Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η χωματερή στα Δισκούρια 4 χρόνια μετά


Το βίντεο του Γεράσιμου Κατσαΐτη είναι χαρακτηριστικό για το πως είναι σήμερα ο χώρος μίας "αποκατεστημένης" εδώ και πάνω από μία τετραετία χωματερής...

Πηγή: Αναγνώστης Πελοποννήσου 

H «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Π.Α.Ε.»καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Π.Α.Ε.» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου (αίθουσα εκδηλώσεων), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:
ΘΕΜΑ 1ον: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε.
Οι μέτοχοι που θέλουν να πάρουν μέρος στην παραπάνω Γενική Συνέλευση, οφείλουν, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες, πριν από την ημερομηνία που θα γίνει η Γενική Συνέλευση, να δηλώσουν στην εταιρεία την συμμετοχή και των αριθμών των μετοχών τους καθώς και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης και να συμμορφωθούν εν γένει με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας.
Την γενική συνέλευση μπορούν να την παρακολουθήσουν και πρώην μέλη της ομάδας όπως και φίλαθλοι.

Το τελειότερο εργαλείο που επινόησε ποτε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι η Ελληνική γλώσσα!


Πρότεινε το άρθρο ο Δημήτρης Τουτουντζής
ΠΗΓΗ 
Διαδυκτιακοί μου φίλοι, που υιοθετίσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.
Τους στερείτε την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να έχει ένας λαός, τους στερείτε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και που πολλοί λαοί θα ήθελαν.Τους στερείτε την σκέψη, την αντίληψη, την εξέλιξη, τους στερείτε το μέλλον.
Σταματήστε αυτό το έγκλημα, σταματήστε τα Greeklish…
Ας δούμε τι είπαν για την Ελληνική γλώσσα…
Κικέρων (ο ενδοξότερος ρήτωρ της αρχαίας Ρώμης):
“Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται”
Huan Azio (Βάσκος γερουσιαστής):
“Διά την διεθνοποίησιν της Ελληνικής γλώσσης μεγάλην έχομεν ευθύνην, ως ουκ ούσαν άλλην γλώσσαν αυτής ανωτέραν”.
Errieta Valter (Γαλλίδα γλωσσολόγος):
“Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν υπέκυψε σε καμία κατοχή”.
Wandruska (καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ. Βιέννης):
“Οι ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνονται ως διάλεκτοι της Ελληνικής”.
Sagredo και Puhana (Βάσκοι Ελληνιστές):
“Η Ελληνική γλώσσα και παιδεία αποτελουσι το θεμέλιον του Δυτικού πολιτισμού. Πάντες δε Ευρωπαίοι οφειλέται της Ελλάδος εσμέν”.
M. Ventris (‘Aγγλος επιστήμων που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική

Νεράιδες, μάγοι και ταχυδακτυλουργοί αύριο στο Χωριό του Παραμυθιού στην Ερμιόνη


Το σινιάλο του Σεραφείμ


Του Γιάννη Μακριδάκη 
Ο θάνατος ανθρώπων, οι οποίοι είχαν γίνει εν ζωή ευρύτερα γνωστοί από το όποιο έργο τους, αποτελεί πάντοτε ισχυρό σινιάλο προς την ανθρωπότητα που έπεται.
Ο τρόπος, η αιτία και η χρονική στιγμή του θανάτου αποτελούν τις βασικές παραμέτρους, με τις οποίες το οικοσύστημα προειδοποιεί τους ζώντες, τους δίνει ξεκάθαρα το νόημα της ζωής. Τους υπενθυμίζει πρώτα απ’ όλα το βασικό. Ότι ο άνθρωπος είναι πλάσμα φυσικό. Άρα διέπεται από τους όρους, τους ορισμούς και τους νόμους του οικοσυστήματος, όσο και αν το έχει ο ίδιος τελείως λησμονήσει.
Ας επικεντρωθούμε στην Ελλάδα και στα τελευταία χρόνια. Αυτά ακριβώς της λεγόμενης κρίσης του οικονομικού τεχνητού υποσυνόλου, εκ του οποίου “ανεχώρησαν” με προορισμό το αυθύπαρκτο υπερσύνολο, το οικοσύστημα, αρκετοί άνθρωποι ευρέως γνωστοί και διάσημοι, επίσης και αρκετοί παντελώς άσημοι, των οποίων όμως έγινε πασίγνωστη η αυτοχειρία τους και όλοι αυτοί οι θάνατοι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ισχυρά σινιάλα, πιθανότατα όμως δίχως μεγάλο αριθμό αποδεκτών που τα συνειδητοποίησαν, αφού η ανθρωπότητα ποτέ στην ιστορική πορεία της δεν τα εξέλαβε ως τέτοια, ακριβώς επειδή δεν έχουν οι άνθρωποι κατανοήσει ακόμη ότι η ανθρωπότητα είναι ενιαίο σώμα απαρχής έως ότου θα υπάρχει και ότι ο καθένας από εμάς που την εκπροσωπεί και την εκφράζει σε κάθε της περίοδο, είναι ο ίδιος η ανθρωπότητα ολόκληρη, την καθορίζει ο συνειδητός ή ο ασυνείδητος τρόπος με τον οποίο ζει και ότι η “αναχώρηση” κάποιου συγχρόνου μας, μας αφορά όλους και όχι μόνο τους συγγενείς και τους φίλους αυτού. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Συνοικία τ’ όνειρο!



Συνοικία τ’ όνειρο!
(Το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Ερμιόνη)
Ένα μεγάλο μπράβο στους δημιουργούς του χριστουγεννιάτικου χωριού, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «ΒΙΤΟΡΙΖΑ», αλλά και στον Τίμο Μποζίκη, που το ανέδειξε μοναδικά, αγκαλιάζοντας το με την υπέροχη φωτογραφική ματιά του τη γεμάτη παιδικότητα, νοσταλγία και χριστουγεννιάτικη μαγεία!    Το ταρανδάκι κρυφοκοιτάζει απ’ το παράθυρο και ο ΑΪ-Βασίλης κάνει τις πρόβες του στην καμινάδα! Παντού κουτιά πολύχρωμα και φιόγκοι και γιρλάντες! Δώρα πολλά και μπάλες μαβιές στα κλωνάρια του πεύκου! Σπιτάκια κουκλίστικα με χρώματα έντονα, κόκκινα, πράσινα, κίτρινα και θαλασσιά! Το δέντρο στολισμένο, καμαρωτό, στο κέντρο της «συνοικίας» μάς περιμένει! Χιόνι απαλό πασπαλίζει τις στέγες και λευκαίνει τις καρδιές μας! Όσο για τη …συνταγή; Εύκολα, την …«αναγνώσαμε» στα πρόσωπα των δημιουργών με τη βοήθεια του φωτογράφου τους:
ü Ένα φλιτζάνι κέφι,
δυο κουταλάκια αισιοδοξία
και τέσσερα χαμόγελα!
ü Ένα φλιτζάνι κόπος,
ένα φακελάκι υπομονή
και καλή διάθεση!
ü Ένα κιλό αγάπη,
ένα κουταλάκι όνειρα
και λίγες νότες τραγουδιού!
Παιδάκια μικρά και μεγάλα σπεύσατε!
Το παραμύθι αρχινά!
Χρόνια πολλά!
Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

Υ.Γ. Το ίδιο θέμα, ως ευχητήρια κάρτα, αναδείχτηκε και από τον κ. Δαμαλίτη στο ιστολόγιο «Ερμιονίδα μας αρέσει δεν μας αρέσει».

Ευχές απο τη Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας


Το καρκίνωμα της Ελλάδος και οι μεταστάσεις του



Το καρκίνωμα της Ελλάδος και οι μεταστάσεις του
-η βεβήλωση του Παρθενώνα και του πολιτισμού μας-

Του Γιώργου Δημητράκη
Παρά τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που υφιστάμεθα την τελευταία 6-ετία και την αυξανόμενη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, παρακολουθούμε ως Λαός με απερίγραπτη απάθεια και αδιαφορία τα τεκταινόμενα εις την Πατρίδα μας. Προφανώς διότι δεν μας ενδιαφέρουν πια ούτε τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε οι εθνικές εκλογές, αλλά ούτε ο ανταγωνισμός των Μεγαλο-Καναλιών  με τις προσκλήσεις και παρουσιάσεις εις τα παραθυράκια, ποίων;  Όλων εκείνων που ευθύνονται για την καταστροφή του Έθνους. Από τα οποία απουσιάζει μόνο ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός.
Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Ιστορία καταγράφει την πορεία του Έθνους, και είναι σημαντική, διότι ως πυξίδα καθοδηγεί τον Λαό.
Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήσαν πτωχοί, απλοί, προσγειωμένοι, για τον λόγο αυτόν πολύ φιλοσοφημένοι άνθρωποι. Τα συγγράμματά των, διαχρονικά και  κατανοητά για κάθε άνθρωπο, και τα μεγαλειώδη έργα τους, χάραξαν την πορεία και τον μέλλον της ανθρωπότητας. Το μεγαλείο των προγόνων μας εκλείπει, δυστυχώς,  από τους σύγχρονους Έλληνες, πολίτες και πολιτικούς. Ακόμη και από την πνευματική ηγεσία, με τους χρυσοκεντημένους τηβέννους, τις πολλές περγαμηνές συγγραμμάτων, τα οποία όμως δυστυχώς ουδείς πλέον

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Καλά Χριστούγεννα!


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»





Κ α λ ά    Χ ρ ι σ τ ο ύ γ ε ν ν α
Η  Ν έ α   Χ ρ ο ν ι ά  ν α  φ έ ρ ε ι  Υ γ ε ί α , Δ ύ ν α μ η , Ε λ π ί δ α


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ».
                 ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ   ΕΡΜΙΟΝΗ Τ.Κ. 21051  ΤΗΛ.2754032416  www.dbe.gr, dbiblerm@otenet.gr

 

 ... Αστέρι, σε ποια χώρα του
    απέραντου σου ουρανού να
    λαμπυρίζεις τώρα;

  Η παντοδύναμη φθορά μην
  έσβησε το φως σου
  ή μήπως είσ' αθάνατο κι εσύ, σαν   το Χριστό σου;

   Δεν κατεβαίνει η λάμψη σου εδώ στα χώματα μας;
 Για όλα τα άστρα αλίμονο! δεν είναι η ματιά μας...

  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, από το ποίημα «ΑΣΤΕΡΙ ΘΕΪΚΟ»

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ευχητήρια κάρτα Ν.Ο.Ερμιόνης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Να μας φωτίσει να μην εκχωρούμε σε άλλους τη βούλησή μας.

Εν μέσω Ευχών Χριστουγέννων με χαρά μαθαίνουμε ότι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας έσωσαν το κερδοδάσος (!) στο Λουκαΐτι από τα φωτοβολταϊκά. Και ενώ το έσωσαν οι κάτοικοι, ούτε ένας κάτοικος δεν μας το λέει, ούτε ένας σύλλογος, ούτε μία Κοινότητα ούτε ο Δήμος. Και αναλαμβάνει για λογαριασμό όλων μας να μας το αναγγείλει ο βουλευτής κύριος Κοδέλας και μετά φωτογραφιών του.
Ξεχνάει ότι η χώρα μετέχει ενός μεγάλου περιβαλλοντικού στόχου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης: Όλες οι χώρες της οφείλουν μέχρι το 2020 να παράγουν το 20% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνουν από ανανεώσιμες πηγές. Προσοχή, της συνολικής ενέργειας και όχι του ρεύματος. Για τις περισσότερες χώρες αυτό είναι δυνατόν να γίνει μόνο με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Και για την χώρα μας που δεν έχει δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από άλλες πήγες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παράγει το 40% του ρεύματος από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.
Και ο οικολόγος "για μένα βουλευτής οικολογών" δεν θέλει αυτές τις νέες μηχανές στα δάση, ούτε καν στα βενιοδάση (και όχι εντέχνως στα κερδοδάση όπως τα αποκαλεί) που είναι το τελευταίο κατάντημα του χρήσιμου πευκοδάσους πριν την ολική ερήμωση. Φυσικά σαν οικολόγος θα έπρεπε αμέσως να προτείνει την αναδάσωση με πεύκα, δηλαδή το όντως δάσος, για να δούμε τότε τις αντιδράσεις των ποιμενικών χωριών μας.
Δεν είναι βέβαια κατά των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών, αλλά όχι στα δάση. Τότε που; Όλο το υπόλοιπο της γης μας είναι καλλιεργήσιμη γη. Ας μας πει καθαρά αν τα θέλει εκεί, να του πούμε καθαρά ότι, όχι μόνον δεν είναι οικολόγος, αλλά και εχθρός της αγροτιάς. Η κλασσική απάντηση των βουλευτών είναι: εμπρός για μια άλλη πολιτική, που όμως ποτέ δεν ορίζεται και πρέπει πρώτα να ψηφίσουμε τον κάθε βουλευτή και το κόμμα του και μετά να μάθουμε ή να υποστούμε την πολιτική τους.
Δεν είμαστε μικρά παιδιά στην Ερμιονίδα να μασάμε την όποια μαστίχα μέχρι να μας σώσετε δια της ψήφου μας. Αντί να τα έχουμε συνέχεια με την Ευρώπη που δεν είναι παρά πολιτισμική προέκταση του δικού μας αρχαίου και βυζαντινού κόσμου, ο κύριος βουλευτής καλό θα κάνει να μας θυμίσει και το τι έκανε για το περιβάλλον η Σοβιετική Ένωση και τι κάνει τώρα η σημερινή ηγεμονική, γιατί  αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η μεν πρώτη ήταν πρώτη χώρα εξαγωγής όπλων ή δε δεύτερη ομοίως πρώτη σε εξαγωγή όπλων συν από τις πρώτες σε εξαγωγές πρώτων υλών και καυσίμων. Φυσικά και οι δύο από τις πρώτες σε εξαγωγή πυρηνικών εργοστασίων.
 Δηλαδή μια χώρα που δεν ζει από την παραγωγή χρησίμων παγκοσμίως προϊόντων, αλλά εκποιεί, όπως είναι η αριστεροειδής φράση, τις πηγές ενέργειας και πρώτων υλών εξάγοντας τες στον καπιταλιστικό κόσμο για να απολαμβάνει ο κόσμος της τα καπιταλιστικά προϊόντα. Όσο για το περιβάλλον, ούτε που το λογάριασαν ποτέ. Ήταν γι' αυτούς πάντα αναλώσιμο στο όνομα της ηγεμονίας ενός κόμματος και της νομενκλατούρας του.
Είπαμε τέρμα το κουτόχορτο.

Ας ευχηθούμε η αγροτιά της Ερμιονίδας, οι στα έργα της θάλασσας συμπατριώτες, όπως και όλοι οι παραγωγικοί άνθρωποι της πανέμορφης Ερμιονίδας να βρουν το δρόμο της προόδου, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης με τη λογική και την εμπειρία αιώνων και αν αυτό δεν επαρκεί, και με τη Θεία Φώτιση των Ιερών Ημερών. Ώστε να μη χρειάζεται να βουλεύονται άλλοι για λογαριασμό τους.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος