Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ



ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Ο Δήμος Ερμιονίδας αξιοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας κτηνοτροφικού πάρκου.
Για τις διαδικασίες εκκίνησης του κτηνοτροφικού πάρκου θα μιλήσει ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας, κ. Γεώργιος Ζέρβας στο Δημοτικό Σχολείο Λουκαϊτίου, την Παρασκευή 13 -2-2015 και ώρα 8:00 μ.μ.
Το κτηνοτροφικό πάρκο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και από την Ε.Ε., αποτελεί μια καινοτόμο ιδέα με πολλά πλεονεκτήματα, που μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία της «αιγοπροβατοτροφίας» στην περιοχή μας.
Το πιλοτικό σχέδιο του κτηνοτροφικού πάρκου προϋποθέτει έναν ομαδικό χώρο σταβλισμού αιγοπροβάτων από μικρή ομάδα κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα έχουν αυτονομία (ατομικό στάβλο) αλλά θα χρησιμοποιούν κοινόχρηστους βοηθητικούς χώρους.
Μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να έχει πολλά οφέλη για τους κτηνοτρόφους όπως χαμηλότερο κόστος παραγωγής, μικρότερες τιμές αγοράς ζωοτροφών, συνεργασίες για πώληση προϊόντων, καλύτερη ποιότητα προϊόντων, που θα μπορούσε να προκύψει και λόγω της δωρεάν παρεχομένης επιστημονικής βοήθειας από κτηνιάτρους και γεωπόνους.
Επίσης ένα κτηνοτροφικό πάρκο θα μπορεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά του με την ίδρυση και λειτουργία ενός τυροκομείου, την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών, κ.λπ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας να προσέλθουν στον προαναφερόμενο χώρο για να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες και διαδικασίες του προγράμματος.  
Πληροφορίες: Γιάννης Δημαράκης, Αντιδήμαρχος, τηλ. 2754360001