Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Pop up #1 Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από τη συλλογή Φ. Κυριακοπούλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015Κυριακή 16 Αυγούστου 2015
Η Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου επιλέγει και επιμελείται μία «pop up» έκθεση με έργα από την συλλογή τηςΕίναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μέρος αυτής της συλλογής στο ευρύ κοινό.
Δημιουργός του Χώρου Τέχνης ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο και εικαστικός η ίδια, η Φλωρίκα Κυριακοπούλου άρχισε να συλλέγει τέχνη στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Έργα διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και μαζί τους έργα νέων ή λιγότερο γνωστών εικαστικών, δημιούργησαν στο πέρασμα του χρόνου μία μοναδική συλλογή που καθρεφτίζει την ιστορία μιας ματιάς. Είναι η ματιά ενός καλλιτέχνη (που είναι και συλλέκτης) στις τελευταίες δεκαετίες: ένα πολύ προσωπικό απόσταγμα μιας εποχής.
Ακόμα και η ίδια η σύνθεση αυτής της έκθεσης, η επιλογή αυτών των έργων και όχι άλλων, ο τρόπος που αυτά τοποθετούνται και συνδιαλέγονται μέσα στο χώρο της FOUGARO Gallery, αποτελούν
μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού project της Φ. Κυριακοπούλου, που είναι το ίδιο το ΦΟΥΓΑΡΟ.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτής τεχνικής, κατασκευών, video και φωτογραφίας των καλλιτεχνών Marina Abramovic, Stephen Antonakos, Αλέξη Ακριθάκη, Joe Barnes, Georg Baselitz, Richard Deacon, Susy Gomez, Alfred Haberpointner, Julia Hürter, Δήμητρα Λαζαρίδου, Annette Messager, Claire Moinil, Juan Muñoz, Αλίκη Παλάσκα, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Λίλα Πολενάκη, Les Rogers, Keith Sonnier, Sturtevant, James Turrell, Θανάση Τότσικα, Klaus vom Bruch, Frantz West, Sue Williams, Παντελή Χανδρή.
Pop up #1 
Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από
τη συλλογή Φ. Κυριακοπούλου
Η έκθεση ανοίγει το Σάββατο 16/5 και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι
FOUGARO THE GALLERY, Ασκληπιού 98 Ναύπλιο
Ωράριο Έκθεσης:
Τετάρτη έως Παρασκευή: 6μμ – 10μμ,
Σάββατο και Κυριακή: 6μμ – 10μμ
Εισιτήριο Εισόδου:
Γενική είσοδος: 3€
Για φοιτητές, πολίτες άνω των 65 ετών: 1,5€
Δωρεάν για παιδιά, μαθητές, ανέργους
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ 
info@fougaro-gallery.gr, 2107400140