Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: H συνέντευξη του κ.Καμιζή

Φωτό αρχείου: Υποδοχή Γιάννη Μανιάτη από Τάσο Λάμπρου

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, στον Κώστα Πρώιμο, λίγες μόνον ημέρες πριν από την «εθελουσία έξοδό του» από τον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητείται ήδη και αποτελεί το πολιτικό γεγονός της περιοχής, και όχι μόνον.
Αναδημοσιεύουμε σήμερα, από την έντυπη έκδοση της  το τμήμα εκείνο της συνέντευξης που αναφέρεται στην χαμένη ευκαιρία του Τάσου Λάμπρου.
Ο Δημήτρης Καμιζής θεωρεί ότι ο, μέχρι και αύριο, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «έχασε την δημαρχία για τρεις λόγους":
ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί απαρνήθηκε την αυτοδιοικητική παράταξη που τον ανέδειξε,
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Γιατί ήταν εξαρτημένος από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο και
ΤΡΙΤΟΝ: Γιατί είχε ολέθριους συμβούλους.
Διαβάστε τις σχετικές ερωταπαντήσεις και προβληματισθείτε.
Περισσότερα:enimerosipeloponnisou

Στην αυλή της βιβλιοθήκης, Κυριακή 31-8-14, 8.30 μ.μ.

Στην αυλή της βιβλιοθήκης, Κυριακή 31-8-14, 8.30 μ.μ.                                             Λίγο πριν τελειώσει η καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2014, εμπνευσμένη και επιχορηγούμενη από το Future Library-΄Ιδρυμα  Σταύρος Νιάρχος και από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου μας, οι εθελοντές και όλοι όσοι στηρίζουμε τη  βιβλιοθήκη μας, θα αποχαιρετίσουμε άλλη μια χρονιά συνεπούς και επιτυχημένης προσφοράς και παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
(Μέλος Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)

Ινάχου 134, Τ.Κ. 212 00  ΑΡΓΟΣ
e-mail: s.e.t.a.argolidas@hotmail.com , τηλ.: 6937182675 , fax: 2751061915
  

Άργος 30 Αυγούστου 2014.
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος πατέρα, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτριου Κωστούρου._
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ευαγγελία Τσατσούλη
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασιλική Διαμαντοπούλου

Αφήγηση - σοκ για την αρχαιοκαπηλία στην Αμφίπολη: «Ανοιγα τάφους, έπαιρνα χρυσά σκουλαρίκια, περιδέραια και καρφίτσες»

Η ζωή του μοιάζει με μυθιστόρημα. Ο 82χρονος σήμερα Κ.Ε. ανακαλεί μνήμες από την εποχή, που ως παιδί, περιπλανιόταν στους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης και εξομολογείται ότι- όπως πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής- άρχισε να επιδίδεται κι εκείνος στην παράνομη «συλλογή» πολύτιμων αντικειμένων από τάφους, τα οποία στην συνέχεια «πουλούσε στον έμπορο και έπαιρνε το μερτικό του».
«Εδώ έσκαβαν όλοι....Οι αρχαιοκάπηλοι, όπως τους λένε, πάνε πρώτοι, οι αρχαιολόγοι φτάνουν μετά» αναφέρει ο 82χρονος που αποκαλύπτει ότι μετά το 1980, όλοι στην Αμφίπολη, προμηθεύτηκαν ανιχνευτές μετάλλων.
26.04.1956, Αμφίπολη: "Άρχισαν συστηματικές ανασκαφές στην Αμφίπολη σ' ένα μεγάλο νεκροταφείο για να προστατευτεί η περιοχή από την αρχαιοκαπηλία. Πήρα την απόφαση να αρχίσω, παρά τις αδυναμίες, για να διασωθεί το καταπληκτικό πλήθος των κτερισμάτων. Ο τόπος ήταν γεμάτος σκάμματα και τομείς αρχαιοκαπήλων".

Έτσι περιγράφει, στο ημερολόγιό του, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης την αναγκαιότητα της έναρξης ανασκαφών στην Αμφίπολη και την προστασία της περιοχής από την Αρχαιολογική Εταιρεία, προκειμένου να χαρακτηριστεί άμεσα τότε, αρχαιολογικός χώρος, έτσι ώστε να βάλει "φρένο" στους αρχαιοκάπηλους, που πρόλαβαν πριν από αυτόν να ξεκινήσουν τις "εκσκαφές" και να συλήσουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Πρισσότερα:imerisia 

Σ' ΑΓΑΠΩ Ή ΣΕ ΜΙΣΩ

Ένα άγνωστο τραγούδι του Αττίκ σε ενορχήστρωση Δαυίδ Ναχμία.
Πρώτη εκτέλεση στο Άλμπουμ με τίτλο "Για μια γυναίκα"
που κυκλοφόρησε από την PROTASIS MUSIC τον Δεκέμβριο του 2010.
Η μουσική είναι του Αττίκ (Κλέωνα Τριανταφύλλου) και οι στίχοι του Κώστα Κοφινιώτη.
Τραγουδάει η Χρυσούλα Στεφανάκη.


