Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το «πωλητήριο» για τη Σαμπάριζα

Στην παράκτια ζώνη της Αργολίδας έχουν ενταχθεί έως τώρα σε προγράμματα πώλησης δέκα παραθαλάσσια «φιλέτα» του Δημοσίου, συνολικής επιφάνειας 2.300 στρεμμάτων

Της Χαράς Τζαναβάρα


Μετά το Ελληνικό, την Κασσιοπή στην Κέρκυρα (φωτογραφία), τις Αλυκές Λέσβου και ο αιγιαλός της περιοχής Σαμπάριζα στην Ερμιόνη, βγαίνει στο σφυρί
Μετά το Ελληνικό, την Κασσιοπή στην Κέρκυρα (φωτογραφία), τις Αλυκές Λέσβου και ο αιγιαλός της περιοχής Σαμπάριζα στην Ερμιόνη, βγαίνει στο σφυρί
«Πρόβα» για τις νέες, απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον αιγιαλό αποτελεί η πώληση παραλιακού φιλέτου στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης, σε μια προνομιούχα περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Υδρα, σε μικρή απόσταση από πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα. Στην παράκτια ζώνη της Αργολίδας έχουν ενταχθεί έως τώρα σε προγράμματα πώλησης δέκα παραθαλάσσια «φιλέτα» του Δημοσίου, συνολικής επιφάνειας 2.300 στρεμμάτων.

Διεθνής διαγωνισμός

Το «πωλητήριο» για τη Σαμπάριζα, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, μπήκε χθες από το ΤΑΙΠΕΔ και αφορά έκταση 165,7 στρεμμάτων, στην οποία προβλέπεται η κατασκευή παραθεριστικού χωριού. Το… ζουμί βρίσκεται όμως σε μια λεπτομέρεια που βεβαίως δεν αναγράφεται στην ανακοίνωση του Ταμείου: το υπό πώληση οικόπεδο χωρίζεται από δρόμο, με το ένα τμήμα 152,9 στρεμμάτων να βρίσκεται προς την πλευρά της στεριάς, αλλά «κόλλησε» με το

H φωτό που κάνει τον γύρο του κόσμου - Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι καθαρίστριες έξω από το ΥΠΟΙΚ

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση

«Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να συρρικνώσει το κράτος;» αναρωτιέται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η ευρωπαϊκή έκδοση των Νew York Times, φιλοξενώντας μια εύγλωττη φωτογραφία από τη μάχη που έδωσαν κυριολεκτικά σώμα με σώμα χθες οι καθαρίστριες στην οδό Νίκης με άντρες των αστυνομικών δυνάμεων. Το άρθρο επικεντρώνει στο κύμα προσφυγής στη δικαιοσύνη ομάδων εργαζομένων στο δημόσιο, προκειμένου να κυρηχθεί παράνομη ή και αντισυνταγματική η απομάκρυνσή τους. 



Η δημοσιογράφος εκτιμά πως μπαίνει ένα σχεδόν «υπαρξιακό ερώτημα στην κυβέρνηση: μπορεί πραγματικά να συρρικνώσει το κράτος». Με τη φωτογραφία από μια καθαρίστρια με έκφραση πόνου και αγανάκτησης στο πρόσωπο να κυριαρχεί, το άρθρο περιγράφει μια μάχη Δαβίδ και Γολιάθ. Από τη μια οι μεσήλικες καθαρίστριες και από την άλλη τα κυβερνητικά στελέχη. «Οι καθαρίστριες έχουν γίνει σύμβολα αντίστασης απέναντι στα μέτρα λιτότητας που ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως έχουν βαθμιαία επιτρέψει στην Ελλάδα να αποκτήσει τον έλεγχο επί των οικονομικών της, να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων και να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα».


πηγή 

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΥΤΥΧΙΑ

Γειά σου Χαρά, γειά σου Τεό!!!!!!!!
Καλησπέρα ή Καλημέρα απο την μαγευτική Γαύδο!!
Με τα πολλά και τα λίγα αποφασίσαμε σαν ζευγάρι και σαν όντα ξεχωριστά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μπουχτίσαμε και επιλέξαμε αλλαγή στους ρυθμούς της πόλης, με την τόση καταστροφολογία, την μιζέρια, την άχρηστη πληροφορία και το βρώμικο σύστημα. Έτσι από επιλογή και όχι ανάγκη ναυαγήσαμε στο νησί της Καλυψώς, την Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Μέχρι να συνέρθουμε και να εναρμονιστούμε με την φύση μας πήρε καιρό, σαν πολιτισμικό σόκ σαν ένα τζέτ λάγκ. Πώς να μη χρειάζεσαι χρόνο όταν έχεις μάθει στα εύκολα και έτοιμα πακέτα που μας προσφέρει η δήθεν σύγχρονη ζωή μας;
Η ζωή εδώ άλλαξε γιατί άλλαξαν οι προτεραιότητές μας.
Βασικό είναι το νερό το οποίο το συλλέγουμε από το πηγάδι που υπάρχει στην παραλία κάθε 2 με 3 μέρες, τα μαγειρέματα γίνονται στη φωτιά και ποιοτικός χρόνος αρκετός υπάρχει για τον καθένα χωριστά και για τους δύο μαζί.
Προστατεύουμε την φύση γιατί εξαρτιώμαστε από αυτή και γιατί άλλωστε φύση είμαστε και εμείς.
Δεν κόβουμε ζωντανά δέντρα παρά μόνο όσα είναι χάμω για να τα

Η περιοχή των τριών ποταμών

Του Βασίλη Γκάτσου
Ο Πουκεβίλ στο "Ταξίδι στην Ελλάδα, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" δίνει στοιχεία για αυτή την περιοχή που περιηγήθηκε περί το 1817-1818.
Από την Αρχαία Επίδαυρο παίρνει το μονοπάτι που τον ανεβάζει στο Κολιάκι (μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο γι' αυτό). Φτάνει στην Τραχειά και μετά παίρνει το μονοπάτι που τελικά θα τον βγάλει στον Δαμαλά. Την περιγραφή του την διαβάζετε στις σελίδες 78 και 94.
Το Μπεντένι ή Μπεδένι (φρούριο, έπαλξη στα τούρκικα) ήταν μικρό χωριό δίπλα σε αρχαία ακρόπολη. Τα χρόνια του Μηλιαράκη, γύρω στο 1886 ήταν ήδη ερειπωμένο και είχε αντικατασταθεί από το Μπάφι.
Γιατί αυτό το οροπέδιο είχε τόση σημασία; Λόγω των νερών είχε παραγωγή όχι μόνον σιτηρών αλλά και βάμβακος και καπνού πέραν από την κύρια ασχολία των κατοίκων που ήταν η κτηνοτροφία. Ήταν δυσπρόσιτο από τις ακτές και ασφαλές από τις πειρατικές επιδρομές. Ένα δίκτυο μικρών κάστρων, φρουρίων, πύργων και παρατηρητηρίων (βίγλες) απέκλειε τον αιφνιδιασμό των αγροτών.
Τα χωριουδάκια του είναι μικρά. Το Δίδυμο με τους 120 κατοίκους του το 1817 - 1818 είναι μάλλον το μεγαλύτερο. Φαίνεται ότι η Μονή του Αυγού μαζί με μικρά μοναστήρια όπως αυτό που υπήρχε στην περιοχή Σταείλια του Ηλιοκάστρου, τα διάσπαρτα ξωκκλήσια της, ήταν το θρησκευτικό, διοικητικό, οικονομικό, κοινωνικό κέντρο μιας έκτασης που αρχίζει από το Σαλάντι περνά από το Λουκαΐτι, το Ηλιόκαστρο, την Χώριζα, το Μπεντένι, το Κολιάκι, την Τραχεία και ακολουθώντας το ποταμό καταλήγει στα Ίρια.
Αυτή η Περιοχή (Νερομάνα Ερμιονίδας, Τροιζηνίας και Ιρίων θα την

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση και προληπτικά μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό


Λόγω παρουσίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στις Κολλίνες Τρίπολης και στον Πραστό Βόρειας Κυνουρίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, το Τμήμα Κτηνιατρικής Αργολίδας καλεί τους κτηνοτρόφους στη λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας του ζωικού τους κεφαλαίου.
Η Αργολίδα θεωρείται Ζώνη Προστασίας, έπειτα από την σχετική απόφαση που εξέδωσε η Δ/νση Κτηνιατρικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή έχει οριστεί ζώνη προστασίας όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλ. Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται κάθε μετακίνηση ή αγοροπωλησία ζώων χωρίς την έγκριση της

"ΜΙΑΟΥΛΙΑ 2014" : Άννα Φόνσου και A Capella στην μουσικοχορευτική παράσταση"Σαν παλιό Σινεμά"!

Ο ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2014" παρουσιάζει την Άννα Φόνσου και το μουσικό σύνολο A Capella στην μουσικοχορευτική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου "Σαν παλιό Σινεμά"!
Τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μ. Χατζιδάκις, Μ. Πλέσσας, Σ. Ξαρχάκος, Γ. Ζαμπέτας κ.ά. τα οποία ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της χρυσής περιόδου του Ελληνικού Κινηματογράφου!

Τη βραδιά παρουσιάζει η Άννα Φόνσου με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κώστα Βαγιανού και τις χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου.
Πρωταγωνιστούν: η Ειρήνη Πεφάνη στο τραγούδι, η Άρτεμις Γαϊτάνου στο τραγούδι, στον χορό, στο βιολί και στο ακορντεόν, η

Απαγόρευση του συνδικαλισμού αξιώνει ξενοδοχειακός όμιλος

Οι απαράδεκτες αξιώσεις της εργοδοσίας στα ξενοδοχεία "Paradise Mare" και "Village" στη Ρόδο, που ανήκουν στον όμιλο "Aldemar", είναι ενδεικτικά της θέσης που έχουν στο "success story" του τουρισμού οι εργαζόμενοι.
Θυμίζουμε πως στα παραπάνω ξενοδοχεία, οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, στις οποίες θα συνυπογράφουν ότι δεν συμμετέχουν σε κάποιο εργατικό σωματείο! Βεβαίως, η παράλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, σε συνδυασμό με την πρόσφατη διάταξη περί μη υποχρεωτικής εγγραφής σε επιμελητήρια, επιτρέπει στους μεγαλοξενοδόχους να κάνουν κουρελόχαρτο την προσφάτως υπογραφείσα κλαδική σύμβαση. Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στην εστίαση, όπου αποτελούν νόμο η αδήλωτη εργασία και οι ατομικές συμβάσεις – χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το πρόσφατο παράδειγμα των καταστημάτων "ΜΙΚΕΛ".
Ελαστικές σχέσεις εργασίας, όργιο μαύρης εργασίας, περικοπές μισθών και επιδομάτων, καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών και πολιτικών δικαιωμάτων, υποβάθμιση της αξίας της εργασίας και

Εγκαίνια της FOUGARO THE GALLERY Nafplion
















Εγκαίνια της FOUGARO THE GALLERY Nafplion
με έκθεση του
MARK HADJIPATERAS
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το Σάββατο 14 Ιουνίου, το Φουγάρο εγκαινιάζει τη FOUGARO THE GALLERY Nafplion με μια μεγάλη ατομική έκθεση του γνωστού εικαστικού Mark Hadjipateras. 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Αυγούστου.
Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιου μεγέθους έκθεση του Mark Hadjipateras. H παρουσίαση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της γκαλερί a.antonopoulou.art.
Η έκθεση παρουσιάζει δουλειά των τελευταίων έξι ετών και περιλαμβάνει έργα γλυπτά και επιτοίχια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά ή έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτή.
Περισσότερα από 100 έργα, κυρίως γλυπτά μικρών και μεγάλων διαστάσεων από fiberglass, μπρούντζο και αλουμίνιο, μονοτυπίες λαδιού και έργα σε καμβά, θα εκτεθούν στο μοναδικό αυτό χώρο 300 τμ. του Φουγάρου, που θα ανοίξει για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό.

ΓΑΛΛΙΑ: Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε μαθητές Λυκείου να πάνε στο σχολείο με φούστες

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση



Μαθητές Λυκείου στην Γαλλία πήγαν σχολείο με φούστες. Συνέβη την Παρασκευή (16/5) σε 27 λύκεια της Ναντ και δεν ήταν λόγω καρναβαλιού. Ήταν μια ενέργεια που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου «Παιδείας» της Γαλλίας.
 

Στόχος της καμπάνιας του Υπουργείου που είχε τίτλο «Σήκωσε την Φούστα», ήταν λέει, «να εμπεδωθεί η ισότητα των δύο φύλων και να αποκρουστούν τα κρούσματα σεξισμού». Στην ουσία, πρόκειται για επίδειξη «δύναμης» του φεμινιστικού / φιλο-ομοφυλοφιλικού αριστερού λόμπι στην εκπαίδευση και έμμονη στην προσπάθεια εκφυλισμού της σεξουαλικότητας και της διάκρισης των φύλων. Άλλωστε οι γονείς στην Γαλλία έχουν αντιδράσει και βρίσκονται σε επαγρύπνηση, για την εικαζόμενη εισαγωγή στα σχολεία της «θεωρίας του φύλου», που διδάσκει τα παιδιά ότι δεν γεννιούνται ως αγόρια ή κορίτσια, αλλά ότι μπορούν να «επιλέξουν» τι φύλο θέλουν να είναι. 
Το υπουργείο Παιδείας δεν ανησυχεί βέβαια για την ισότητα, αλλά μάλλον για τον ευνουχισμό των αγοριών, την ταπείνωση του αρσενικού και την καταστροφή των εγγενών διαφορών που εμποδίζουν τη μεγάλη σοσιαλιστική μηχανή ισοπέδωσης.
Η Γαλλίδα ακτιβίστρια Frigide Barjot, γνωστή για τη στάση της κατά του «γάμου» και το δικαίωμα υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ρώτησε από το twitter τον υπουργό Hamon, αν τα κορίτσια θα πρέπει να φορέσουν γενειάδες...

Καλοκαιρινή εκστρατεία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης ' Α.Γκάτσος'

Τα σχολεία κλείνουν, το καλοκαίρι αρχίζει, μαζί με την δική μας καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 
(με την έμπνευση και στήριξη του Future Library- Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος)..
Κρατάμε από πέρσι τον πολύχρωμο κόσμο της βιβλιοθήκης μας και τα πλατιά χαμόγελα παιδιών,γονιών, εθελοντών  και φέτος εξερευνούμε με παιχνίδι και γνώση τους ...αντίθετους κόσμους!

Αρχίζουμε την Δευτέρα 16-6-14 στις 7μ.μ.

Καλό καλοκαίρι!

Σύντομα, θα γίνει η δημοσίευση του προγράμματος.
 
 

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νέος Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Δημήτρης Σφυρής μέσα στα πλαίσια της οργάνωσης και ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου 2014, έστειλε στον απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας, με αριθμό πρωτοκόλλου 7358/4-6-2014, την παρακάτω αίτηση:
 

Στις 10 Ιουνίου 2014 ο κ. Σφυρής έλαβε την παρακάτω απάντηση:

Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελαία» του Γιώργου Δελή


Ελαία, ένα από τα τελευταία παράκτια δάση στην Ελλάδα βρίσκεται στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο
Εδώ οι θαλάσσιες χελώνες έφτιαξαν 1452 φωλιές, το καλοκαίρι του 2013 και οι κατασκηνωτές από όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τους 2000. Σήμερα η πανίδα και η χλωρίδα του τόπου απειλείται από την ανέγερση 48 παραθεριστικών κατοικιών στο παράκτιο δάσος.

Ο Γιώργος Δελής 
, γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Το «Seek» (2005) είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία του ενώ η δεύτερη «Στιγμές Σκυλιά» (2006), γυρίστηκε σε μία μόνο ημέρα και επιλέχθηκε αρχικά για να συμμετέχει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ελαία» , θα πραγματοποιηθεί σήμερα (12 Ιουνίου) στις 20:00 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

1ο Φεστιβάλ Αγώνων “ Swim & Run” Ερμιόνης

swim  run 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
1Ο Φεστιβάλ Αγώνων “ Swim & Run” Ερμιόνης
                                                       21-22 Ιουνίου 2014
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας συνδιοργανώνουν με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, SummitRunners Ερμιονίδας, Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας και Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης τους παρακάτω αγώνες :

1ος Κολυμβητικός Αγώνας «Κάπαρι»  απόστασης 2,5 χλμ
Ημερομηνία : Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 
Ώρα εκκίνησης : 11:00 π.μ. 
Τόπος Εκκίνησης : Μαντράκι Ερμιόνης
Τερματισμός : Μαντράκι Ερμιόνης
Αποστάσεις-Διαδρομές:2.500 μέτρα
     Αγώνας για παιδιά
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα
τους.
Κανονισμοί: Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή ολόσωμη φόρμα (wetsuit). Δεν επιτρέπονται* άλλου είδους πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα όπως αναπνευστήρες, σανίδες, χεράκια, πέδιλα κλπ. Οι αθλητές έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν πριν την εκκίνηση, με αντηλιακό, λάδι, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.
Κατηγορίες
 Ανδρών
 Γυναικών 

1ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου «Καταφύκι» απόστασης 20 χλμ
Ημερομηνία : Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 
Ώρα εκκίνησης : 08:00 π.μ. 
Τόπος Εκκίνησης : Μπίστη Ερμιόνης
Τερματισμός : Μπίστη Ερμιόνης

Το πρώτο δωρεάν on-line δημοτικό σχολείο φέρνει το δάσκαλο στο σπίτι σας.

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση
Πηγή 
Μια πρωτοποριακή προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης που βρίσκει τεράστια ανταπόκριση από μαθητές, γονείς και δασκάλους.
800.000 επισκέψεις μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας.


Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που ανατρέπει τα δεδομένα στο εκπαιδευτικό τοπίο, παρέχοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία) για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού υλικού.

Παράλληλα, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο συνιστά και έναν πολύτιμο σύμμαχο για τους γονείς, οι οποίοι, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μπορούν να εξασφαλίσουν, μέσω του on-line δασκάλου, μια εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία, σε αντίθεση με τη διδασκαλία της παραδοσιακής τάξης, που απευθύνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες του συνόλου των μαθητών.

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας καταγράφηκαν 800.000

Σε «καραντίνα» μπαίνει όλη Ηλεία μετά και το δεύτερο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού των προβάτων στην Αρκαδία

Σε «καραντίνα» μπαίνει όλη Ηλεία μετά και το δεύτερο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού των προβάτων στην Αρκαδία, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τετάρτης η διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Μπέκυ Σπυροπούλου.
 
Η κ.Σπυροπούλου τόνισε ότι μετά και το δεύτερο κρούσμα, όλη η Ηλεία θεωρείται ζώνη προστασίας, καθώς αρχικά ήταν μόνο η ορεινή ζώνη της Ολυμπίας, της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας.
Η κ.Σπυροπούλου πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες της διεύθυνσης και να μη βγάλουν τα ζωντανά από τη ζώνη προστασίας δίχως να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές. Επίσης ζήτησε από όλους τους κτηνοτρόφους να ενημερώσουν τη διεύθυνση αμέσως εάν παρατηρήσουν συμπτώματα

Αντλώντας νερό από… τον αέρα


Πρόταση του Γιάννη Λακούτση
Πηγή 
Στην έρημο Namib, όπου μπορεί να βρέχει σπάνια αλλά η ομίχλη είναι συνηθισμένη, ένα σκαθάρι επιζεί συμπυκνώνοντας νερό στην πλάτη του μέχρι οι σταγόνες να κυλήσουν στο στόμα του. Στην αναζήτηση λύσεων για το πρόβλημα της λειψυδρίας στις ξηρές περιοχές του πλανήτη, οι επιστήμονες προσπαθούν να εφαρμόσουν την ίδια αρχή, αλλά φυσικά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
Οι λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν και ήταν πολλές και διάφορες –όπως πηγάδια, τεχνικές ανακύκλωσης και μέθοδοι καθαρισμού δηλητηριασμένου νερού–, ιδίως από τότε που το ίδρυμα Bill and Melinda Gates τοποθέτησε το ζήτημα ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του.
Ωστόσο, πολλές από αυτές τις τεχνικές απέτυχαν. Μπορεί να έδειχναν ολόσωστες και εντυπωσιακές επάνω σε μια κόλλα χαρτί, αλλά τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ πιο δύσκολα στις πραγματικές συνθήκες. Οι τεχνολογίες αυτές δίνουν μόνο μια μερική λύση, αφού μπορεί να αποδίδουν εκεί όπου υπάρχει μια μόνιμη πηγή ύδατος, αλλά όταν το νερό χάνεται κατά τις περιόδους ξηρασίας και είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν τα αποθέματα μέσα στη γη (σε βάθος

ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Διάβασα την  ιστορία του αλατιού στο άρθρο του κ, Ιωάννη Λακούτση στην ιστοσελίδα Π.Ε.Π.Ε. και μπορώ να συμπληρώσω ότι και η αλυκή του θερμησιού παρήγαγε αλάτι. Βεβαίως δεν έχω φωτογραφίες αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι το 1941 που το κράτος μας υποδουλώθηκε στους Γερμανούς, φύλακας στην αλυκή θερμησίας ήταν ο Χαράλαμπος Σκουρλάς, που διέμενε στο σπίτι της αλυκής με την γυναίκα του Άννα το γένος Νοταρά και τον γιό της Σωτήρη Πανάγο, από τον πρώτο της γάμο, μαζί με έναν Μεσολογγίτη που τον έλεγαν Χρίστο. Σε απόσταση 100μ δυτικά υπήρχε μια μεγάλη αποθήκη που ήταν γεμάτη από αδιάθετο αλάτι.

Στην <ωδή στ' αλάτι>  του Pablo Neruda αναφέρεται η πόλης της Χιλής Αντοφαγκάστα η οποία βρίσκεται στα βόρια σύνορα με το Περού. Το 1965 το Ελληνικό πλοίο < Wesco Panama> εις το οποίο ήμουν πλοίαρχος, ξεφόρτωνε γενικό φορτίο στο λιμάνι της Αντοφαγκάστα, όταν δήχθηκα την επίσκεψη ενός Χιλιανού καθηγητού του πανεπιστημίου  της Αντοφαγκάστα, ο οποίος βλέποντας την Ελληνική σημαία του πλοίου θέλησε να μας γνωρίσει.
Μου συστήθηκε ως καθηγητής που κατείχε την έδρα της Ελληνικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο έφερε το όνομα  Universidad De Atenas  (Πανεπιστήμιο των Αθηνών ) και η παραλιακή λεωφόρος <Avenida de Grecia>  λεωφόρος της Ελλάδος και με κάλεσε να με ξεναγήσει στο Πανεπιστήμιο. Δέχτηκα με μεγάλη μου χαρά και την επομένη με συνόδεψε στο πανεπιστήμιο, όπου με έκπληξη είδα στην είσοδο ακριβές αντίγραφο του αγάλματος του <Ξυλοθραύστη> . Ακολούθως με παρουσίασε στους μαθητές του οι οποίοι με δεχτήκαν με ενθουσιασμό. Από τον καθηγητή αυτόν έμαθα ότι τα σώματα των νεκρών στην Αντοφαγκάστα λόγω της συστάσεως του εδάφους δεν αποσυντίθενται  αλλά μουμιοποιούνται.  

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο μικρός Ανάβαλος .... των Διδύμων.

Στην τελευταία βοτσαλωτή παραλία στο Σαλάντι, μετά τα κόκκινα χώματα, στο δυτικό της άκρο (κόκκινος κύκλος στη φωτογραφία) σε βάθος γύρω στα 2 μέτρα (σχεδόν πατώνεις), στον βοτσαλωτό βυθό υπάρχει ένας σχεδόν κύκλος διαμέτρου 2 μέτρων που τα χαλίκια έχουν πάνω τους μαλούπα, ενώ μεταξύ τους δεν υπάρχει ψιλή άμμος. Από το σημείο αυτό αναβλύζει συνέχεια κατάκρυο γλυκό νερό. Αν έχει άπνοια, φαίνεται με λίγη προσοχή το μάτι που σχηματίζει το αναβλύζον ύδωρ.  Αυτό το καλοκαίρι. Το χειμώνα η παροχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Σημάδι ότι το βουνό Δίδυμο είναι εσωτερικά σπηλαιωμένο με υπόγειους μικρούς ποταμούς.
Αλλά και οι μικρές χελώνες του γλυκού νερού, και οι καβούρες του γλυκού νερού (μπορεί και παράξενα μικρά ψαράκια να υπάρχουνε στις Μπανιέρες του Σελλάντος Ποταμού) επιβιώνουν ακόμη και αν τα νερά στεγνώσουν για πολλούς μήνες, γιατί  κάπου δίπλα υπάρχουν εσωτερικές  υπόγειες δεξαμενές που είναι ο φυσικός τους χώρος. Συμβαίνει αυτό και σε άλλα μέρη.
Ένας μικρός παράδεισος ο ποταμός Σελλάς.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Ερμιονίδα: Αγέλες με αγριόσκυλα «σκορπίζουν τον τρόμο», σε στάνες και βοσκοτόπια…

Ολοένα και αυξάνονται, το τελευταίο εικοσαήμερο, οι επιθέσεις αγριόσκυλων σε αιγοπρόβατα, κυρίως ελευθέρας βοσκής, στις ημιορεινές περιοχές του Λουκαϊτίου και του Διδύμου… Τα περιστατικά αυτά, τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις, διότι σύμφωνα με καταγγελίες των αγανακτισμένων κτηνοτρόφων, οι επικίνδυνες αγέλες, αποτελούμενες από… λυκόσκυλα, έχουν πνίξει μέχρι σήμερα, περισσότερα από πενήντα ζωντανά…

 Οι κτηνοτρόφοι, συνειδητοποιώντας πως τα κοπάδια τους, βρίσκονται υπό την απειλή του αφανισμού, επιχείρησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, στήνοντας ένοπλες ενέδρες στο βουνό, σε μια προσπάθεια, να υπερασπιστούν το βιός τους…
Αντί αποτελέσματος, κάποιοι από τους βοσκούς, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον νόμο, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο, στα συγκεκριμένα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, απαγορεύεται ρητά, το …κυνήγι… Για του λόγου το αληθές, η παρεξήγηση δημιουργήθηκε, όταν προχθές, σε έλεγχο της θηροφυλακής, σε απαγορευμένη ζώνη, εντοπίστηκε ένοπλος, ένας κτηνοτρόφος… Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και στις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο βοσκός, έγινε αντιληπτό πως εκείνο το βράδυ, περιφρουρούσε το κοπάδι του, από τα άγρια σκυλιά, που έχουν γίνει εφιάλτης, για τους περισσότερους από τους κτηνοτρόφους, στην Βόρεια Ερμιονίδα.

Χαρακτηριστικές είναι, οι ακόλουθες δηλώσεις, του προέδρου του Σωματείου Κτηνοτρόφων Λουκαϊτίου, κ. Ανάργυρου Πέππα:

Α΄ Παγκόσμιος, ανείπωτες ιστορίες

Μία από τις πολλές φωτογραφίες που έχει ψηφιοποιήσει ήδη το πρόγραμμα Europeana.

ΙΣΤΟΡΙΑ. Ηταν γεμάτη κόσμο χθες το μεσημέρι η Εθνική Βιβλιοθήκη (ΕΒΕ). Και τα μπάνερ, μέχρι το πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, έκαναν γνωστό αυτό που γινόταν εντός. Tη συμμετοχή, δηλαδή, της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στόχο έχει να κινητοποιήσει τους πολίτες και να διασώσει μνήμες και ντοκουμέντα.
Με αφορμή, λοιπόν, την επέτειο των 100 χρόνων από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα, μέσω της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία συλλογής και ψηφιοποίησης των αναμνηστικών αντικειμένων που ακόμα διασώζονται, των οικογενειακών ιστοριών που ακόμα υπάρχουν στις μνήμες των απογόνων εκείνων που πολέμησαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πανευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα έχει τίτλο Europeana

1914-1918 και μέχρι τώρα έχει διοργανώσει αντίστοιχες δράσεις σε 20 χώρες της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα στην ιστοσελίδα www.europea na.eu 60.000 προσωπικά αντικείμενα (επιστολές, ημερολόγια, φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ, μετάλλια, κράνη και σημαίες).

Περισσότερα:kathimerini

Αρχισαν οι περιπολίες στο Σταυρό Διδύμων

villadidimo 
Μάλλον έχουν βάση τα όσα έγραψα εδώ και άρχισαν πάλι οι περιπολίες στην χωματερή στον Σταυρό και στην ευρύτερη περιοχή.
Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές και δείχνουν κλείσιμο της χωματερής.
Δείχνουν επίσης το ‘καμίνι’ να καίει ασταμάτητα και μάλιστα δίπλα σε ξερά χόρτα.
Ο Θεός να μας φυλάει, μιας και ο Δήμος αδυνατεί να ρίξει μια κουβαδιά χώμα!


DSCN1398aDSCN1402a

Μια ηλικιωμένη από την Παλαιστίνη μαζεύει τις Ισραηλινές χειροβομβίδες και φυτεύει μέσα τους λουλούδια!

Πρόταση του Γιάννη Λακούτση
πηγή 

Σε μια συγκλονιστική μορφή ειρηνικής αντίστασης, μια Παλαιστίνια γυναίκα στο χωριό Bilin , κοντά στη Ραμάλα , έχει γεμίσει τον κήπο της με χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες δακρυγόνων μέσα στις οποίες έχει φυτέψει όμορφα λουλούδια!

dinfo.gr - Μια ηλικιωμένη από την Παλαιστίνη μαζεύει τις Ισραηλινές χειροβομβίδες και φυτεύει μέσα τους λουλούδια!

Το μικρό οικόπεδο της ηλικιωμένης γυναίκας βρίσκεται σε μια περιοχή που έχει ανακτηθεί από τους Παλαιστίνιους πριν από δύο χρόνια μετά από δικαστική μάχη με το Ισραήλ.

dinfo.gr - Μια ηλικιωμένη από την Παλαιστίνη μαζεύει τις Ισραηλινές χειροβομβίδες και φυτεύει μέσα τους λουλούδια!

Το Ισραήλ ήθελε αυτή την περιοχή για να σηκώσει ένα τοίχος ασφαλείας 430 μιλίων, γύρω από ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Όχθης, που θα χωρίζει τις δυο περιοχές.

dinfo.gr - Μια ηλικιωμένη από την Παλαιστίνη μαζεύει τις Ισραηλινές χειροβομβίδες και φυτεύει μέσα τους λουλούδια!

Λόγω των υψηλών εντάσεων και των πολύ συχνών συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων , δεν ήταν καθόλου δύσκολο στην γυναίκα από την Παλαιστίνη να προμηθευτεί τις χειροβομβίδες. Σε μερικές από αυτές μάλιστα, έχει προσθέσει και καλώδια έτσι ώστε τα λουλούδια της να μπορούν να κρέμονται από τα δέντρα ή από το φράκτη.


dinfo.gr - Μια ηλικιωμένη από την Παλαιστίνη μαζεύει τις Ισραηλινές χειροβομβίδες και φυτεύει μέσα τους λουλούδια!

Η χρήση ενός όπλου με αυτό το τρόπο δίνει ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που κινούν τα νήματα. Οι άνθρωποι, και στις δυο πλευρές, έχουν κουραστεί από την ατελείωτη βία και τις καθημερινές συγκρούσεις.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ

«8 Γυναίκες κατηγορούνται»
 
 Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη
 
παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του θεάτρου του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Ναυπλίου
 
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13, Ιουνίου.
 
Παραστάσεις: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουνίου.
Ώρα έναρξης: 21:00
 
 
Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου.
Θέατρο Τριανόν, Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο.
 
 
 
Τι συμβαίνει όταν κανείς δεν αναλαμβάνει το προσωπικό μερίδιο της ευθύνης του ;

Πως μπορείτε να βγάλετε το φελλό απο το μπουκάλι

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φελλός πέφτει μέσα στο μπουκάλι και δεν μπορούμε να τον βγάλουμε. Δείτε στη συνέχεια έναν έξυπνο τρόπο και ένα τρικ. Το μόνο που χρειάζεται... είναι μόνο μια σακούλα νάιλον.

Το πρότεινε ο Γιάννης Λακούτσης

πηγή

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Οι εκλογές περάσανε

Του Βασίλη Γκάτσου

Ο κύριος Καμιζής μπορεί πλέον να μας πει για την Marina Ermioni SA και τον Αντιπρόεδρό της κύριο Κούστα. Δεν επηρεάζει πλέον τα αποτελέσματα.

Ένα απόσπασμα από το άρθρο. Ας ξαναδιαβαστεί ολόκληρο στο μπλογκ του κυρίου Κούστα:

..............
3) Και ο Δήμαρχος και εγώ είμαστε ενημερωμένοι πλήρως για τα θέματα της " ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ", γιατί το πονάμε το έργο, το θεωρούμε έργο αιχμής για την Ερμιόνη και όχι μόνο. Γιαυτό έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες ενασχόλησης, έχουμε κάνει δεκάδες ταξίδια, χωρίς να χρεώσουμε τον Δήμο ούτε ένα ευρώ, ο Δήμαρχός μας έφτασε μέχρι την Κω ιδίοις εξόδοις και έχουμε συμμετάσχει σε δεκάδες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και επενδυτές. Ο κ. Λάμπρου που ήταν σε όλα αυτά; Πότε 3,5 χρόνια ζήτησε να ενημερωθεί; Πότε εξέφρασε την διάθεση να συμμετάσχει έστω και σε μία σύσκεψη; Κατά τα άλλα σήμερα κόπτεται για την " ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ "... 
.........

Η Μαρίνα στο Κρόθι Ερμιόνης έχει δημιουργήσει ελπίδα στους Ερμιονίτες, δυστυχώς μόνο.... επί μακέτας και σχεδίων. Όπως αποκάλυψε ο κύριος Λάμπρου, Αντιπρόεδρος της εταιρίας Marina Ermioni SA η οποία θα φτιάξει την Μαρίνα ήταν  ο Αντιδήμαρχος κύριος Κούστας. Όμως ποτέ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το τι κάνει αυτή η εταιρεία από την Δημοτική μας αρχή. Έπρεπε να φτάσουμε σε "προεκλογικές κόντρες" για να μας αποκαλύψει ο κύριος Λάμπρου τα της Μαρίνας Ερμιόνης. Το πώς, πότε, με πιο έγγραφο κ.λ.π. του ορισμού του κυρίου Κούστα ως Αντιπροέδρου θα τα πει ο κύριος Καμιζής (ίσως μας εξηγήσει τι είναι τα σάντουιτς και τα μπουκαλάκια με το λάδι).
Αντί λοιπόν κοκορομαχιών των νεοεκλεγέντων, η αντιπολίτευση που υπόσχεται να ελέγχει, έπρεπε εγγράφως να ζητήσει πληροφόρηση για αυτό το θέμα από τους κυρίους Καμιζή, Κούστα, Λάμπρου. Πόσο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Επιστολή του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας προς τον Απερχόμενο Δήμαρχο για την επίλυση άμεσων προβλημάτων καθημερινότητας

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, κύριος Φλωρής Παναγιώτης του Αναστασίου, απέστειλε στις 27 Μαΐου 2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 6952,  την παρακάτω αίτηση στον Απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας:

Μουσική βραδιά με το Βασίλη Λέκκα απο τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας.

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σας προσκαλεί σε μια μουσική, μαγική βραδιά με το Βασίλη Λέκκα το Σάββατο στις 14 Ιουνίου στον Πολυχώρο ARTiki (προαύλιο).

Τιμή εισόδου: €10,οο
Κρατήσεις: 698 698 2224

Συνάντηση Εθελοντών του«1ου Φεστιβάλ Αγώνων Ερμιόνης» σήμερα στις 20.00 στο κτίριο του Συγγρού


Ανακοίνωση
Σε συνέχεια παλαιότερης ανακοίνωσης μας για τη πρόσκληση ενδιαφέροντος εθελοντών που θα συνδράμουν στη διοργάνωση του«1ου Φεστιβάλ Αγώνων Ερμιόνης» στις 21 και 22 Ιουνίου, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στο κτίριο του Συγγρού στην Ερμιόνη την Τρίτη 10 Ιουνίου και ώρα 20:00 σε συντονιστικό συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Π. Δήμου Ερμιονίδας
Ευάγγελος Γουζούασης

Ελληνίδες, ως άλλες Καρυάτιδες αναζητούσαν τη χαμένη τους αδερφή στους δρόμους του Λονδίνου!

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε για ακόμα μια φορά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ σεσυνέντευξη Τύπου ανέφερε πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, προκαλώντας τηναντίδραση της Βρετανίας.
Οι αντιδράσεις δεν έλειψαν και όταν ο Χάουαρντ Τζέικομπσον με άρθρο του στην εφημερίδα Independent τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, δηλώνοντας μάλιστα πως ως «τώρα ήταν αντίθετος στην ιδέα».
Αυτό όμως που συνέβη το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Όλα ξεκίνησαν όταν η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο.
Όπως καταλαβαίνετε τα φλάς των φωτογράφων πήραν «φωτιά» και βέβαια όλοι αναρωτιόντουσαν τι είχε συμβεί. Η Σόνια Θεοδωρίδου και οι κοπέλες συνοδεύονταν από τον διεθνούς φήμης μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και τον συνθέτη Παντελή Παυλίδη.
Εν συνεχεία έκαναν μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και άρχισαν να αναζητούν μέσα στο μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα. Όταν την βρήκαν η συγκίνηση τους ήταν απερίγραπτη.
Τέλος, λίγο πριν αποχωρήσουν τοποθέτησαν σημαίες στη γωνιά του Χάιντ Πάρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στην γη που την γέννησε».

Πηγή :Απο ΑΠΕ-ΜΠΕ candianews

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες σε σκύλους στον Άγιο Μηνά

Σήμερα στην Ερμιόνη φώλιασαν μια μάνα σκύλα και τα 4 μικρά της σκυλάκια, που έμεναν εντός του οικοπέδου της εκκλησίας Άγιος Μηνάς προσωρινά που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ερμιόνης όπως πας προς τον Μύλο. Και τα 5 σκυλιά βρίσκονται νεκρά εκεί μέσα και υπάρχουν και φωτογραφίες τους από σήμερα. Ήθελα να δημοσιεύσουμε την απάνθρωπη αυτή πράξη και να βοηθήσετε να δημοσιευτεί ώστε να βρεθεί ποιος το έκανε και να μην ξανασυμβεί. Είχαν βρεθεί σπίτια &amp; οικογένειες τις τελευταίες ημέρες και θα έφευγαν από εκεί τα σκυλάκια, αλλά δυστυχώς δεν προλάβανε. Πρέπει να προστατεύσουμε τα αδέσποτα και να τα βοηθήσουμε να βρουν μια οικογένεια ώστε να φύγουν από τους δρόμους, αλλά μόνο με νόμιμο και ήρεμες διαδικασίες.
Αυτά μας καταγγέλλει η κυρία Emmanuela Bourbouhaki
Εμείς να ενημερώσουμε τους ασυνείδητους συντοπίτες μας πως  η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. 
Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο στην πόλη μας δεν είναι νέο και δυστυχώς  οι αρμόδιοι του δήμου μας, που έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν αυτά τα αθώα πλάσματα, δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης