Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, με θέμα συζήτησης την κατάρτιση του σχεδίου δράσης της  Επιτροπής για την δημοτική περίοδο 2015 – 2019.
Να σημειωθεί πως στην 20μελή Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, συμμετέχει ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, μετά τις διαδικασίες για την ανάδειξη και τον ορισμό των νέων μελών που έγιναν στις 14 Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα στην 20μελή Επιτροπή η περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται με δύο Δημάρχους, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τον Δήμαρχο Λουτρακίου.
Κοινή διαπίστωση της συζήτησης ήταν η καθοριστική συμβολή της Α΄ βαθμίδας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η ανάληψη από τους Δήμους του σημαντικού έργου  της τουριστικής προβολής του κάθε τόπου καθώς και ότι η παρουσία της Επιτροπής θα συνδράμει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις καταρτίστηκαν οι κεντρικοί άξονες του σχεδίου δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης για την δημοτική περίοδο 2015 – 2019, το οποίο στην συνέχεια θα έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Κ.Ε.Δ.Ε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