Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Οι «Αχαρνής» του Γιάννη Κακλέα επιστρέφουν στην Επίδαυρο με μειωμένο εισιτήριο

acharnis
To φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με την εταιρεία Φιλοθέατον αποφάσισαν να παρουσιάσουν σε επανάληψη την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (μετά την ακύρωση της παράστασης Νεφέλες που είχε προγραμματιστεί γι' αυτές τις ημερομηνίες).

Οι Αχαρνής παρουσιάστηκαν αρχικά στις 10 και 11 Ιουλίου -μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες- με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές να μην καταφέρουν να μεταβούν στην Επίδαυρο. Θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν τώρα και μάλιστα με νέες, χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων -15 ευρώ ενιαία τιμή στο κάτω διάζωμα και 10 ευρώ στο άνω διάζωμα- έτσι ώστε να καταστεί πιο εφικτή η προσέλευση του κόσμου.

acharnis
acharnis
Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά, για να διευκολυνθούν και οι ξενόγλωσσοι θεατές.
Οι «Αχαρνής» παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη, τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο Γιάννης Κακλέας συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους.
Περισσότερα: huffingtonpost