Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι Οικονομίες των πτυχιούχων και της γνώσης

Συμπλήρωμα στα όσα γράφει ο Γιώργος. 
Περίεργο ε;
Οι ανεπτυγμένες χώρες ζητούν πτυχιούχους για να στηρίξουν την Οικονομία τους. Εμείς "οι εδώ" θριαμβολογούμε για τις επιτυχίες των παιδιών μας εκτός χώρας.
Εμείς "οι εδώ" ζητάμε πακιστανούς αγράμματους για να στηρίξουμε την Οικονομία μας. Βοσκός ζητά βοσκό δηλαδή.
Αν η χώρα δεν περάσει ΤΑΧΥΤΑΤΑ στην Οικονομία των πτυχιούχων και της γνώσης, με κοκοροβένια θα την βγάζουμε και σε 20 χρόνια η χώρα θα έχει το μισό πληθυσμό, όλοι οι συνταξιούχοι που μείνανε.
Χώρα όχι υπηρεσιών, αλλά χώρα υπηρετών - καταφύγιο αγράμματων μεταναστών θα γίνουμε.

Το "θα πιάσουμε τη φοροδιαφυγή και τους φοροφυγάδες" είναι αναγκαίο, αλλά αυτό δεν οδηγεί στην Οικονομία των πτυχιούχων και της γνώσης.
Ούτε μεταρρύθμιση είναι να σταματήσουμε να παράγουμε πτυχιούχους. Απλά τα παιδιά θα σπουδάζουν έξω (στοιχίζει πιο φτηνά από το να πάνε σε περιφερειακό δικό μας ΑΕΙ) και θα μένουν έξω στις πραγματικές Οικονομίες των πτυχιούχων και της γνώσης.
Αν ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ = αριστεροδεξιά της προόδου* ας βάλουν τις βάσεις για την πραγματική αναγέννηση της Οικονομίας μας.

* Θυμηθείτε τα συνθήματα της ένδοξης γενιάς των Λαμπράκηδων και του 1-1-4: Το 15% του Προϋπολογισμού για την Παιδεία και ουδείς στους Λαμπράκηδες αν δεν περνάει όλα τα μαθήματα του έτους του με πρωτοπορία τους άριστους! Ας τα θυμηθούν οι νέοι κουφιοκεφαλάκηδες του υπουργείου Παιδείας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος