Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος": Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 29-6-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αρωματικός κήπος.
Μικροί και μεγάλοι κηπουροί εν δράσει! Φυτεύουμε, ποτίζουμε, κλαδεύουμε. Με τη Βιβή Σκούρτη. Στη βιβλιοθήκη, για όλες τις ηλικίες.
Πέμπτη 2-7-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας υφασμάτινος κόσμος.
Κεντάμε πολύχρωμα πάνω σε μικρά κομμάτια από ύφασμα, τα ράβουμε μεταξύ τους και φτιάχνουμε την σημαία του καλοκαιριού. Με την Θωμαή Μαυρομιχάλη και την Ευγενία Δρούγκα. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 8-12 ετών.
Δευτέρα 6-7-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… εδώ είναι εργαστήρι χημείας.
Γινόμαστε όλοι μικροί ερευνητές και ανακαλύπτουμε τη χημεία με εντυπωσιακά πειράματα! Με την Μαρίνα Μερτύρη. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 8-12  ετών.
Πέμπτη 9-7-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα xoροστάσι!
Χορεύουμε-ξεφαντώνουμε με παραδοσιακή μουσική . Με τον Κωστή Σκούρτη. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 5 -9  ετών.
Δευτέρα 13-7-15 7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η σπηλιά των μαμούθ!
Μπαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε ένα μαμούθ. Με την Στελίνα Σπηλιωτοπούλου και τη Μιρέλα Ζωγράφου. Στο  Μπίστι, για παιδιά 6-12 ετών.
Πέμπτη 16-7-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα παράθυρο στο μέλλον.
Μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, πού θα μένουμε. Με την Μαρία Δέδε και την Ιωάννα Δρούγκα.  Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 5-10  ετών.
Δευτέρα 20-7-15 7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας ανθόκηπος.
Και πάλι κηπουροί εν δράσει! Με λουλούδια από   πίνακες ζωγραφικής, τη μυθολογία, την ποίηση. Με την Παρασκευή Σκούρτη-Δαγρέ και την Βίκυ Κουτραφούρη. Στη βιβλιοθήκη, για όλες τις ηλικίες.
Πέμπτη 23-7-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι εργαστήρι κεραμικής.
Mε πηλό φτιάχνουμε βαρκούλες, τη θάλασσα, και το ζωντανό βυθό της. Με την Αγγελική Μαντζαβίνου. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά από 8  ετών.
Πέμπτη 30-7-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλέ.

Φθάνουμε στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε μαζί του και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του. Με την Βιβή Σκούρτη. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά από  6 ετών.
Δευτέρα 3-8-15  7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… εδώ γινόμαστε σεναριογράφοι.
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη και βγαίνουμε σε κινηματογραφικό πλατό. Χωριζόμαστε σε ομάδες, γράφουμε σενάρια.  Με την Ευγενία Δρούγκα και τον Αλέξη Μουρίκη. Στη βιβλιοθήκη, με προεγγραφή για παιδιά  από 10 ετών
Πέμπτη 6-8-15  7μ.μ.  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα κινηματογραφικό στούντιο.
Το σενάριο μας έτοιμο!!! Γυρνάμε την ταινία μας, προσθέτουμε μουσική και κάνουμε μοντάζ… Με τον Αλέξη Μουρίκη και την Ευγενία Δρούγκα. Στη βιβλιοθήκη, με προεγγραφή, για παιδιά από 10 ετών.
Δευτέρα 10-8-15 7μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια φανταστική χώρα των ζώων.
Μπαγκίρα, Γουίννι, Μόμπυ Ντικ, Χέντβιχ, Ασλάν, ο κ. Φοξ θα βρεθούν όλοι μαζί και θα ξεκινήσουν μια συζήτηση για το τι σημαίνει να είσαι ζώο - πρωταγωνιστής σε ένα βιβλίο λογοτεχνίας. Με την Καλομοίρα Κρινή και την Στελίνα Σπηλιωτοπούλου Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 6 -10  ετών.
Δευτέρα 17-8-15  6.30μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό.
Φθάνουμε στο ατελιέ του ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο εμπνευσμένοι από τη ζωγραφική του. Με την Αγγελική Μαντζαβίνου. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 6-12  ετών.
Πέμπτη 20-8-15  6.30μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης όλου του κόσμου.
Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη, με τα δάση, τις θάλασσες, τα βουνά, τα παραμύθια, τις ιστορίες και τα φυσικά τους φαινόμενα. Με την Κατερίνα Σκούρτη - Χατζηζήση. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά από 6  ετών.
Δευτέρα 24-8-15  6.30μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το καταφύγιο των φανταστικών φίλων.
Πολλοί ήρωες στις ιστορίες έχουν ένα φανταστικό φίλο που τους βοηθάει στις περιπέτειες τους. Όλοι οι φανταστικοί φίλοι είναι κρυμμένοι στη βιβλιοθήκη και τους ανακαλύπτουμε παίρνοντας μέρος σ’ ένα παιχνίδι θησαυρού. Με την Ζωή Συμεωνίδου και την Ιωάννα Δρούγκα. Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά 6 - 12 ετών.
Δευτέρα 24-8-15  8.00μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι κινηματογραφική αίθουσα.
Προβολή της ταινίας που γυρίσαμε εμείς οι ίδιοι! Στη βιβλιοθήκη, για μικρούς και μεγάλους.
Πέμπτη 27-8-15  6.30μ.μ. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια ζαχαρένια πολιτεία.
Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ ανοίγουν ζαχαροπλαστείο. Ελάτε να φτιάξουμε σοκολατάκια και άλλες λιχουδιές. Με την Ελένη Βλάσση-Κούστα. Στη βιβλιοθήκη, για όλες τις ηλικίες.  
Δημοτική Bιβλιοθήκη Ερμιόνης  τηλ. 2754032416
Aπόγευμα 6:00 - 8:30
 dbiblerm@otenet.gr