Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δηλαδή καθαριστήκαμε στον Σταυρό;

"Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν γραφτεί και ειπωθεί  τα τελευταία χρόνια παρά πολλά.
 Το μόνο που έφερε αποτέλεσμα ήταν η πολύ καλά στοχευμένη ενέργεια της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας να προσκομίσει τα κατάλληλα στοιχεία στο ΥΠΕΚΑ, ώστε αμετάκλητα  να ξεκινήσει η διαδικασία για να αποκατασταθεί ο χώρος με έξοδα του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου".

(Από Ιχνηλάτες).

Έχουν κυρίως γραφτεί στα τοπικά μπλογκ πολλά και σημαντικά και όποιος τα παρακολούθησε έχει πλήρη εικόνα για το τι έγινε στο Σταυρό, για το τι έκανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο  ΦΟΔΣΑ, η Περιφέρεια, το ΥΠΕΚΑ κ.λ.π. Όλοι έκαναν .... ό,τι έπρεπε για να γίνει αυτό το χάλι, αλλιώς δεν θα είχε γίνει!
Τα κατάλληλα στοιχεία της ΠΑΠΟΕΡ ενεργοποιήσανε το ΥΠΕΚΑ; Αν είναι δυνατόν! Είναι σαν να τσιμπάει μύγα ελέφαντα.

Καμιά διαδικασία δεν ξεκίνησε αμετάκλητα, παρά μόνον στα λόγια.
Το μόνο που έχει γίνει είναι η αποδοχή ότι ο ΦΟΔΣΑ είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο και για την αποκατάσταση (ήταν και για τη λειτουργία) του χώρου του δεματοποιητή, χώρο στον οποίο κακώς αναμείχθηκε ο Δήμος μας.
Η αποκατάσταση (αλλά και εξυγίανση και παρακολούθηση του χώρου που πολλές φορές έχω αναλύσει λεπτομερώς) είναι Εφαρμογή Μελέτης η οποία Εφαρμογή πρέπει να γίνει σύμφωνα με το νόμο και τις οδηγίες της ΕΕ. Κατ΄ εμέ η πλήρης αποκατάσταση θα υπερβεί το 1 με 2 εκατομμύρια Ευρώ (αυτά θα είναι τα έξοδα του ΦΟΔΣΑ) με την προϋπόθεση ότι οι χημικές αναλύσεις δείξουν ότι το εκεί "υλικό" είναι όντως αστικά απόβλητα και όχι επικίνδυνα απόβλητα. Αλλιώς θα πάνε Γερμανία με 3000 ο τόνος!
Τα έξοδα του ΦΟΔΣΑ θα είναι αυτά και πολλαπλάσια για όλες τις χωματερές της Πελοποννήσου. Τα έσοδά του τα ξέρει κανένας; ΄Έχει προϋπολογισμό και ισολογισμό ο ΦΟΔΣΑ; Για να μας τον δείξει κάποιος να πειστούμε για το επίπεδο των εσόδων του. Ή γενικώς "ο ΦΟΔΣΑ θα βρει κονδύλια από κράτος και ΕΕ;", δηλαδή κουροφέξαλα;

Ας μη δίδονται ψεύτικες ελπίδες επειδή απλά άλλαξε η Κυβέρνηση.
Και ο λαός θα έλεγε για τον ΦΟΔΦΑ: "Κατά τη λειτουργία και η αποκατάσταση!".

Εκτός αν αποκατάσταση είναι να τα φορτώσουν κάποιοι με 50 ευρώ τον τόνο και να τα πάνε κάπου, εκεί που θα τους υποδείξουν κάποιοι άλλοι, και κάποιοι από το ΥΠΕΚΑ να μας πούνε ..... ανεύθυνα ότι τώρα είσαστε μια χαρά εσείς και το υπέδαφος και τα υπόγεια νερά σας και ο χώρος του δεματοποιητή βγάζει πλέον μύρο!  Παλιά Σοβιετία δηλαδή.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος