δική σας. Ακούστε τον επιτέλους!
Σαν έτοιμη η "παράταξή" μας από παλιά ας αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια. Απέτυχε στα πολλά και κρίσιμα, πέτυχε σε αυτά που πετυχαίνουν όλοι.
Ο διαχωρισμός που επιχειρείτε σε προοδευτικές και μη "παρατάξεις" είναι επιχείρηση βαθύτερου διχασμού των δημοτών Ερμιονίδας, βαθύτερου από τον χωρισμό σε 6 παρατάξεις. Και μόνον ως σκέψη σάς κατατάσσει στους συντηρητικούς ...... του προοδευτικού χώρου, δηλαδή σε αυτούς που ούτε καν έχουν πάρει πρέφα τι έγινε στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας.
Αφήστε εκατό λουλούδια να ανθίσουν στον τόπο μας! (Δεν είναι δικό μου, κινέζικο είναι, του Μάο). Θα βρουν το δρόμο τους, ότι ημείς ΔΕΝ......

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Πανέμορφες αγριόπαπιες στον υδροβιότοπο στην Ν.Κίο

Τις τελευταίες ημέρες στον υδροβιότοπο του Τημενίου στην Ν.Κίο μετά από αρκετά χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ασχολούνται με τον πληθυσμό των πτηνών της περιοχής και κυνηγούς, εμφανίστηκαν πέντε ζευγάρια πανέμορφες Σαρσέλες Garganey (Anas querquedula) και η φίλη των Αργολικών Ειδήσεων  Ilina Radeva-Starfa που ζει στην περιοχή, τις φωτογράφισε να απολαμβάνουν την παραμονή τους.
Η σαρσέλα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα είδη αγριόπαπιας που επισκέπτονται την χώρα μας. Οι ονομασίες της σαρσέλας κατά τόπους ποικίλουν, ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μερικές από αυτές όπως, αυγουστέλι, κακαρέλι, καλαμάκι, καρκάδι, καρκάλι, καρκαρέλι, κρινέλι, μασούρι, κουρκανέλι, μικρόπαπια κ.α
Kοινή ονομασία:
Garganey (Eng), Knakente (Ger), Marzaiola (It), Cerceta

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας

Καλά νέα για όσους απολαμβάνουν το ψαροντούφεκο και την ερασιτεχνική αλιεία. Τι θα ισχύει, βάσει του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας
psarema 
Χωρίς άδεια αλιείας θα μπορούν πλέον οι ερασιτέχνες ψαράδες να ασκούν το χόμπι τους ενώ επίσης δεν θα χρειάζεται κάθε δύο χρόνια να ανανεώνουν την άδεια τους σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ”Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις” που κατατέθηκε την Τετάρτη στην βουλή.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το dikaiologitika.gr στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η υποχρέωση εφοδιασμού με ερασιτεχνική άδεια αλιείας (ατομικής και σκάφους) για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιεία όπως αναφέρει η

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο Ναύπλιο

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο Ναύπλιο
Το ταξίδι στον δρόμο της αναζήτησης συνεχίζεται. Μετά τα Χανιά, ο μικρός πρίγκιπας συναντά τους ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη στο Ναύπλιο.
Η παρουσίαση της νουβέλας του συγγραφέα Χρήστου Τσαντή «ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου, στις 19:30, στον χώρο έκφρασης, δημιουργίας και αυτογνωσίας, «Με ένα καλειδοσκόπιο».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Όλγα Γεωργαντέα, Ελπίδα Κομιανού, Σοφία Γριββάκη και ο συγγραφέας.

Θα ακολουθήσει αυτοσχέδια δράση με τίτλο «κρατώντας την ουσία

Ναύπλιο: Μίμης Τραϊφόρος - Σοφία Βέμπο "Της Ελλάδος παιδιά"


Πρόσκληση

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιογραφικού βιβλίου του Βασίλη Τραϊφόρου, «Μίμης Τραϊφόρος-Σοφία Βέμπο, της Ελλάδος παιδιά» την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014, ώρα 20:00, στο Βουλευτικό.
Θα προλογίσει η διευθύντρια του εκδοτικού οίκου «Μένανδρος-Αλκυών» Σοφία Ευστρατίου και θα μιλήσει για το βιβλίο η Κατερίνα Παπαδριανού (καθηγήτρια, συγγραφέας).
Παράλληλα θα γίνει προβολή φωτογραφιών και βίντεο. Τραγούδια της Σοφίας Βέμπο θα τραγουδήσει η σοπράνο Εύα Κονδύλη, ενώ στο πιάνο θα τη συνοδεύει η Αλεξάνδρα Μπέμπου.

Ενημέρωση απο την Έλλη Βασιλάκη

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Καληνύχτα Γιατρέ μου!!!!!!!

Αγαπητοί Συνδημότες
Διαβάζοντας αυτή τη δήλωση του Δημάρχου Καμιζή 
Βλέπε πινακάκι 


Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Καμιζής: «Καλώ τις προοδευτικές παρατάξεις, να συνενωθούν… Δεν είμαι έτοιμος, να μιλήσω ακόμη»….

Καμιζής: "Πρέπει να ενωθούν..."

Οι ραγδαίες, στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης εξελίξεις, που  λαμβάνουν  χώρα, στο προεκλογικό τοπίο, της  Γεωγραφικής Ενότητας Ερμιονίδας, σηματοδοτούν την απαρχή, για την δημιουργία, ενός νέου συσχετισμού πολιτικών δυνάμεων…. 
Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, ο (βάσει προγενέστερων δηλώσεων του) απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Καμιζής,τοποθετήθηκε εκ νέου, σε σημερινή  τηλεφωνική επικοινωνία, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Δεν μου αρέσουν, όλα αυτά που γίνονται, τις  τελευταίες ημέρες… Δεν θα προκύψει κάτι καλό από αυτά, το διαισθάνομαι… Προτρέπω ανοικτά, όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, να συνενωθούν για το καλό του τόπου…» 
Ο κ. Δημήτρης Καμιζής, δεν προσδιόρισε το πολιτικό πρόσωπο, που μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», για το αν τελικά, θα είναι αυτός ο ενωτικός κρίκος, της μη συντηρητικής παράταξης, απέφυγε να επαναλάβει την απόλυτη άρνηση, που έχει κατά κόρον δηλώσει στα Μ.Μ.Ε, περί οριστικής και αμετάκλητης απόφασης  του, να αποχωρήσει από την αυτοδιοικητική σκηνή, της Ερμιονίδας…

Αναρτήθηκε από Ενημέρωση Πελοποννήσου στις 3:13:00 μ.μ. 

Δεν πίστευα στα μάτια μου!!!!!!                                                                                                                  Ότι θα έφτανε μέχρι εκεί !!!!!!!       Ο  ίδιος ο Δημήτρης Καμιζής να οργανώσει  αυτήν την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ όπως συνηθίζει να μας λέει  και Μάλιστα να αναλάβει αυτός αυτόν τον υποκριτικό πρωταγωνιστικό ρόλο !!!!!
Αγαπητοί Συνδημότες                                                                                                                                Εγώ  με την  εικοσιτετράχρονη  πείρα μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Δεν μου επιτρέπεται  να τα αφήσω αυτά παιχνιδίσματά του ασχολίαστα.                                                      Δημήτρη Καμιζή το  <<διαίρειν  και   βασίλευε>>  που ήταν το όπλο σου για πολλά χρόνια και το δούλευες πολύ καλά τέλειωσε .   Το πήρανε χαμπάρι  εκτός από τους Συνδημότες μας, εκτός από τους ψηφοφόρους και οι δικοί σου ακούραστοι στο πλευρό σου Συνεργάτες -  Σύμβουλοι για πολλά χρόνια.   Ο μεγάλος ηγέτης αναδεικνύεται από την συμπεριφορά του στην παράταξή του.    Και δεν προσπαθεί να διαλύσει τους συνεργάτες του για να διασωθεί αυτός.    Αυτή η δήλωσή σου Δημήτρη Καμιζή  ήρθε << κατόπιν  εορτής >>  όπως λέει ο λαός       Άσε λοιπόν αυτά τα παιχνιδίσματά σου.    Και αν έχεις τα κότσια Δημήτρη Καμιζή ρίξε επιτέλους τη μάσκα σου και τράβα μπροστά !!!!!
Καληνύχτα Γιατρέ μου!!!!!!!

Ανάργυρος Λεμπέσης
Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης


Καμιζής: «Καλώ τις προοδευτικές παρατάξεις, να συνενωθούν… Δεν είμαι έτοιμος, να μιλήσω ακόμη»….

enimerosipeloponnisou 
Οι ραγδαίες, στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης εξελίξεις, που  λαμβάνουν  χώρα, στο προεκλογικό τοπίο, της  Γεωγραφικής Ενότητας Ερμιονίδας, σηματοδοτούν την απαρχή, για την δημιουργία, ενός νέου συσχετισμού πολιτικών δυνάμεων…. Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, ο (βάσει προγενέστερων δηλώσεων του) απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Καμιζής, τοποθετήθηκε εκ νέου, σε σημερινή  τηλεφωνική επικοινωνία, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: «Δεν μου αρέσουν, όλα αυτά που γίνονται, τις  τελευταίες ημέρες… Δεν θα προκύψει κάτι καλό από αυτά, το διαισθάνομαι… Προτρέπω ανοικτά, όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις, να συνενωθούν για το καλό του τόπου…» Ο κ. Δημήτρης Καμιζής, δεν προσδιόρισε το πολιτικό πρόσωπο, που μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, της «Ενημέρωσης Πελοποννήσου», για το αν τελικά, θα είναι αυτός ο ενωτικός κρίκος,  της μη συντηρητικής παράταξης, απέφυγε να επαναλάβει την απόλυτη άρνηση, που έχει κατά κόρον δηλώσει στα Μ.Μ.Ε, περί οριστικής και αμετάκλητης απόφασης  του, να αποχωρήσει από την αυτοδιοικητική σκηνή, της Ερμιονίδας…

Φυτοφάρμακα και αντιφλεγμονώδη σκοτώνουν σπάνια πουλιά σε Αυστραλία και Ευρώπη

econewsΣτη χρήση φυτοφαρμάκων αποδίδεται ο θάνατος περισσοτέρων από 700 εξωτικών πτηνών στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπως απέδειξαν τα σχετικά τεστ που διενήργησε η αρμόδια Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Τα πτηνά αυτά, πολλά από τα οποία είναι σπάνια (κοκατού γκαλά, παπαγάλοι κορέλα κ.ά) εκτέθηκαν σε φυτοφάρμακα που χρησιμοποίησαν γεωργοί, αποφάνθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Εκφράζεται μάλιστα φόβος πως ενδέχεται να απειληθούν με εξαφάνιση κάποια είδη πτηνών.
Τα συγκεκριμένα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται για την εξόντωση εντόμων, παρασίτων, αραχνών και πουλιών όπως τα ψαρόνια που βλάπτουν τις καλλιέργειες.
Εκατοντάδες εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να μαζέψουν τα πτώματα των πουλιών πριν καταφθάσουν αρπακτικά, με στόχο η δηλητηριώδης ουσία να μην εισέλθει στην οικολογική αλυσίδα.
Φόβοι εκφράζονται επίσης για αρπακτικά πουλιά όπως οι αετοί, αλλά και τα φίδια της περιοχής.
Στο μεταξύ Αυστραλοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα καταστήσει το ζωικό βασίλειο της Ανταρκτικής ευάλωτο σε «εισβολή» άλλων ζωντανών από θερμότερα κλίματα και θα το απειλήσει.
—Η δικλοφενάκη
Κι ενώ στην Αυστραλία έχουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια σπάνιων εξωτικών πτηνών, στην Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται ο γύπας.
Αιτία είναι μια ισχυρή αντιφλεγμονώδης ουσία η οποία χορηγείται τόσο σε ανθρώπους όσο και σε

2ος κύκλος διαλέξεων – γνωριμίας του κοινού με τη Σύγχρονη Τέχνη στο Φουγάρο

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014
Από την Πέμπτη 13 Μαρτίου ξεκινά στο Φουγάρο ο 2ος κύκλος διαλέξεων – γνωριμίας του κοινού με τη Σύγχρονη Τέχνη, που παρουσιάζει η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου.
Σε συνέχεια του 1ου κύκλου, όπου αναφέρθηκαν οι διεθνείς τάσεις, καλλιτέχνες και κινήματα υπό τη μορφή ενός πρωτότυπου λεξικού, ακολουθεί ο δεύτερος με θέμα τους σύγχρονους έλληνες δημιουργούς. Η ενότητα αυτή χωρίζεται και πάλι σε 4 μέρη, (Πέμπτη 13, Παρασκευή 14 και Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου) από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, όπου αλφαβητικά θα παρουσιαστούν τα έργα, οι θεσμοί, οι καλλιτέχνες οι οποίοι σηματοδοτούν τη σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή.
Διάφορα ερωτήματα θα φωτιστούν μέσα από προβολή έργων, αναφορές σε καλλιτέχνες, στιγμές και εκθέσεις που βρίσκονται στο κέντρο της σύγχρονης εικαστικής αναζήτησης. Οι διαλέξεις αποτελούν μια εισαγωγή, μια πρώτη επαφή με ό,τι αξίζει να γνωρίζουμε για την ελληνική τέχνη του σήμερα.
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου είναι εικαστικός και γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική (1982–1987) στην Αθήνα, ενώ μεταξύ των ετών 1990–1994 παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια στο Παρίσι στο Centre Georges Pompidou σε ζητήματα εκπαίδευσης παιδιών και νέων στη σύγχρονη τέχνη. Ανέπτυξε πλούσια παιδαγωγική δραστηριότητα σε θέματα σύγχρονης τέχνης, συνεργαζόμενη με μουσεία και ιδρύματα ενώ επιμελήθηκε  και παρουσίαζε επί σειρά ετών εκπομπές για τα εικαστικά στην ΕΡΤ. Από το 2003 έως το 2013 παρουσίαζε στην ΕΤ1 την εκπομπή Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ, την μοναδική εκπομπή για τη σύγχρονη τέχνη στην ελληνική τηλεόραση. Οργανώνει κύκλους διαλέξεων με θέμα τη Σύγχρονη Τέχνη και τους σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες, ενώ δουλεύει συστηματικά για τη δημιουργία αρχείου της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Υποστηρίζει τον

Ανάργυρος ο εξ αναργύρων (2).

Του Βασίλη Γκάτσου
Ας δούμε και τα δημοτικά πράγματα από κάποια απόσταση.
Ο Αγαπητός Ανάργυρος ο εξ αναργύρων βγήκε τρεις φορές Δήμαρχος Ερμιόνης. Την πρώτη παραταξιακός του ΠΑΣΟΚ. Τις άλλες δύο περισσότερο ως Ανάργυρος. Από τις πρώτες εκλογές δεν πήρε πάνω από περίπου 33%. Αυτό σημαίνει ότι οι συμπατριώτες προτιμούσαν κάποιον καλύτερο ή ικανότερο ή ό,τι άλλο. Όμως οι πολιτικοί του αντίπαλοι και στις δύο εκλογές δεν πρόβαλλαν αυτόν το καλύτερο ή ό,τι άλλο, οπότε ο Ανάργυρος στις δεύτερες εκλογές έπαιρνε πάνω από 50%. Άρα από ό,τι υπήρχε στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας τον θεώρησαν ως καλύτερη λύση από τις υπάρχουσες, αφού ο καλύτερος, ή ικανότερος, ή ότι άλλο, ποτέ δεν εμφανίστηκε, δηλαδή οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν τον εμφάνισαν ποτέ. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

Έτσι η νίκη του δεν ήταν απόλυτη νίκη του, όμως ήταν απόλυτη

Κική Βεντουρή Σέρφα "Αφήνω πίσω ένα σημαντικό κομμάτι μου"

Με μεγάλη μου λύπη άφησα πίσω ένα σημαντικό κομμάτι μου, τον αγαπημένο Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης .
Με μια βαθιά υπόσχεση ότι όποτε ζητήσουν την βοήθεια μου θα είμαι δίπλα τους . 

Οι ανάπηροι Ιστιοπλόοι αθλητές όμως έχουν την ανάγκη μας . Έτσι αποφάσισα να συνδράμω γιατί είναι αυτοσκοπός και όνειρο ζωής για μένα ,να τους δίνεται η δυνατότητα τουλάχιστον να αγωνίζονται ίσα και χωρίς διακρίσεις , για το όνειρο τους την θάλασσα !
Σας ευχαριστώ όλους και τιμώ το ΔΣ του ομίλου μου και ως ιδρυτικό μέλος θα είμαι εκεί πάντα κοντά σας. 

Κική Βεντουρή Σέρφα

Καλή επιτυχία Κική μας, με  ούριο άνεμο άνοιξε τα νέα  σου πανιά.
Θα λείψει όμως από τον Όμιλο, το νοιάξιμο και η ενέργειά σου.
Πρ.Ε.Π.Ε.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ανάργυρος ο εξ αναργύρων

Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει τελευταία με τον αγαπητό Ανάργυρο τον εξ αναργύρων.
Είχαμε διαφορά ηλικίας αλλά συχνά έσμιγε η παρέα μου με την παρέα του, και ιδιαίτερα με τον ίδιο.
Για πολλά χρόνια, τότε του Σκάρλετ, του Ύδρα Μπήιτς, της Ντίσκο, της ταβέρνας, ήταν ο ευχάριστος ξεσηκωτής, ο παρακινητής: "Φύγαμε!" τον άκουγες να λέει, για οπουδήποτε. Και 10 να είμαστε, ως εκ θαύματος βρίσκαμε τρόπο, και στην ανάγκη με το μηχανάκι του τρεις τρεις. Περνούσε με το μηχανάκι, σε έβλεπε στο δρόμο και σε μάζευε για γλέντι. "Μα που θα πάμε!"; "Ανέβα και μη μιλάς! Φύγαμε!!".
Πρώτος στο χορό, πρώτος, στα γλέντια, πρώτος στις πλάκες. Χατήρι δεν μας χάλαγε, ούτε του χαλάγαμε.
Μια φορά τρεις στο μηχανάκι  πηγαίναμε για Σκάρλετ. Έλα όμως που είχαν ρίξει υγρή πίσσα στον μισό δρόμο για να τον ασφαλτοστρώσουνε την επομένη. "Σιγά σιγά θα το περάσουμε και τούτο! Εδώ ο Μωυσής πέρασε τη θάλασσα!"
Πράγματι σιγά σιγά φτάσαμε, και με προσοχή, γιατί μεταφέραμε και την κιθήν του Πασχάλη μαζί. Φτάσαμε, ξεπεζέψαμε και μπαίνουμε ορμητικά στη Ντίσκο να βρούμε τους υπόλοιπους. Μόλις μας βλέπουν πατάνε τα γέλια. Τα παπούτσια μας και τα πατζάκια ήταν μαύρα, ο δε τρίτος στο μηχανάκι είχε όλη την πλάτη πισσαρισμένη.
Ξεσπάει στα γέλια ο Ανάργυρος και φωνάζει υψώνοντας την κιθήν ¨" Μόλις έφτασε το τρίο λος πίσσος!"
Όποιον έβρισκε (και βρίσκει) στο δρόμο να τον εξυπηρετήσει αμέσως. Ξέχναγε πού πήγαινε και έκανε την υπόθεσή σου υπόθεσή του.
Σιδεράς από τους λίγους. Και όταν καθόμαστε στο καφενείο μας έβαζε το πρόβλημα: "Επιστήμονες! Βάζω το πρόβλημα της στριφτής σιδερένιας σκάλας! Να μου σχεδιάσετε στο χαρτί μια σιδερένια στριφτή σκάλα, ώστε όλα της τα σκαλοπάτια να είναι ίδια και το τελευταίο να βγαίνει ακριβώς στην ταράτσα, όντας ίδιο με τα άλλα. Γιατί εγώ που δεν είμαι επιστήμονας την φτιάχνω!"
Πάντα νικητής στους διαγωνισμούς του Ύδρα Μπήιτς στο χασάπικο με τους συγχορευτές του με βραβείο μία πεντάκιλη μουρταδέλα.
Γι' αυτό και τον Ανάργυρο δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν.
"Εσείς είσαστε επιστήμονες των χαρτιών, εγώ είμαι της ζωής". Απόλυτο δίκιο είχε.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Το ζεϊμπέκικο που συγκλόνισε



Στο ημίχρονο αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε αθλητές με ειδικές ανάγκες, από τα ηχεία του γηπέδου άρχισε να παίζει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας.
Ο Δημήτρης Βάσσης έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του χορεύοντας.

3η ΓΙΟΡΤΗ ΣΠΟΡΩΝ 2014

Το πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη
 Σας προσκαλούμε  στη Γιορτή Σπόρων που διοργανώνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ενημέρωση όλων μας για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος και την έμπρακτη υποστήριξή μας στο δικαίωμα για ελευθερία στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των σπόρων.
Φέτος θα συναντηθούμε στο άλσος της Παναγίας Γιάτρισσας (4χλμ. από τη γέφυρα Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης, βλ. χάρτη) στην Κοκκινόραχη Δήμου Σπάρτης. Εκεί θα συζητήσουμε, θα ενημερωθούμε, θα ανταλλάξουμε και θα μοιράσουμε σπόρους από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες.
Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, ώρα 11 το πρωί. 
Τη φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνουμε:
·ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης, http://peripolomanis.blogspot.gr )
·ο Αγροτικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αφυσσού «Οι Διόσκουροι» και
·ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων»
υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Υποστηρίζουν και συμμετέχουν:
-       ο Φυσιολατρικός, Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός, Εθελοντικός Σύλλογος «ΓΑΙΑ» Δυτικής Μάνης

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη
Ο τόπος είναι η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο σπίτι της οδού Σερίφ ή σε κάποιο άλλο, μικρή σημασία έχει.  Ο χρόνος, οποιαδήποτε στιγμή από το 1903 μέχρι το 1933.  Ο διαβάτης που περνά βράδυ έξω από το αστικό σπίτι, βλέπει – μέσα από τα φωτισμένα παράθυρα – μια γυναίκα να διαβάζει στο γλυκό φως μιας λάμπας.  Κάποτε μόνη της, άλλοτε με μια φίλη της, καμιά φορά με τη συντροφιά ενός άνδρα.
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου ετοίμασε, με αγάπη και μεράκι «Τα Παράθυρα»,  ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και το παρουσιάζει, μετά τη λήξη του «Έτους Καβάφη», χωρίς καθόλου να βιαστεί –είναι επικίνδυνο πράγμα η βία.
Προλογίζει και σκηνοθετεί η Ελένη Τζώρτζη.
Ερμηνεύουν –με αλφαβητική σειρά- οι Ελένη Αλεξανδροπούλου, Μάρκος

Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης στο Αργος

Η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου ῝Πολιτιστική Αργολική Πρόταση ῝ και θα συμμετέχει στο Χορωδιακό φεστιβάλ που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αργους Μυκηνών, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Αργους , το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 8:30 με την συμμετοχή χορωδιών από το Αργος, την Τρίπολη και την Κορινθία.
Το Χορωδίακό Εργαστήρι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης θα ερμηνεύσει  εργα του Δημήτρη Λάγιου, του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μάνου Χατζιδάκη σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, Νίκου Γκάτσου και Δημήτρη Λιπέρτη.
Την χορωδία της Ερμιόνης θα συνοδεύσουν ο σολιστ Βασίλης Δαπόντες και μουσικοί από την Ερμιονίδα
Lee Covenee flauto I
Αθανασία Τουτουτζή Flauto II
Καλλιρρόη Καμιζή  Clarinet I
Κυριάκος Λαλούσης Clarinet II
Ευτυχία Μήτσα Τρομπέτα
Αντιγόνη Λασκαρίδου Αλτικόρνο
Βασίλης Δαπόντε Κιθάρα
Γρηγόρης Καμπούρης Κρουστά
Μαρίνος Λούμης Πιάνο
Διδασκαλία των κομματιών, ενορχήστρωση και διεύθυνση: Μαέστρος Τάκης Μανιάτης. Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών. 
Πληροφορίες για την ιστορία και τη δράση του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.choir.gr

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου: Ανακοίνωση του κ. Γ.Ν. Λυμπερόπουλου

Άρθρο του κ. Γ.Ν. Λυμπερόπουλου, μέλους της Ρι.Κ.Ερ- Συμμετοχή 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ,ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Νομίζω ότι η απόφαση να μην ασχοληθεί ξανά με τα δημοτικά πράγματα ο Πατερούλης (κ. Καμιζής) άφησε πολλά ορφανά (πολιτικά) πίσω του. 
 Αλήθεια ποιος εμποδίζει όλους τους πρωτοπόρους, όλους τους διανοητές, όλους τους αναλυτές, όλους τους πολιτικά, ταξικά, κοινωνικά, ηθικά, επιστημονικά, συνδικαλιστικά και ότι άλλα θετικά προτερήματα έχουν οι πολίτες της Ερμιονίδας, να βρεθούν μαζί για το καλό το δικό μας και του τόπου μας;

Και αν δεν χωρούν στους έξι (6) μέχρι τώρα δημοτικούς συνδυασμούς γιατί δεν ξεκινούν τον έβδομο;;
Εγώ δηλώνω πως ακόμα και τώρα αν φτιάξουν αυτόν τον συνδυασμό θα είμαι μαζί τους. ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

Εκλογές έχουμε τον Μάιο
   Γιώργος Ν. Λυμπερόπουλος
       Μέλος της  ΡΙΚΕΡ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(σημείωση του ιστολογίου: Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις του συντάκτη)

Δελτίο τύπου: Ασημένιο μετάλλιο σε κρασί του Κτήματος Κοντοβράκη



Κτήμα Κοντοβράκη


ΚΡΑΝΙΔΙ 11/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 3,4 και 5 Μαρτίου 2014, συμμετείχαν 553 δείγματα από  την Ελλάδα και άλλες 4 χώρες.
Το Κτήμα Κοντοβράκη  διατηρώντας υψηλά τον δείκτη ποιότητας στα κρασιά που παράγει βραβεύτηκε  με ασημένιο μετάλλιο για τον ΡΟΚΑΝΙΑΡΗ, Οίνος Λευκός Ξηρός Εσοδεία 2013.
Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας επίμονης και συνεχούς προσπάθειας κι έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς γιατί επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο την συνέπειά μας στην ποιότητα, στην εξέλιξη αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη μας για το κρασί.
Η παραγωγή του κρασιού γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει το οινοποιείο μας δίπλα στους αμπελώνες στο Κρανίδι Αργολίδας. Η διατήρηση και η παλαίωση γίνεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους αλλά πάντα με σεβασμό στην παράδοση.
  
  ΝΑΝΤΙΑ ΚΩΤΣΑΚΗ                                                                                                                          ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗ                                                                                                                            ΤΗΛ/FAX. 27540.29.44427540.29.444                                                                                                                     KIN. 6977.12.13.816977.12.13.81                                                                                                      www.ktimakontovraki.gr                                                                                      


Κτήμα Κοντοβράκη 1