Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς:Μεγάλη συμμετοχή μελών, αθλητών και φίλων στην συγκέντρωση τροφίμων και ενδυμάτων για τους πρόσφυγες



Μεγάλη συμμετοχή μελών, αθλητών και φίλων στην συγκέντρωση τροφίμων και ενδυμάτων για τους πρόσφυγες.
Ο Πρόεδρος, ο Γεν.Γραμματέας και το μέλος και Πρόεδρος του Sailability η οποία είχε και τον συντονισμό της δράσης παρέδωσαν σήμερα στην προβλήτα E1 στον κ.Αλεξόπουλο υπεύθυνο συλλογής πραγμάτων 22 κούτες με τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια για τους πρόσφυγες.
Η Πρόεδρος του Sailability Greece και συντονίστρια της δράσης Κική Βεντουρή Σέρφα δήλωσε:
"Πραγματικά δεν έχω λόγια για την μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την κινητοποίηση του ομίλου μας, είναι συγκινητικό. Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που ζήσαμε σήμερα παραδίνοντας σε αυτούς τους ανθρώπους τα πράγματα και βλέποντας ότι τελικά αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε και να προσφέρουμε τα μέγιστα στους συνανθρώπους μας. Χαίρομαι που είμαι μέλος σε αυτό τον όμιλο όπου δίχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο".
Ο Γεν. Γραμματέας του ομίλου κ.Σπύρος Πάσχος δήλωσε:

"Είναι πραγματικά απίστευτο η έμπρακτη ευαισθησία των μελών μας στην δράση αυτή του ομίλου. Πραγματικά είναι κάτι το οποίο με συγκινεί και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω".
Ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε:
"Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι ίδιοι με εμάς, διωγμένοι από χώρες που καταστρέφονται, που κατακλύζονται από πολέμους αυτό και μόνο είναι ικανό να ξυπνήσει το ελληνικό “φιλότιμο” μια ελληνική λέξη που από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων παραμένει αμετάφραστη από όλες τις γλώσσες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η λέξη δεν μπορεί να εξηγηθεί, αλλά ότι το αίσθημα της αυτό, η ουσία της δεν μπορεί να περιγραφεί. Αυτή λοιπόν την έννοια πράξαμε και εμείς σαν όμιλος γιατί είμαστε όλοι μία ελληνική οικογένεια".
Ο Υπεύθυνος συλλογής εμπορευμάτων κ. Αλεξόπουλος δήλωσε:
"Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό που κάνετε, ξέρετε είμαστε και εμείς πρόσφυγες όπως και πολλοί Έλληνες και ήρθαμε εδώ εθελοντικά να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς να φταίνε είναι χωρίς πατρίδα. Η βοήθειά σας είναι σημαντική και σίγουρα ο Θεός θα σας δώσει του κόσμου τα καλά. Ευχαριστούμε και πάλι".
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα πράγματα ο Πρόεδρος παρέδωσε στον κ.Αλεξόπουλο και μία επιταγή 100€ των super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την ενίσχυση τροφίμων την οποία παραλάβαμε από την εταιρία για την δράση μας.
Τα πράγματα τοποθετήθηκαν σε container το οποίο θα αποσταλεί στο νησί της Μυτιλήνης.