Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Θέλω να πω ενα τραγούδι για τη χαμένη μας Κοιλάδα


Θα πω ένα τραγούδι για το χωριό μου που δεν έχει εργοστάσιο
Έχουμε βάρκες
Έχουμε ψαράδες
Έχουμε σπηλιά
Έχουμε ηλιοβασιλέματα ονειρικά 
έχουμε θάλασσα από κινούμενο γυαλί  ...γαλήνη
και χρώματα χιλιάδες χρώματα πολλά

Τα παιδιά γυρίζουν στο καθαρό απογευματινό σούρουπο 
και τρέχουν να κρυφτούν!
Οι ψαράδες καθαρίζουν τα δίχτυα και θέλουν να σωθούν,
κάνουν γιορτή που θα κρατήσει  ως το πρωί... 
για μια σκηνή ψεύτικη θεατρινιστική

Θα σας πω ένα τραγούδι για το μικρο χωριό μου

Η μυρωδιά του ιωδίου  που μαγεύει την όσφρηση μου
Αυτή τη μυρωδιά όλοι θα  νοσταλγήσουμε
Το μικρο παιδί θα μας ακούει να μιλάμε για αυτή 
μα δε θα τη γευτεί
τη μαζέψαμε όλη.. όλοι εμείς  τη ζήσαμε και πάει!!

Θα πω ένα τραγούδι για το χωριό μου που δεν είχε εργοστάσιο
Την όμορφη Κοιλάδα
που τώρα θα μας δώσει ότι κρυφά ονειρευτήκαμε
Να η χλιδή
να και το γκολφ ....να οι κάμερες που τόσο λαχταρώ
μόνο με ζήλια χωρίς   μυρωδιά
μόνο με ματαιοδοξία χωρίς απλότητα
μόνο με απληστία χωρίς πέρασμα

Θέλω να πω ένα τραγούδι για τη χαμένη μας Κοιλάδα

Ανώνυμη

O Δήμος Ερμιονίδας θα προστατέψει τον υδροβιότοπο της Κοιλάδας μετά απο αίτημα της ΠΑΠΟΕΡ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Προς τη Γάζα το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε σε Ναύπλιο και Άργος


gaza syllogi farmakon nafplio 1-8-2014 02
30 κούτες φαρμακευτικού υλικού (αντιβιοτικά, γάζες, ράμματα, σύριγγες, αναλγητικά κ.α.) παρέδωσε σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους στον ραδιοσταθμό 105,5 Στο Κόκκινο για να πάρουν το δρόμο προς την πολύπαθη Γάζα.
Το υλικό συγκεντρώθηκε στο Ναύπλιο και το Άργος μετά από πρωτοβουλία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους και της Αργολικής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Το Παντοπωλείο και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ευχαριστούν τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη συνεργασία τους όπως και τους πολίτες για την προσφορά τους.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Το επόμενο και σπουδαιότερο βήμα είναι τα φάρμακα να φτάσουν στους ανθρώπους που υποφέρουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας»
argolidalife 

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Ξεκίνησε η Εκθεση φωτογραφίας στην Ερμιόνη

Μακροχρόνια και συνεπής προσπάθεια, που δίνει μια ευχάριστη και ξεχωριστή νότα στην Ερμιόνη.
Μια παρέα, πολυ καλοί φίλοι όλοι κάθε χρόνο διαθέτει κόπο αλλα και χρήματα, για αυτή τη προσπάθεια που έχει αποκτήσε φανατικούς θαυμαστές.
Να πάτε,  να ψηφίσετε τις φωτογραφίες που σας αρέσουν,  θα σας κεράσουν δροσερή σανγκρία,  ή ουζάκι  και το χαμογέλο τους.

Θα δείτε σε προβολή ιστορικές φωτογραφίες της Ερμιόνης και στη συνέχεια τα φιλόξενα και εκλεκτά καταστημτα της Ερμιοονης σας περιμένουν να σας προφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του .
"Ι"


ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ








Δ. Νανόπουλος: «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε»

tvxs
Δεν υπάρχει μόνο ένα, αλλά πάρα πολλά σύμπαντα –συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις. Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse)Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Νανόπουλος εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα, σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις «μεγάλες» διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται «διπλωμένες» σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.
Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών παράλληλων συμπάντων έχει διάφορες εκδοχές, μια από τις οποίες προωθεί σθεναρά ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος τόνισε όμως ότι μια τέτοια θεωρία έχει νόημα μόνο αν καταστεί δυνατό να αποδειχτεί πειραματικά και σε αυτό

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Φράγχθι:Έχει εντοπιστεί ο προϊστορικός αιγιαλός (18.000 π.Χ.), ο οποίος βρίσκεται σε βάθος 120 μέτρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Σήμερα το πρωί στις 8:30 επεσκέφθησαν στο Δημαρχείο Ερμιονίδας τον Δήμαρχο κ.Δημήτρη Καμιζή, οι επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων που διεξάγουν την γεωφυσική και αρχαιολογική έρευνα στον κόλπο της Κοιλάδας μπροστά από το σπήλαιο Φράγχθι.
PLANETSOLAR2
Στην έρευνα συμμετέχουν: 1) Η αρχαιολογική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, με επικεφαλής τον καθηγητή Julien Beck, 2) Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με επικεφαλής την αρχαιολόγο κα Δέσποινα Κουτσούμπα, 3) Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας ΕΛΚΕΘΕ, με επικεφαλής τον κ.Δημήτρη Σακελλαρίου. Συνεργάζονται επίσης το μουσείο Latenium και η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα. Στην έρευνα επίσης παίρνουν μέρος το πλοίο PLANETSOLAR, το οποίο κινείται με ηλιακή ενέργεια και το ερευνητικό πλοίο ΑΛΚΥΩΝ του ΕΛΚΕΘΕ. Όλα τα ερευνητικά και διαγνωστικά μηχανήματα είναι του ΕΛΚΕΘΕ.
Στο PLANETSOLAR έχουν εγκατασταθεί επιστημονικά μέσα και μηχανήματα για τη στρωματογράφηση του βυθού ενώ στο ερευνητικό πλοίο ΑΛΚΥΩΝ όσα είναι απαραίτητα για τη βυθομέτρηση. Την αρχαιολογική έρευνα στο βυθό έχουν αναλάβει δύτες αρχαιολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Μετά από δύο ημέρες έρευνας έχουν υπάρξει σημαντικά αποτελέσματα γεωφυσικού ενδιαφέροντος. Έχει εντοπιστεί ο προϊστορικός αιγιαλός (18.000 π.Χ.), ο οποίος βρίσκεται σε βάθος 120 μέτρων από τη σημερινή στάθμη της θάλασσας και σε απόσταση 6 μιλίων περίπου από τη σημερινή ακτογραμμή (Σπήλαιο Φράγχθι). Η γεωφυσική έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι τις 25 Αυγούστου ενώ η αρχαιολογική θα συνεχιστεί και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οι έρευνες που διεξάγονται θεωρούνται πολύ σημαντικές για τη μελέτη των γεωφυσικών μεταβολών που συνέβησαν τα τελευταία 40.000 χρόνια στην περιοχή μας καθώς επίσης και για την εξέλιξη της ζωής του ανθρώπου και για την ανίχνευση των αποτυπωμάτων και των ιχνών του κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Η έρευνα αυτή στην περιοχή μας είναι σε συνέχεια των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την προηγηθείσα αρχαιολογική ανασκαφή στο σπήλαιο Φράγχθι και από άλλες σχετικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή μας.
Συντονιστής αυτής της μεγάλης και σπουδαίας ερευνητικής δουλειάς είναι ο καθηγητής Julien Beck. Όσον αφορά στη συμμετοχή των Ελβετών επιστημόνων και του PLANETSOLAR, η χρηματοδότηση γίνεται από Ελβετούς ιδιώτες και ιδρύματα. Στο τέλος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο γνωστός αρχαιόφιλος Άδωνις Κύρου, ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους προσέφερε δώρα – βιβλία, Ελληνικά και Ξενόγλωσσα, αρχαιολογικού, ιστορικού και τοπικού ενδιαφέροντος, τους ζήτησε να γίνει από τους ιδίους προς το τέλος των ερευνητικών εργασιών, ανοικτή παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της έρευνας στην τοπική μας κοινωνία και στο λαό της Ερμιονίδας. Το ίδιο είχε ζητήσει, πράγμα που έγινε το 2000, αρκετά καθυστερημένα βέβαια, από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ για την προηγηθείσα στη δεκαετία του ’70 έρευνα στο σπήλαιο Φράγχθι. Την παρουσίαση είχε πραγματοποιήσει τότε σε συνεργασία με το Δήμο Κρανιδίου, η καθηγήτρια KarenVitelli.
Πίστη μας και θέση μας είναι ότι οι πρώτοι που πρέπει να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα των αρχαιολογικών ή άλλων ερευνών σε ένα τόπο είναι οι κάτοικοί του. Η υλοποίηση αυτής της απαίτησής μας τότε και άλλες ενέργειες του Δήμου, έδωσαν νέα δυναμική στην εξέλιξη της υπόθεσης του σπηλαίου Φράγχθι που είχε σαν συνέχεια και τη σημερινή συνδυασμένη επιστημονική έρευνα.


Ξεκινάει σήμερα ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας στην Ερμιόνη



Και αυτό το καλοκαίρι η γιορτή της φωτογραφίας ξεκινάει.  
Θα είμαστε στα Μαντράκια της Ερμιόνης, με εικόνες, μουσική, προβολές.

Σας περιμένουμε!!
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη, αφού η ψήφος σας διαμορφώνει το αποτέλεσμα. 
Στην έκθεση θα συμμετέχουν με έργα τους, οι φωτογραφικές ομάδες Παπάγου Χολαργού. 
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Σφραγισμένη για χιλιάδες χρόνια η είσοδος του αρχαίου τύμβου της Αμφίπολης-Αιώνιοι φρουροί του δύο Σφίγγες

Την μεγαλοπρέπεια του μνημείου δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, αλλά και την σημαντικότητα του ανθρώπου ή των ανθρώπων που τάφηκαν μέσα σε αυτόν. Οι εντυπωσιακές Σφίγγες στην είσοδο του τύμβου, στέκουν εδώ και χιλιάδες χρόνια φύλακες του εσωτερικού του τάφου, η είσοδος του οποίου παραμένει ερμητικά σφραγισμένη ως σήμερα.
Ο περίβολος του ταφικού μνημείου, σμιλεμένος από μάρμαρο Θάσου είναι τόσο καλοδιατηρημένος που προκαλεί απορία και θαυμασμό. Οι λείες πλάκες που στήθηκαν εκεί για να φυλάξουν από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες τον νεκρό είναι η πρώτη εικόνα που αντικρύζει όποιος βρίσκεται στην Αμφίπολη.

Το παγκόσμιο πλέον αναμένει με αγωνία την συνέχεια της ανασκαφής, που θα απαντήσει και στο μεγάλο ερώτημα του σε ποιον ανήκει ο μεγαλοπρεπής Τάφος της Αμφίπολης, με τις πρώτες δειλές απαντήσεις να κάνουν λόγο για την Ρωξάνη και τον γιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που δολοφονήθηκαν από τον Κάσσανδρο ή ακόμα και τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο που ενδεχομένως να μεταφέρθηκε και να τάφηκε εκεί με την υπόλοιπη οικογένειά του.

Οι ανασκαφές που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, εικάζεται ότι βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού  οπωσδήποτε ταφικού μνημείου.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Πρόκειται άραγε για έναν μεγάλο βασιλικό τάφο; Από τη μεριά της η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, τηρεί σιγή ιχθύος για το όλο ζήτημα, ενώ ενημερώνει καθημερινά για όλες τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις της το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Κατερίνα Περιστέρη, τον περασμένο Μάρτιο -στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου- τα δύο τελευταία έτη, κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος στον κόσμο, όπως υποστηρίζει η κ. Περιστέρη, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.
Περισσότερα:koutipandoras

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Με αφορμή το ενημερωτικό σημείωμα της 7ης Αυγούστου 2014  του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου πάνω στο πολύ σοβαρό ζήτημα της Διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας η  ΝΕΔΥΠΕΡ έχει να επισημάνει τα εξής:
1)Καταρχήν είναι θετικό που θα δοθεί με νέα ΚΥΑ η δυνατότητα στο Δήμο μας να μεταφέρουμε τα απόβλητά μας στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς 2000 τόνων στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Αν επίσης μεταφέρουμε και τα απορρίμματα της χωματερής που υπάρχουν στον Κάμπο Κρανιδίου και η εναπόθεσή τους αποτελεί  έγκλημα εις βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής τότε θα πρόκειται για σημαντική πρόοδο πάνω στο πολύ σοβαρό θέμα.
2) Υπάρχουν ευθύνες του ΥΠΕΚΑ , της Περιφέρειας  Πελοποννήσου και του Δήμου μας τόσο για την καθυστέρηση  υλοποίησης των υποδομών του ΠΕΣΔΑ αλλά και για τον κίνδυνο που διέτρεχε η
δημόσια υγεία και το περιβάλλον, και οδήγησε στη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Λιοσίων με έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και ΠΕΚΑ.
3) Ως γνωστόν  είναι σε εξέλιξη η επικαιροποίηση του ΠΕΣΔΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΛΕ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η εταιρεία παραγωγής CRICOS σε συμπαραγωγή με την εταιρεία DNA Systems και την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ του δήμου Ναυπλίου, διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Αυγούστου, στο φάρο στο λιμάνι Ναυπλίου συναυλία με τον Δ. Μπάση και τη συμμετοχή της Ν. Μπουλέ.

Μια συναυλιακή έκπληξη για το φετινό καλοκαίρι!Ο Δημήτρης Μπάσης, γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του,  που ξέρει όμως να ρισκάρει και με τους ηλεκτρικούς ήχους και να κερδίζει το στοίχημα.Και η Νάντια Μπουλέ με την δυναμική της παρουσία αλλά κυρίως την χαρισματική της φωνή, που της δίνει την δυνατότητα να κινηθεί σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα από τους μοντέρνους ήχους μέχρι το λαϊκό τραγούδι. Οι δυό τους συναντιούνται σε ένα πλούσιο και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, κλασσικά λαϊκά, ηλεκτρικά, αλλά και με τραγούδια εκπλήξεις!

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Προπώληση: 8 ευρώ

Έλλη Βασιλάκη

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τέχνη στους δρόμους του Ναυπλιου

Συνεχίζεται η εικαστική παρέμβαση στα ΚΑΦΑΟ της πόλης του Ναυπλίου από μαθητές και συνεργάτες - δάσκαλους του Εικαστικού Εργαστηρίου της Βασιλίκης Σαγκιώτη.

Robin Williams, 1951-2014


10338241_10204466929612922_2485623821496914866_n
Η πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα δεκανίκι για όσους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα ναρκωτικά — Robin Williams

της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—
Είναι πάντα σοκ όταν πεθαίνει ένας μεγάλος σταρ. Όταν όμως πεθαίνει ένας μεγάλος κωμικός, αρνούμαστε να το πιστέψουμε. Κανονικά, αρνούμαστε. Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έφυγε χτες, στα 63 του. Έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, που ήταν αφιερωμένη στο χιούμορ, στο να κάνει τον κόσμο να γελάει.
Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν κωμική ιδιοφυία. Ασταμάτητος, εργασιομανής, μοναδικός στον αυτοσχεδιασμό. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που του είχαν πάρει κατά καιρούς συνεντεύξεις, συχνά ήταν δύσκολο να τον παρακολουθήσεις. Το δαιμονικό φυσικό του ταλέντο τροφοδοτήθηκε επί πολλά χρόνια και από την κατάχρηση κοκαΐνης και αλκοόλ. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από βαριά κατάθλιψη.
Το Χόλιγουντ, ευτυχώς, εκτίμησε απολύτως το κωμικό του χάρισμα. Ξεκινώντας από την τηλεόραση, όπου έπαιξε τον ανεπανάληπτο ρόλο του εξωγήινου στο “Μορκ και Μίντι” (1978-82), μεταπήδησε σύντομα στον κινηματογράφο, με πρώτη γερή ταινία το “Ο αλλόκοτος κόσμος του Γκαρπ” (The world according to Garp) και μετά, το ’88, το εκπληκτικό “Good morning Vietnam”. Είναι πάμπολλες οι ταινίες που μπορεί να θυμηθεί κανείς χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ακριβώς επειδή έπαιζε σ’ αυτές ο Ρόμπιν Ουίλιαμς: “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” (τι θα ήταν χωρίς αυτόν;) η “Κυρία Ντάμπφαϊρ”, ο “Βασιλιάς της μοναξιάς”, το “Χουκ”, και φυσικά το “Good Will Hunting”, για το οποίο κέρδισε και Όσκαρ Β´ ανδρικού ρόλου. Είναι χαρακτηριστικός σε όλους του σχεδόν τους ρόλους ένας σαφής απόηχος μελαγχολίας, που έδινε (πάντα δίνει) κι εκείνο το ειδικό βάρος στην κωμική του performance. Κρίνοντας εκ των υστέρων, ίσως τελικά ο ρόλος που συμπύκνωνε με περισσότερη ενάργεια τη φύση του Ρόμπιν Ουίλιαμς να ήταν η εμφάνισή του στο βίντεο κλιπ του Μπόμπι ΜακΦέριν για το “Don’t worry, be happy”. Τόσο παράξενο πράγμα το χιούμορ. Συνήθως σώζει όλους τους άλλους, εκτός από εκείνον που το προσφέρει τόσο γενναιόδωρα.
Περισσότερα: dimartblog

Ευγένιος Τριβιζάς - «Ας φανταστούμε»

Σε μια από τις καλύτερες παρουσίες στο TEDxAthens, ο Ευγένιος Τριβιζάς μίλησε για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πως το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να βοηθά τα παιδιά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν. 
Ο αγαπημένος παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων ήταν ένας από τους δύο ανθρώπους (ο άλλος ήταν ο φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννης Μπεχράκης) που με τις ομιλίες τους έκαναν το κοινό της αίθουσας να σηκωθεί από τις θέσεις του για να τους χειροκροτήσει.



Μαίρη Φασιλή

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ετσι είδαν την ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ οι αστροναύτες απο το διαστημικό σταθμό.

Γιώργος Φασιλής

Οι κανταδόροι της Ερμιόνης

Οι κανταδόροι της Ερμιόνης μας χάρισαν χθες μια μαγευτική βραδιά.


 
Άψογη διοργάνωση συγχαρητήρια  σε όλους .


Video: Κοσμάς Γεωργίου

"Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του ιστορικού μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπαδριανού-Κόρδαρη
«Η Ψωροκώσταινα
Η Πανώρια Χατζηκώστα - Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν Λέσβιος» 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην Πλατεία Δρεπάνου,
την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 και ώρα  9 μ. μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Η Αμαλία Καλλιάνου, φιλόλογος και η Νίκη Τσεκούρα.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αναστασία Κόρδαρη.
Θα ακολουθήσει Μουσική Συναυλία της Θεολένας Πίκη.
Πιάνο, μουσική επιμέλεια και διεύθυνση: Θεολένα Πίκη.
Βιολί: Ευάγγελος Ρεβύθης. Τσέλο: Σοφία Ρεβύθη.
Τραγούδι: Θεολένα Πίκη, Θανάσης Οικονόμου, Δημήτρης Μιχαλόγλου,
Αναστασία Δανοπούλου, Νικόλαος Διαμαντάκος, Λιάνα Αγκοπιάν και
Μαρία Καρύκη
.


Έλλη Βασιλάκη

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ 16-8-14


Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Το καταμαράν MS Tûranor PlanetSolar έφτασε στην Κοιλάδα για αναζήτηση της ελληνικής προϊστορίας

Το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος στον κόσμο, το καταμαράν MS Tûranor PlanetSolar, εφοδιασμένο με 29.124 φωτοβολταϊκές κυψέλες,  έφτασε στην Κοιλάδα για αναζήτηση της ελληνικής προϊστορίας. 
Η ελληνοελβετική επιστημονική αποστολή TerraSubmersa θα ερευνήσει από τις 11 ως τις 22 Αυγούστου τον όρμο της Κοιλάδας, προσδοκώντας να φέρει στο φως το αρχαιότερο ίσως «χωριό» της Ευρώπης.
Το Σπήλαιο Φράγχθι, θεωρείται ο ιδανικός τόπος για τη μελέτη υποθαλάσσιων προϊστορικών τοπίων, καθώς είχε κατοικηθεί για 35.000 χρόνια από την Παλαιολιθική ως τη Νεολιθική Περίοδο.


Πρ.Ε.Π.Ε.

Η σιωπή που ακολουθεί

Η ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 

Όχι μόνο τ” αθώα παράπονα,
που αναποδογυρίζουνε με μια κλωτσιά στο στήθος,
όχι μόνο οι φωνές, που τις ξαπλώνουν στις πλατείες,
όχι μόνο οι ανύποπτοι ενθουσιασμοί.
Πιο δυνατή είναι, πιότερο βαραίνει
η σιωπή που ακολουθεί,
η σιωπή των πεισμωμένων δρόμων, των κλειστών παραθυριών,
η σιωπή των παιδιών μπροστά στον πρώτο σκοτωμένο,
η σιωπή μπροστά στην ξαφνική ατιμία,
η σιωπή του δάσους,
η σιωπή του αλόγου δίπλα στο ποτάμι,
η σιωπή ανάμεσα σε δυο στόματα, που δεν μπορούν να φιληθούν,
κι εκείνη η «ενός λεπτού σιγή»,
που παρατείνεται και γιγαντώνεται
μες στις καρδιές, μες στους αιώνες,
η σιωπή που αποφασίζει
τι είναι να μείνει, τι είναι να χαθεί.

Βύρων Λεοντάρης


Από την ποιητική συλλογή »Ψυχοστασία» (1949-1976), Εκδόσεις Ύψιλον (2006)

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης (20η δράση)


Συναυλία στην Κοιλάδα "Υπό το Σεληνόφως"