Έλλη Βασιλάκη



Το πρόγραμμα της Αρμάτας 2014


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
20:00 - Μουσικο - εικαστική βραδιά «ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ» στην αίθουσα τέχνης 
«Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι, στο πιάνο η Bernadette Delahaye. 
 Εκθέτουν οι: Αλιφαρμάκη Ελένη, Καρδάση Αικατερίνη, Κριεμάδη Θεοδώρα, 
Μπούφης Θεόδωρος, Μπρατοπούλου Ευαγγελία. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
18:00 - Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό ναό «Παναγία Αρμάτα», 
χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης,  Τροιζηνίας και Ερμιονίδος κ.κ. Εφραίμ. 
21:00 - Συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και Νίκο Ζιώγαλα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
07:00 - Εορταστικοί κανονιοβολισμοί
07:30 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό «Παναγία Αρμάτα».
09:30 - Συνάντηση επισήμων στον ιστορικό χώρο της «Αρμάτας».
10:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Παναγία Αρμάτα».

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη και καταδικάστηκε η γυναίκα που έκανε έρανο δήθεν για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στην Ερμιόνη

Δελτίο τύπου
"Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης για τα κρούσματα εκμετάλλευσης του Οργανισμού μας στην Ερμιόνη και της κατάθεσης μήνυσης για ποινική δίωξη παντός υπευθύνου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σας ενημερώνουμε ότι η δράστης καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι πολίτες, που είχαν πέσει θύματα εξαπάτησης, και οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο, γεγονός που διευκόλυνε τη διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Α.Τ. Κρανιδίου, το Διοικητή και το δυναμικό του, που εργάστηκαν μεθοδικά και συντονισμένα για την απόδοση της δικαιοσύνης.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μία ακόμα φορά τονίζει ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή  στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να τα καταγγείλει άμεσα στις Αστυνομικές Αρχές, αλλά και να επικοινωνήσει με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλώντας στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056".

Περισσότερες πληροφορίες http://www.hamogelo.gr/46.1/Sthrixte-mas

«Η επιστροφή της Ιφιγένειας» του Γιάννη Ρίτσου στο Πόρτο Χέλι

epistrofi ifigeneias
Την παράσταση «Επιστροφή της Ιφιγένειας» βασισμένη σε ποίηση με μορφή θεατρικού μονολόγου του Γιάννη Ρίτσου, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό στο Πόρτο Χέλι.
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, στις 21:00, στο κτίριο Μίληση.

Για την παράσταση

Ο σκηνοθέτης Μανώλης Ιωνάς και η ηθοποιός, πιανίστρια και χορεύτρια Τατού Δέδε, –μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία με τον  μονόλογο της Λίλιθ ( 2010-2011)– ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα κείμενα της νεοελληνικής δημιουργίας: την Επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου.
Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου όλα τα δεδομένα ανατρέπονται ο λόγος του Ρίτσου γίνεται πιο καίριος από ποτέ. Με πρώτη ύλη την αρχαία ελληνική τραγωδία θέτει τα πιο καυτά ερωτήματα: τι είναι η σύγχρονη Ελλάδα, τι αντιπροσωπεύει, ποιοι είναι οι άνθρωποί της και ποια είναι η αλήθεια τους; Τι είναι πατρίδα και ποια η σημασία των αγώνων που έγιναν για αυτήν;
Ζητήματα εξαιρετικά φλέγοντα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης.  Σε μια εποχή αγωνίας και λήθης ο Ρίτσος με το έργο του υπογραμμίζει την ενότητα και τραγικότητα του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες, με την βοήθεια μιας

"...όπου η εξουσία τρέμει κάθε λογής παράβαση" !

