Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η Ασφάλεια Ναυπλίου βρίσκεται κοντά πλέον σε ηθικό και φυσικούς αυτουργούς για την υπόθεση του Θανάση Λάμπρου


Έξι μήνες κρύβει το ένοχο μυστικό της η Κοιλάδα Αργολίδας για την δολοφονία του 42χρονου πρώην καπετάνιου σε κότερο της οικογένειας Γουλανδρή, Θανάση Λάμπρου, όπως αποδεικνύουν τελικά τα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. και η έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Ναυπλίου... Έξι μήνες σοβαρής έρευνας, που προέκυψε μετά τα τουλάχιστον παιδαριώδη λάθη των Αρχών του Κρανιδίου και των πρώτων εμπλεκομένων αστυνομικών που βγήκαν από την υπόθεση όταν ο εισαγγελέας είδε με τα μάτια του το μέγεθος των βλακωδών χειρισμών των πρώτων αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο... και βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν μία εξόφθαλμη περίπτωση ανθρωποκτονίας ...ως αυτοκτονία!
ADVERTISEMENT
Μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα των αντρών της Ασφάλειας Ναυπλίου και σύντομα, όπως όλα δείχνουν, εξιχνιαστεί η πολύκροτη υπόθεση, καλό θα είναι ενδεχομένως να αποδοθούν και ευθύνες σε εκείνους που φέρουν στολή και αμείβονται απο τους φορολογούμενους πολίτες, όχι για να βαριούνται αλλά για να εκτελούν τα χρέη τους και τα καθήκοντά τους έναντι της Πολιτείας
και της Κοινωνίας. Εάν πάλι τίθεται θέμα αχρηστείας προφανώς και δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο Σώμα τέτοιοι «αστυνομικοί»... Η μεγάλη «ανατροπή» στην υπόθεση, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο ανατροπή... Απλά, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια πιστοποιούν αυτό που η έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Ναυπλίου αναδεικνύει κάθε 24ωρο που περνάει όλους αυτούς τους μήνες. Όλα δείχνουν ότι στο σπίτι του φίλου του Λάμπρου, στην αυλή του οποίου και βρέθηκε νεκρός, ήταν (παρών-παρούσα) ο ηθικός αυτουργός και τουλάχιστον δύο φυσικοί αυτουργοί! Το θύμα είχε βρεθεί μπρούμυτα από τον φίλο του στην αυλή του σπιτιού του φίλου και με το όπλο του φίλου μπροστά του. Έφερε ένα τραύμα από το 32αρι περίστροφο στην αριστερή πλευρά με ανοδική πορεία της σφαίρας προς τη μασχάλη και ένα τραύμα στον δεξί κρόταφο, το οποίο είχε φορά από πίσω προς τα εμπρός (τραύματα πρακτικά αδύνατα από αυτόχειρα δηλαδή).
Επίσης δίπλα στο θύμα βρέθηκε ένα ματωμένο μαχαίρι, αλλά το θύμα δεν έφερε τραύμα από μαχαίρι και η μπλούζες του έφεραν τρύπες από σφαίρα και ήταν βγαλμένες και πεταμένες λίγο πιο μακριά... Δύο οι βολές από το περίστροφο, αλλά έλειπε ο ένας κάλυκας από τον μύλο...
Πραγματικά, μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι βρισκόταν μπροστά σε σκηνή αυτοκτονίας και όχι της πιο κακοστημένης δήθεν αυτοκτονίας των εποχών! Εάν μάλιστα οι πρώτοι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση αστυνομικοί είχαν ζητήσει από τους πρώτους ανθρώπους που πήραν καταθέσεις να σηκώσουν για παράδειγμα την μπλούζα τους, ίσως μέσα σε ένα 24ωρο να είχαν κλείσει και την υπόθεση αυτή, έχοντας βρει τον δράστη, ο οποίος όπως αποδεικνύει η έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Ναυπλίου, βρέθηκε σε άμυνα, καθώς σίγουρα μαχαιρώθηκε από το θύμα και ακολούθησε πάλη. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που έχει βληθεί ο Λάμπρου στην αριστερή πλευρά με την κλήση του περιστρόφου να είναι από κάτω προς τα πάνω... Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια πρόσφεραν στους ερευνητές της υπόθεσης αυτά που χρειάζονταν και έπεται συνέχεια κάποιων ευρημάτων που χρήζουν επίσης ταυτοποίησης. Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους πλέον τις αποδείξεις ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και όχι τις ενδείξεις. Υπήρξαν ευρήματα του δράστη και στο περίστροφο και στην μπλούζα του θύματος και στον χώρο του σπιτιού του φίλου του που τον βρήκε νεκρό. Υπάρχει ακόμα και το κίνητρο... , το οποίο στην πορεία θα αποκαλυφθεί πως μάλλον ήταν ερωτικό.
Το θύμα μετέβη στο σημείο που δολοφονήθηκε και συνεπλάκη με τον δράστη. Ο δράστης εβρισκόμενος σε άμυνα τον πυροβόλησε και στη συνέχεια όπως όλα δείχνουν κάλεσε και συνεργό στο σημείο, ο οποίος έδωσε την άτσαλη χαριστική βολή, καθώς το θύμα δεν εξέπνευσε αμέσως αλλά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου μεταφέρθηκε. Φως στην υπόθεση ρίχνει και η έρευνα όμως της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», στο στούντιο της οποίας βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής η σύζυγος και χήρα του θύματος Δήμητρα Λάμπρου-Βούλγαρη.  Στην εκπομπή παρουσιάστηκε όλο το θρίλερ της υπόθεσης αυτής και ακούστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της έρευνας των Αρχών και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που θέτουν πλέον και επισήμως την υπόθεση σε τροχιά εξιχνίασης μίας ανθρωποκτονίας και σε καμία των περιπτώσεων αυτοκτονίας... Προέκυψαν μάλιστα και κάποιες πολύ σημαντικές μαρτυρίες που έχουν τεθεί σε γνώση των Αρχών και ενδεχομένως θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην σύντομη όπως όλα δείχνουν πλέον εξιχνίαση της υπόθεσης.
Μάρτυρες που είδαν τον Θανάση Λάμπρου με τη μηχανή του μετά τις έντεκα και μισή το πρωί στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι του φίλου του, μίλησαν στο «Φως στο Τούνελ» και περιέγραψαν έναν Θανάση Λάμπρου αφηρημένο, που δεν ανταποκρινόταν στους χαιρετισμούς τους. Ο ξάδελφος του Θανάση Λάμπρου που ήταν το τελευταίο άτομο που του μίλησε στο τηλέφωνο γύρω στις έντεκα και είκοσι, ανέφερε στην εκπομπή, ότι ήταν στο σπίτι του ήρεμος. Άγνωστο για ποιο λόγο αμέσως μετά πήρε τη μηχανή του κι έφυγε σαν κάτι να ήθελε να ελέγξει. Το γεγονός ότι άφησε στο σπίτι του το τσαντάκι, το κινητό και τα τσιγάρα που δεν αποχωριζόταν ποτέ, δείχνει την ξαφνική φυγή του.

Όσα είπαν η  αδελφή και ο γαμπρός του Θανάση Λάμπρου στο «Φως στο Τούνελ»

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν αυτοκτονία με τη μία σφαίρα που βρέθηκε στο θώρακα. Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι ο Θανάσης είχε κι άλλη μια σφαίρα στο κεφάλι κι από τότε άλλαξαν όλα…» είπε στην κάμερα του «Τούνελ» η αδελφή του θύματος Αθανασία Λάμπρου. «Ο αδελφός μου μπορεί να είχε μικροπαρεξηγήσεις με κάποιους, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό για να του κάνουν κακό. Δεν ξέρω τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του. Με τη σύζυγο του εδώ και καιρό είχαμε τυπικές σχέσεις», συμπλήρωσε. Ο γαμπρός του θύματος Κώστας Βοργιάς, αναρωτήθηκε για τον λόγο που ώθησε τον Λάμπρου να φύγει από το σπίτι του, χωρίς να πάρει μαζί του το τσαντάκι του και το κινητό του τηλέφωνο, που δεν αποχωριζόταν ποτέ.
«Πάει κάπου το μυαλό μας , αλλά δεν μπορώ να μιλήσω. Όλοι λένε πως πίσω από τη δολοφονία δεν κρύβονται οικονομικοί λόγοι, αλλά ερωτικοί. Από την Αστυνομία όμως δεν μας λένε τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά. Όλα δείχνουν πως οι Αρχές βρίσκονται πλέον στην άκρη του νήματος και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, όμως ίσως αυτή η υπόθεση να μη είχε προλάβει ποτέ να γίνει πολύπλοκη, εάν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι πρώτοι αστυνομικοί που την ανέλαβαν είχαν απλά πράξει το καθήκον τους.