Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Γρ. Λαμπράκης...Μιά διαφορετική ματιά στην δολοφονία του...

Επιλογή και πρόταση του άρθρου Δημήτρης Τουτουντζής

Στις 22 Μάιου 1963 ο βουλευτής της (τότε) ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης πεθαίνει στη Θεσσαλονίκη. Βγαίνοντας από μια εκδήλωση που είχε οργανώσει η ΕΔΑ και την ώρα που στρεφότανε προς τους χωροφύλακες που ήταν εκεί, ένα τρίκυκλο με οδηγό τον Κοτζαμάνη περνάει από δίπλα του και ο Μανώλης Εμμανουηλίδης που ήταν στη καρότσα τον κτυπάει στο κεφάλι. Ο Λαμπράκης μεταφέρεται στον Ερυθρό με την συνοδεία του βουλευτού της ΕΔΑ και αργότερα του ΚΚΕ Γιώργου Βέρρου όπου και πεθαίνει.
Την ώρα που περνάει το τρίκυκλο ο Λαμπράκης πέφτει κάτω ανάμεσα στους δικούς του. Ένας από αυτούς ο Μανώλης Χατζηαποστόλου, ο επιλεγόμενος και «Τίγρης» πηδάει στη καρότσα του τρίκυκλου και συμπλέκεται με τον Εμμανουηλίδη. Γίνεται έτσι ένα μπέρδεμα στο σχέδιο απόδρασης του τρίκυκλου και έτσι συλλαμβάνεται τόσο αυτός
που χτύπησε τον Λαμπράκη, όσο και ο οδηγός του οχήματος.
Ο θάνατος του Λαμπράκη αποδίδεται στον Εμμανουηλίδη που τον χτύπησε από το τρίκυκλο με το κλομπ. Είναι όμως έτσι;
Ο ΤΙΓΡΗΣ
Ο Μανώλης Χατζηαποστόλου ή Τίγρης, ήταν αυτός που πήδηξε στο τρίκυκλο και ουσιαστικά έπιασε αυτούς που χτύπησαν τον Λαμπράκη. Προς το τέλος της ζωής του δίνει μια εντυπωσιακή συνέντευξη στην ΕΤ-3 Εκεί για πρώτη φορά λέει κάτι συνταρακτικό:
ο χτύπημα που έφαγε ο Λαμπράκης δεν ήταν ικανό να τον σκοτώσει!
Αναφέρει ότι τον χτυπήσανε επαγγελματικά. Με σάκο από καουτσούκ η με σάκο παραγεμισμένο με άμμο. Ζητάει να δημοσιευτεί η συνέντευξή του αυτή μετά τον θάνατό του. Φοβάται ότι θα του πετάξουνε λάσπη. Μια ζωή αριστερός δεν θέλει οι σύντροφοί του να τον πούνε προδότη, τουλάχιστον όχι όσο είναι ζωντανός.
Ξέρει ότι οι πολιτικοί είναι υπόκοσμος του χειρίστου είδους στη Ελλάδα.
Ακούστε τον ίδιο το Μανώλη Χατζηαποστόλου (γνωστό και σαν Τίγρη) να τα λέει αυτά.
Είναι αλήθεια ότι το όνομα του κομμουνιστή που αναφέρει ο τίγρης (Χατζηαποστόλου) Βέρρου δεν αναφέρεται καθαρά. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει η εκπομπή της ΕΤ-3 που έγινε και το επαληθεύει.
Για όσους δεν μπορούν να το διακρίνουν καθαρά το όνομα στο ηχητικό απόσπασμα, μπορούν να δουν την εικόνα της τηλεόρασης την ώρα που ο Χατζηαποστόλου τα λέει αυτά.
Δίπλα φαίνεται καθαρά τι λέει.

Περισσότερα στην πηγή