Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «Φιλοξένια»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
fil1
Δυναμική παρουσία έδωσε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  ο Δήμος Ερμιονίδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης «Philoxenia», η οποία διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015.
Η συγκεκριμένη έκθεση, τις πύλες της οποίας πέρασαν πάνω από 17.000 επισκέπτες, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά γεγονότα της νοτιοανατολικής Ευρώπης με κύριο σκοπό ο εμπορικός επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να «αγοράσει Ελλάδα» έχοντας στη διάθεσή του το σύνολο του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

fil8

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Ερμιονίδας στην έκθεση είναι η προβολή της περιοχής μας, ούτως ώστε να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και να διεισδύσει στην τουριστική βιομηχανία τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.
Αναδείχθηκαν μέσω οπτικού υλικού οι φυσικές ομορφιές του Δήμου μας, προβλήθηκε η προϊστορία και η ιστορία του τόπου μας και παράλληλα παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού για τις οποίες προσφέρεται η επαρχία μας.
fil6
Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας ενημερώθηκαν για τα τοπικά προϊόντα μας που εκτίθεντο όπως λάδι, ελιές, κρασί, μέλι, ρόδι και παράγωγά του και προσφέρθηκαν σ’ αυτούς διάφορα κεράσματα, παρασκευασμένα στην Ερμιονίδα. Επίσης τους δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν εκδώσει τόσο ο Δήμος όσο και ιδιώτες επιχειρηματίες με σκοπό την προβολή του τόπου μας.
fil7
fil9
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερό μας συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου, τουριστικών επιχειρηματιών της επαρχίας μας και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα με προοπτική επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες.
fil12
Το Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος εκτός των άλλων επαφών που είχε με θεσμικά πρόσωπα και οργανισμούς του τουρισμού, συναντήθηκε και με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Επίσης στην έκθεση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Φωστίνη Κέλλη, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Γιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Λούμη Αγγελική και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μήτσου Κέλλη.
fil10
fil2
fil4
fil5