Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας έχει διαγράψει την δική της ιστορία ανάμεσα στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του καλοκαιριού στην Ερμιόνη. 
Εδώ και 7 χρόνια δεν έχουμε λείψει από το κοινό μας και δώσαμε την ευκαιρία σε πολλούς ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετάσχουν. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. 
Δεν είναι μόνο οι διαγωνισμοί που αποτελούν την ενασχόληση μας με τη φωτογραφία αλλά και άλλες δραστηριότητες γύρω από αυτήν, όπως τα σεμινάρια που διοργανώνονται και το αρχείο των ασπρόμαυρων φωτογραφιών που δημιουργούμε. 
Το χειμώνα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Νίκο Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την ανιδιοτελή προσφορά του. Ετσι γεννηθηκε το "Κεντρί" μια κοινότητα ανθρώπων που τους συνδέει η αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας. 
Η συγκυρία των τελευταίων μηνών της πολιτισμικής κρίσης, οι αβεβαιότητες και η στροφή της προσοχής μας στις εθνικές μας εξελίξεις, μας απομάκρυναν όλους από τα αναγκαία χρονικά πλαίσια για την έγκαιρη γνωστοποίηση και προετοιμασία μιας συστηματικής καλλιτεχνικής συμμετοχής. Έτσι για φέτος ο διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας δεν θα πραγματοποιηθεί.
 Θα έχουμε όμως την ευκαιρία και είναι τιμή για εμάς να παρακολουθήσουμε μέσα στον Αύγουστο την φωτογραφική δουλειά των μαθητών του Βασίλη Γεροντάκου σε μια έκθεση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης με την συνεργασία της ομάδας "Κεντρί" .
Η συγκεκριμένη εκθεση με θέμα την ιδιωτικότητα παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο στον χώρο τέχνης Buzze. 
Θα σας ενημερώσουμε με σχετικό δελτίο τύπου. Καλό καλοκαίρι! 

     ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