Χώρα-μοντέλο η Βόρεια Κορέα

Της Έλλης Βασιλάκη
Τα κατασταλτικά μέτρα μέχρι θανάτου  αφορούν κάθε κοινωνία όπου η εξουσία τρέμει κάθε λογής παράβαση. Μπορεί στην Ευρώπη για παράδειγμα να έχουμε συντάγματα και νομοθεσίες όπου η επιείκεια  αποτελεί  επιβεβλημένο δώρο, ενώ στην άπω Ανατολή και δη στην  Βόρεια Κορέα  το καθεστώς του νεαρού Κιμ Γιόνγκ Ουν  επιβάλλει πειθαρχία  εθιζόμενη σε ακατανόμαστες  εκτελέσεις. Μια από τις γνωστές εκτελέσεις  ήταν εκείνη του Τζάνγκ Σονγκ Τάεκ, θείου του Κίμ (νούμερο 2 του καθεστώτος) ο οποίος ταπεινώθηκε δημοσίως προς γνώση και συμμόρφωση. Η κατηγορία εναντίον του τον έκρινε ένοχο για «ατιμωτικές  πράξεις» καθώς ήταν διεφθαρμένος, γυναικάς, ναρκομανής, εχθρός του καθεστώτος και φίλος των Κινέζων. Αλλά το πλέον  απίθανο παράπτωμα του αφορούσε το γεγονός ότι χειροκροτούσε χαλαρά και απρόθυμα τον Κιμ.
 
Όλοι θυμόμαστε την Εθνική ποδοσφαίρου των βορειοκορεατών στην Αφρική όπου δυο τρεις από αυτούς έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ διότι είχαν ζητήσει άσυλο αλλά  το αίτημά τους δεν έγινε αποδεχτό για

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΔΗΜ.ΚΑΜΙΖΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών

aromatika fyta
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος, αυτές τις ημέρες, είναι σε εξέλιξη μια πραγματική επιδρομή για τη συλλογή ρίγανης, διαφόρων ποικιλιών τσαγιού αλλά και βοτάνων με θεραπευτικές ιδιότητες.
Διαστάσεις τείνει να λάβει η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών σε όλη τη χώρα. Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις, από τη Θεσπρωτία έως την Αρκαδία, και έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ρίγανης, τσαγιού και άλλων βοτάνων.
Το κύριο πρόβλημα της παράνομης αυτής πρακτικής είναι η καταστροφή των φυτών, καθώς τη συλλογή αναλαμβάνουν έναντι πινακίου φακής άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ή δεν ενδιαφέρονται.
Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στον Νομό Αρκαδίας την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Το Δασαρχείο Τρίπολης εντόπισε τρία άτομα -δύο αλλοδαπούς και τον ημεδαπό οδηγό τους- που μετέφεραν με ένα αγροτικό αυτοκίνητο 19 σακιά ρίγανης και 17 σακιά τσαγιού του βουνού. Το φορτίο κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
«Η οικονομική κρίση δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Εκεί που κάποτε πήγαιναν δέκα άνθρωποι στα βουνά για να μαζέψουν και να πουλήσουν ρίγανη και τσάι, τώρα πηγαίνουν εκατό», λέει στην «Κ» ο δασάρχης Τρίπολης, Θανάσης Αργειτάκης.
«Ενα κιλό ρίγανης “βγάζει” δέκα σακουλάκια, που πωλούνται προς 1,5 έως 2 ευρώ. Επομένως ένα κιλό ρίγανη μπορεί να αποφέρει μέχρι 20 ευρώ. Αν βάλεις έναν εργάτη να μαζέψει καμιά τριανταριά κιλά

για το χαμόγελο του παιδιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 25 Αυγούστου 2014

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με χαμόγελα!

Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων και από τις οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις.  Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» την περσινή χρονιά κάλυψε τις ανάγκες 2550 μαθητών, χάρη στην πολύτιμη και συγκινητική προσφορά του κόσμου, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα σχολικά είδη!

Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένο το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους στη χώρα μας!

Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των Κέντρων Στήριξης που λειτουργεί πανελλαδικά αλλά και μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει, στηρίζει καθημερινά και σταθερά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους που έχουν ανάγκη.
  
Όπως είπε και ο μικρός ιδρυτής μας: «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!


Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

● Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου -λυκείου
● Τετράδια 3- 4 θεμάτων
● Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)
● Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)
● Τέμπερες - Κηρομπογιές
● Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες
● Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές
● Μολύβια
● Στυλό
● Γόμες
● Ξύστρες
● Διορθωτικά
● Πινέλα
● Κασετίνες
● Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα
● Φακέλους με λάστιχο
● Χαρτί Α4
● Διαφάνειες
● Κόλλες (στικ και υγρές)
● Πλαστελίνες
● Διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων
● Ψαλιδάκια
● Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.)


Τα σημεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών είναι:

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο πανελληνιονίκης Στράτος Αχλάτης της κατηγορίας Hansa 2.3 του ομίλου Sailability Hellas μαζί με την πρόεδρο Κική Βεντούρη-Σέρφα επισκέφτηκαν τον Ν.Ο.Ερμιόνης

 Ο πανελληνιονίκης Στράτος Αχλάτης της κατηγορίας Hansa 2.3 του ομίλου Sailability Hellas μαζί με την πρόεδρο Κική Βεντούρη-Σέρφα επισκέφτηκαν τον Ν.Ο.Ερμιόνης και συνομίλησαν με τους αθλητές της αγωνιστικής ομάδας και με την προπονήτρια Ελένη Στάμκου.


Συλλήψεις στο Πορτοχέλι για απάτη

Συνελήφθησαν, χθες 25.8.2014 το βράδυ, στο Πορτοχέλι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου,  μία 47χρονη και ένας 52χρονος, οι οποίοι προσποιούμενοι εκπροσώπους συλλόγου, διενεργούσαν έρανο και αποσπούσαν χρηματικά ποσά. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τέσσερα μπλοκ αποδείξεων, μία σφραγίδα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -258- ευρώ. 

Επιπλέον, σε βάρος της 47χρονης εκκρεμούν τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, καθώς και τρεις αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για διάφορα αδικήματα.

Εμφάνιση νέων κρουσμάτων εκμετάλλευσης του ονόματος του εθελοντικού οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στην Ερμιόνη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2013

Για μία ακόμα φορά θύματα των επιτήδειων έπεσαν καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής!

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ κατατέθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μήνυση για ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Για μία ακόμα φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στα συγκεκριμένα περιστατικά. Τονίζει δε, για μία ακόμα φορά, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή  στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να τα καταγγείλει άμεσα στις Αστυνομικές Αρχές, αλλά και να επικοινωνήσει με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλώντας στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.hamogelo.gr/46.1/Sthrixte-mas


«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

Γραφείο Τύπου
Τηλ. +30 2103306140

Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης (25η δράση)


Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΙΝΗ

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, η Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας, διοργανώνει Βραδιά Αστροπαρατήρησης στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ασίνης (Καστράκι).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρατήρηση με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου. Η Βραδιά θα ξεκινήσει στις 19.30 με παρατήρηση της Σελήνης, του Κρόνου και του Άρη κατά τη δύση τους. Μετά τις 21:00 θα παρατηρήσουμε αστερισμούς και αντικείμενα βαθέως ουρανού (νεφελώματα, γαλαξίες, σφαιρωτά σμήνη κλπ).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση:

ΥΠΠΟΑ/ Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας

Γ. Μανιάτης: Η αποχέτευση Κρανιδίου έργο πνοής για την Έρμιονίδα



Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με την διενέργεια του διαγωνισμού για την "Ολοκλήρωση Αποχετευτικών Δικτύων Πόρτο Χελίου - Κρανιδίου και Αγωγών Μεταφοράς” που ξεκινά σήμερα με το άνοιγμα των Οικονομικών Προσφορών, δήλωσε:
«Το Υπουργείο Περιβαλλοντος, αναγνωρίζοντας την Εθνική σημασία της Ερμιονίδας, που έχει πλέον αναδειχθεί σε ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αποφάσισε να εντάξει στο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα με το ποσό των 15.617.419 €,  το έργο της ολοκλήρωσης των αποχετευτικών δικτύων που καταλήγουν στην μοναδα του βιολογικού καθαρισμού του Κρανιδίου. Πρόκειται για έργο υψηλής περιβαλλοντικής σημασίας που θα λύσει το πρόβλημα των υγρών αποβλήτων για τους κατοίκους και θα αναβαθμίσει  την περιοχή. Σήμερα ξεκινάει η διαγωνιστική

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
            Σας πληροφορούμε ότι στις 23-8-2014 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Λ.Μ.Ε. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1.      Πρόεδρος:           Τίνα Αντωνοπούλου
2.      Αντιπρόεδρος:    Πέτρος Λακούτσης
3.      Γ. Γραμματέας:    Λίτσα Παγώνη
4.      Ταμίας:                 Ελένη Τράκη
5.      Μέλος:                  Σαρωνίς Γκάτσου
6.      Μέλος:                  Θέλξη Ζερβού
7.      Μέλος:                 Μιχάλης Παπακυριακού
Ερμιόνη 25-8-2014
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου