Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων με τα ονόματα των υποψηφίων στην Αργολίδα

Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου ανακηρύχτηκαν εξήντα τρείς (63) υποψήφιοι βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Αργολίδας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ανακηρύχτηκαν για την εκλογική περιφέρεια Αργολίδας οι παρακάτω16 συνδυασμοί κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων:
 Πηγή: argolikeseidhseis

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1  ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτηρίου
2. ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
3. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΟΕΟΔΩΡΑ του Γεωργίου
4. ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου
5. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
1 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
2 ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
3 ΚΟΔΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη
4 ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΝΑ του Γεωργίου
5 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ του Δημητρίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
1 ΚΑΡΟΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ του Παναγιώτη
2 ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστασίου
3 ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Κυριακούλη
4 ΣΧΟΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ του Αναργύρου
5 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευσταθίου

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πού και πώς ψηφίζουμε

Είναι η ώρα της κάλπης και της ευθύνης, η ώρα να αποφασίσουμε με λογική  ποιοί πρέπει να πάρουν αύριο τις τύχες της χώρας μας στα χέρια τους. Να πάμε με καθαρό μυαλό, χωρίς φόβο, με τη ψυχή μας, για τη ζωή μας.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ποιοί έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1996).
  • Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Ποιοί στερούνται του δικαιώματος αυτού:
  • Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
  • Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Πού ψηφίζουμε
Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού. 
Πώς ψηφίζουμε 
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
 Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

Σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια  

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 

Οι DILEMMA LIVE στο Café του Φουγάρου

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 10μμ οι DILEMMA έρχονται στο Café του Φουγάρου με γνωστά αγαπημένα τους μουσικά θέματα από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και κομμάτια από τη δισκογραφία τους. Σαξόφωνο – κιθάρα και 2 φωνές εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους και ιστορίες που καθηλώνουν!
Οι DILEMMA, μετρώντας 12 χρόνια μουσικής πορείας, συνεπείς σ’ αυτό που αντιπροσωπεύουν, χρησιμοποιούν στοιχεία από την κλασική, την jazz, τη new wave σκηνή, πάντα με rock αποχρώσεις, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό!
Οι DILEMMA είναι:
Σωτήρης Τράγκας φωνή, σαξόφωνο, φλάουτο, φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη φωνή, ακουστική κιθάρα, loops

Δισκογραφία:

  1. PENDULUM – Μάρτιος  2009
  2. RISE UP -  Απρίλιος  2012
  3. OBLIVION - Οκτώβριος 2014
  4. INVISIBLE JUKEBOX – t.b.r Μάιος 2015
www.thedilemmaband.gr

Ο φτωχός και ο σοφός



Ο φτωχός και ο σοφός
Ένας φτωχός ρώτησε τον σοφό: "Γιατί είμαι τόσο φτωχός;"
Ο σοφός του απάντησε: "Γιατί δεν έχεις μάθει να δίνεις."
Ο φτωχός είπε: "Αφού δεν έχω τίποτα να δώσω."
Ο σοφός απάντησε: "Και όμως έχεις κάτι να δώσεις:
-το πρόσωπο, μπορείς να δώσεις στους άλλους ένα χαμόγελο.
-το στόμα, μπορείς να επαινέσεις ή να παρηγορήσεις τους άλλους.
-την καρδιά, μπορείς να “ανοίξεις” την καρδιά σου στους άλλους.
-τα μάτια, μπορείς να κοιτάξεις με τα μάτια της καλοσύνης.
-το σώμα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βοηθήσεις τους

 άλλους.
Επομένως, στην πραγματικότητα δεν είσαι φτωχός, η “φτώχεια” του
πνεύματος είναι η πραγματική φτώχεια.

Δημήτρης Τουτουντζής


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ" ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ!!!

Η     "Ψωροκώσταινα"     

Η  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ΠΟΥ  ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ
____________________________
του Γεωργίου Ν. Φασιλή

 Εχει επικρατήσει πλέον διαχρονικά να χρησιμοποιούμε τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό "Ψωροκώσταινα" για να στηλιτεύσουμε  τη φτώχεια  και  τη κακομοιριά της νεώτερης  Ελλάδας
Η  λέξη "Ψωροκώσταινα"  καταγράφηκε στη ιστορικη μνήμη, ως χαρακτηρισμός της  αδυναμίας, ανοργανωσιάς  και υποχωρητικότητας του Ελληνικού  Κράτους, που βασίζεται περισσότερο στην εθελοντική συνδρομή  και προσπάθεια των πολιτών,  παρά στη σωστή οργάνωση,  λειτουργία και διαχείρηση των οικονομικών του.
"Θα τα πληρώσει όλα η Ψωροκώσταινα" λέει ο λαός με την έννοια ότι πάλι θα επιβαρυνθούν  άδικα οι πολίτες  για υποχρεώσεις που προέρχονται απο πράξεις και παραλείψεις των κυβερνώντων.

Πώς προήλθε ωστόσο η λέξη  Ψωροκώσταινα;
 Η  Ψωροκώσταινα ή  Ψαροκώσταινα,  είναι υπαρκτό πρόσωπο της νεοελληνικής ιστορίας και μάλιστα μια ηρωική και αξιέπαινη γυναίκα στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία της πατρίδος.  Από ιστορικά κείμενα και μαρτυρίες προκύπτει  η  αληθινή  και πολύ συγκινητική  ιστορίας της ζωή της.
     Το 1821  η όμορφη πόλη των Κυδωνιών της Μικράς Ασίας, μετά από την αποτυχημένη επαναστατική κίνηση καταστρέφεται  απο το τουρκικό στρατό, ο πληθυσμός της σφαγιάζεται και όσοι κατάφεραν να σωθούν  βρήκαν καταφύγιο  στα Ψαρά.  Ανάμεσά τους και η  Πανώρεια Χατζηκώστα, μια όμορφη αρχόντισσα με
μεγάλη περιουσία. Τον άντρα της  Κώστα Αϊβαλιώτη, πάμπλουτο έμπορο και τα τέσσερα παιδιά της,  έσφαξαν οι Τούρκοι μπρος τα μάτια της.  Ετσι βρέθηκε  πάμφτωχη και ολομόναχη στα Ψαρά,  όπου οι Ψαριανοί  τη βοήθησαν, τη προστάτεψαν και την αγάπησαν ως δικό τους άνθρωπο και  για αυτό την αποκαλούσαν "Ψαροκώσταινα"
      Η Πανώρεια σύντομα άφησε τα Ψαρά έφτασε  στην Ύδρα και αργότερα  βρέθηκε στην τότε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, όπου μόνη και άγνωστη αρχίζει ένα δυσβάστακτο αγώνα επιβίωσης βγάζοντας  το ψωμί της  πότε κάνοντας την αχθοφόρο, πότε την πλύστρα και πότε χάρη στην ελεημοσύνη όσων την συμπονούσαν.
     Παρά  τα  προβλήματά της  η  Πανώρεια,  ζήτησε και  πήρε υπό  τη προαστασία της  ορφανά παιδιά που είχαν αφήσει στο πέρασμά τους οι Τούρκοι υπο τον Ιμπραήμ  και  για να τα θρέψει  ζητιάνευε απο σπίτι σε σπίτι.
Είχε παραμελήσει σε τέτοιο βαθμό τον εαυτό της, που τα παιδιά της παραλίας για να την πειράξουν  την φώναζαν Ψωροκώσταινα.
     Μια Κυριακή του 1826  στο Ναύπλιο,  έγινε έρανος για  βοήθεια του μαχόμενου Μεσολογγίου.  Στήθηκε στη κεντρική πλατεία ένα τραπέζι και οι υπεύθυνοι του εράνου ζητούσαν από τους καταστραμμένους, πεινασμένους και χαροκαμένους Έλληνες να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τους μαχητές και τους αποκλεισμένους του Μεσολογγίου. Αλλά λόγω της φτώχιας και της εξαθλίωσης κανείς δεν πλησίαζε το τραπέζι. Τότε η Πανώρεια, η φτωχότερη όλων, έβγαλε το ασημένιο δαχτυλίδι που φορούσε  στο δάχτυλό της και ένα γρόσι που είχε στην τσέπη της και τα ακούμπησε στο τραπέζι  λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι».


Ποια ήταν η Ψωροκώσταινα - Η ιστορία της γενναιόδωρης ζητιάνας που έσωσε δεκάδες ορφανά από την πείνα

Ύστερα απ’ αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα  πρώτη πρόσφερε τον οβολό της»,  ξυπνώντας συγχρόνως και το ελληνικό  φιλότιμο!.
Ενας -ένας  οι  παρευρισκόμενοι  ζύγωναν και άφηναν στο τραπέζι του εράνου  λίρες, γρόσια  και  ασημικά.
Από αυτή τη στιγμή η φτωχή πλύστρα με την προσφορά της  μπήκε στη καρδιά των Ελλήνων  και  πήρε "επίσημα" πλέον  το όνομα  «Ψωροκώσταινα».
Η  Πανώρεια, η Ψωροκώστιανα,  δεν έδινε μόνο  μαθήματα

Ο οστρακισμός και η λευκή ψήφος - η προστασία της Δημοκρατίας -

Καλησπέρα σας!
Σας στέλνω ένα άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:
Ο οστρακισμός και η λευκή ψήφος

- η προστασία της Δημοκρατίας -


Βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αυτό το μεγαλύτερο δώρο των προγόνων μας προς την ανθρωπότητα, είναι η γνώση και συνείδηση του ανθρώπου, η κρίση αυτού μεταξύ καλού και κακού. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας για την προστασία της Δημοκρατίας, δηλαδή της κυριαρχίας του Λαού, με ότι αυτό συνεπάγεται, είχαν τον οστρακισμό, δηλαδή την αναγραφή του ονόματος σε όστρακο εκείνου του πολιτικού προσώπου, το οποίο λόγω αρχομανίας και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, εκδιώκονταν από την πόλη π.χ. εις την εξορία για μία δεκαετία.
Αυτό το πολύ σημαντικό «εργαλείο του οστρακισμού» για την προστασία της λαϊκής κυριαρχίας, υπάρχει και εις την σημερινή Δημοκρατία και κατοχυρωμένο εις το Σύνταγμα της χώρας. Η σημασία του όμως δεν είναι ευρέως γνωστή, λόγω της άγνοιας αλλά και της πρωτοφανούς εις τα σύγχρονα χρονικά τηλε-προπαγάνδας και τρομοκρατίας που υφίσταται ο Λαός μας. Είναι το «λευκό ψηφοδέλτιο» το οποίο θα πάρουμε εις το φακελάκι μαζί με άλλα ψηφοδέλτια, εις τις εκλογές  της 25ης Ιαν.2015, μερικά δευτερόλεπτα πριν από την κάλπη.
Εις την αρχαία εποχή, ο Λαός έκρινε μεταξύ προσωπικοτήτων οι οποίες κυριαρχούσαν εις τα κοινά της πόλης. Σήμερα ο Λαός κρίνει μεταξύ κομμάτων και αρχηγών. Όμως πρόσωπα και προγράμματα, αλλά και συμπεριφορές,  καλύπτονται κάτω από την ομπρέλα των κομμάτων.
Άρα αυτό σημαίνει, ότι το «λευκό ψηφοδέλτιο» είναι το εργαλείο εκείνο που μας παρέχει η Δημοκρατία μας να κάνουμε

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ

Καλημέρα.
Αλλάζουμε ενημέρωση, ΟΧΙ τηλεόραση, ΟΧΙ στις στημένες εκπομπές δεν είμαστε άσχετοι.
Έχουν επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις τους γιατί
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι γνωρίζουμε!!! ΑΥΤΟΙ  ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΟΤΙ  πεθαίνουν, οι σπασμωδικές τους κινήσεις ειναι οι τελευταίες!!
Δεν απευθύνονται σε ηλίθιους γι' αυτό ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ... αυτοί που έφαγαν... ΟΧΙ  ΕΜΕΙΣ!!!
Ακούμε κόκκινο ράδιο διαδικτυακά!!
Καλή ψήφο  να αλλάξουμε επιτέλους!


Γιούλα Πουλή

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή  23 Ιανουαρίου 2015

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου 2015   το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  αφορούσε την: 

« Τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) και του Δήμου Ερμιονίδας  για την εναλλακτική διαχείριση των Δημοτικών Αποβλήτων Συσκευασίας»

Στην εν λόγω σύμβαση ο Δήμος μας προβλέπεται να πηγαίνει τα απορρίμματα του μπλε κάδου ,δηλαδή τα ανακυκλώσιμα, σε ΚΔΑΥ της Κορινθίας αντί σε αυτό της Τρίπολης που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Σφυρής,  μετά από αυτή τη εξέλιξη θα προχωρήσει σε σύμβαση με τον ιδιώτη  που έχει δημιουργήσει το «Πράσινο Σημείο » στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου και μάλιστα θα του δίνει   το ποσό των 35,00 ευρώ συν ΦΠΑ (σύνολο 43,05 ) ανά τόνο για την μεταφορά των απορριμμάτων στο ΚΔΑΥ της Κορινθίας .

Τα χρήματα αυτά θα τα παίρνει ο Δήμος από την ΕΕΑΑ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα την αλλάξουμε τη ζωή Μαρία

Μια ανάρτηση αφιερωμένη στους ρομαντικούς που, κόντρα στον κυνισμό της εποχής και στο νόμο της ζούγκλας, κρατούν ακόμα ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με τη ζωή. Γι’ αυτούς που ακόμα εμπνέονται και στηρίζουν τη σπίθα της ελπίδας στα μάτια των παιδιών:

Barbara Marin

Φωτό: Barbara Marin

Θαρθεί καιρός που θα αλλάξουν τα πράγματα. Να  το θυμάσαι Μαρία. Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη -μη βλέπεις εμένα- μην κλαις. Εσύ εισ’ η ελπίδα. ’άκου θάρθει καιρός που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς δε θα βγαίνουν στην τύχη Δε θα υπάρχουνε πόρτες κλειστές με γυρμένους απέξω Και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε δε θάμαστε άλογα να μας κοιτάνε στα δόντια. Οι άνθρωποι -σκέψου!- θα μιλάνε με χρώματα  κι άλλοι με νότες. Να φυλάξεις μονάχα σε μια μεγάλη φιάλη με νερό λέξεις και έννοιες σαν και αυτές απροσάρμοστοι-καταπίεση-μοναξιά-τιμή-κέρδος-εξευτελισμός για το μάθημα της ιστορίας. Είναι Μαρία -δε θέλω να λέω ψέματα- δύσκολοι καιροί. Και θαρθούνε κι άλλοι. Δεν ξέρω -μην περιμένεις και από μένα πολλά- τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω κι απ’ όσα διάβασα ένα κρατάω μόνο: «Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος». Θα την αλλάξουμε τη ζωή! Παρ’ όλα αυτά Μαρία.

Ποίηση: Κατερίνα Γώγου, Εν αρχή ην  ο πόνος

newagemama 

Μαρίλη Μέξη δελτίο τύπου



Μαρίλη Μέξη – Ποτάμι: Το καινούργιο είναι εδώ!
Φίλες και φίλοι, ψηφοφόροι της Αργολίδας
Δυο ημέρες απόμειναν για να ψηφίσουμε κυβέρνηση, στις πιο κρίσιμες εκλογές μετά την μεταπολίτευση.
Η χώρα έχει ανάγκη  να κυβερνηθεί από την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Δεν επιτρέπεται να πάμε σε ακυβερνησία ούτε να μπούμε στο φαύλο κύκλο των επαναληπτικών εκλογών, μέχρι να αποκτήσει αυτοδυναμία κάποιο κόμμα… Η προοπτική συμμαχικών κυβερνήσεων, λοιπόν, είναι μονόδρομος και η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κάνει το παν για να συγκροτηθεί κυβέρνηση σταθερή με ορίζοντα τετραετίας, είναι το Ποτάμι.
Και δεν είναι εγγυητής στα λόγια, έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής προοπτικής και ΝΕΟΥΣ, ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να το κάνουν πράξη.Το δίλημμα αυτή την Κυριακή δεν είναι  αριστερά ή δεξιά αλλά μπροστά ή πίσω.
Δεν πρέπει να πάνε τζάμπα οι θυσίες του ελληνικού λαού. Η

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕ 400.000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΣΗΜΕΙΑ

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας προς το Υ.ΠΕ.Κ.Α. για χρηματοδότηση με  ποσό ύψους 400.000€ προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση χώρων αποβλήτων, τα οποία βρίσκονται αποτεθειμένα σε τρία εμφανή σημεία στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.
Η Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου χρησιμοποιούσε τρία (3) σημεία απόθεσης των αστικών αποβλήτων, χωρίς να πραγματοποιείται διαλογή και διαχείριση στα δύο εξ αυτών.
Συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων υπάρχει ένας χώρος συλλογής αστικών αποβλήτων στον οποίο λειτουργούσε ο δεματοποιητής και ένας δεύτερος  χώρος διάθεσης αποβλήτων ακριβώς έξω από την εγκατάσταση του δεματοποιητή, ενώ στην περιοχή Κάμπος Κρανιδίου βρίσκεται η τρίτη θέση απόθεσης των αστικών αποβλήτων.
Κατόπιν συνεννοήσεως του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στο Υ.ΠΕ.Κ.Α.  συνοπτική οικονομοτεχνική μελέτη αποκατάστασης των τριών προαναφερόμενων χώρων απόθεσης αποβλήτων (ακολουθεί  η μελέτη συνημμένη στο τέλος).
Το Υ.ΠΕ.Κ.Α. ενέκρινε την μελέτη για το ποσό των 400.000€ και απέστειλε στην συνέχεια την έγκρισή του στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το Υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε την έγκριση και την απέστειλε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  από όπου το κονδύλι θα προωθηθεί άμεσα στο Δήμο Ερμιονίδας μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.
Είναι φανερό λοιπόν πως έχουμε για το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή και τη Δημοτική Αρχή μια καινούργια μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει, με εμφανέστατα τα αποτελέσματα της καθαριότητας, της αισθητικής εικόνας της περιοχής μας, κυρίως όμως της υγείας μας. 

Ακολουθεί η οικονομοτεχνική μελέτη που υποβλήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στο  Υ.ΠΕ.Κ.Α. από τον Δήμο Ερμιονίδας: 

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2015

Από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη, στη Μεγαλόπολη και στην Αμαλιάδα, θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2015.
Θα προβληθούν συνολικά 77 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, άνευ διαγωνιστικού χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί την τελευταία πενταετία, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βραβευθεί.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πελοποννήσου περιλαμβάνει επίσης αφιερώματα σε ξένους σκηνοθέτες, διεθνώς προβεβλημένους, όπως οι: Simone Bitton από την Γαλλία, Christian Rathner και Lukas Maurer από την Αυστρία, ενώ θα υπάρξει συζήτηση μέσω skype με τον σκηνοθέτη της πολυβραβευμένης ταινίας «The Act of Killing», Joshua Oppenheimer.
Στο Φεστιβάλ περιλαμβάνεται, επίσης, εκπαιδευτική ζώνη για μαθητές με επιπλέον 20 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα, καθώς και έκθεση κόμικ.
Η είσοδος για το κοινό, τόσο στις προβολές όσο και στα σεμινάρια, είναι ελεύθερη.
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στις 28 Ιανουαρίου και οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Αλ. Κουμουνδούρος.
Στην Τρίπολη, προβολές θα γίνουν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου.
Στη Μεγαλόπολη, προβολές θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο, από τις 30 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.
Στην Αμαλιάδα, προβολές θα γίνουν στο Cine Cinema, από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου.
Στη Σπάρτη, προβολές θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο, στις 6 & 7 Φεβρουαρίου.
www.peloponnisosdocfestival.com

Δ. Κοδέλας δελτίο τύπου: "Να βγει η θηλιά των χρεών από τις μικρές επιχειρήσεις"

Δελτίο τύπου
Επιστολή του Δημήτρη Κοδέλα προς τον Εμπορικό Σύλλογο Άργους με θέμα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οφειλές στον ΟΑΕΕ και τα κόκκινα δάνεια, ζητήματα για τα οποία ο Σύλλογος κάλεσε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Βουλευτές να απαντήσουν.

Ακολουθεί η Επιστολή:

Δ. Κοδέλας: "Πρέπει να βγει η θηλιά των χρεών από τις μικρές επιχειρήσεις" 

Φίλες και Φίλοι,
Δύο από τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι οφειλές στον ΟΑΕΕ και τα κόκκινα δάνεια.
Το προηγούμενο διάστημα είχαμε τη δυνατότητα πολλές φορές να βρεθούμε σε εκδηλώσεις και συναντήσεις που είχαν στο επίκεντρο αυτά τα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι πρέπει να στηριχτούν οι δοκιμαζόμενες από τις εξοντωτικές μνημονιακές πολιτικές μικρές επιχειρήσεις της χώρας έχει ήδη καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου με θέμα: Ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ  και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων.
Επιπλέον, στις 25/11 καταθέσαμε οι βουλευτές τροπολογία σε συνέχεια της προηγούμενης Πρότασης Νόμου.
Τέλος, είχα την ευκαιρία και στην 47η Ετήσια συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, να εκθέσω πιο αναλυτικά τις προτάσεις μας για τα βασικά προβλήματα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΟΑΕΕ, κόκκινα δάνεια, ρευστότητα, φορολογικό κλπ).

Παρακάτω επιγραμματικά παρουσιάζονται κάποια βασικά σημεία των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Περαιτέρω σκέψεις σας και προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες αφού η αγωνία μας είναι κοινή για τη βιωσιμότητα και στήριξη των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων καθώς οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα προσθέσει νέα αδιέξοδα, νέους ανέργους και απόγνωση.

Σχετικά με τον O.A.E.E.


  • Ρύθμιση του συνολικού ποσού της οφειλής σε 84 μηνιαίες δόσεις, ενώ το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη. Σε

Ο Χρόνος των ώριμων Ανθρώπων



Ο Χρόνος των ώριμων Ανθρώπων

 Ο χρόνος των ώριμων ανθρώπων  Ένα κείμενο του Βραζιλιάνου Mario de Andrade (9 Οκτώβρη 1893 - 25 Φεβ. 1945) o οποίος ήταν ποιητής, μυθιστοριογράφος, μουσικολόγος, ιστορικός, κριτικός τέχνης και φωτογράφος.

 Ιδανικό για όσους από μια ηλικία και μετά συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος τους είναι πολύτιμος και δεν θέλουν να τον σπαταλούν σε ανοησίες:
Ο χρόνος των ώριμων ανθρώπων Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα.
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δεν θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που, παρά την χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει
 Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.
Δεν θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.
Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν την θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
Μισώ να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο. - Συζητούν μετά κόπου για την επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται.
 Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα. Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση: Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για τον θρίαμβό τους.
 Που δεν θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια
 Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στην ζωή. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων. Ανθρώπους τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής δίδαξαν το πώς μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνον η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει. Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν.
 Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει. Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με την συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.
Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ."

 Πηγή: www.lifo.gr

Πρόταση του Δημήτρη Τουτουντζή

Γ. Γκιόλας: Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία



Άρθρο προς δημοσίευση


Το δημόσιο οικονομικό χρέος και η πολιτική διαχείρισής του δεν είναι για εμάς το επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής. Το χρέος τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός πίεσης για να εφαρμοστούν μια σειρά από αντικοινωνικά μέτρα (μείωση μισθών, συντάξεων και παροχών, ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών, υπερφορολόγηση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων), που σκοπό είχαν την αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος των εργαζόμενων τάξεων. Ο δρόμος αυτός της συνεχούς ύφεσης και της λιτότητας οδήγησε την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση και ταυτόχρονα έχει αποδιαρθρώσει πλήρως τον παραγωγικό ιστό. Η ανεργία έχει αγγίξει τρομακτικά ποσοστά, οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν, ή καλύτερα αναγκάζονται, να μεταναστεύσουν, ενώ δεν διαφαίνεται καμία προοπτική ανάκαμψης με βάση την υπάρχουσα πολιτική.

Η νέα στρατηγική, την οποία προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμά του, θέτει συνολικά υπό αμφισβήτηση το κυρίαρχο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο, ως μία από τις αιτίες της παρούσας κατάστασης. Υπ’ αυτήν την έννοια οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που σε εντελώς νέες βάσεις θα μπορεί να θέσει σε κίνηση την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Η απλήρωτη, η ανασφάλιστη και η επισφαλής εργασία δεν έχουν θέση σε αυτή τη λογική. Το μοντέλο αυτό θα πρέπει να αξιοποιεί το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας, καθώς και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και, ιδιαίτερα, του νέου επιστημονικού δυναμικού που αυτή τη στιγμή μεταναστεύει.

Ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η συγκρότηση του τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Μιλάμε για τη δημιουργία συνεταιρισμών, καθώς και συνεργατικών εγχειρημάτων, ακόμη και σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, αφήνοντας το προσωπικό τους στην ανεργία. Περιγράφουμε εγχειρήματα μικρής και μεσαίας κλίμακας σε τομείς, όπως ο αγροτοδιατροφικός, ο τουριστικός, ο ενεργειακός, ο κατασκευαστικός, αλλά και ο βιομηχανικός.

Τα συνεργατικά εγχειρήματα έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα. Ωστόσο τα παραδείγματα αυτά, εντός του ασφυκτικού σημερινού πλαισίου, δεν μπορούν να αποδώσουν και να γενικευθούν. Με την προτεινόμενη, όμως, απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς, τη βελτίωση του φορολογικού πλαισίου, αλλά και την πληροφόρηση – εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην επιστρέψουμε σε λάθη και λογικές του παρελθόντος, τα εγχειρήματα αυτά μπορούν να ανθίσουν και να διευρυνθούν.

Οι πολλαπλές περιπτώσεις συνεταιριστικών και συμμετοχικών δομών που έχουν ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι η πολιτική, η οικονομία και η δημοκρατία είναι έννοιες αλληλένδετες και συμπληρωματικές η μία με την άλλη. Στην Ελλάδα της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης η δημιουργία συνεταιρισμών με όχημα τη δημοκρατία, την ισότητα και τη συμμετοχή και με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες μπορεί να διαμορφώσει μια νέα συνθήκη. Μία συνθήκη βάσει της οποίας η πολιτική θα απαντάει στα καθημερινά προβλήματα μέσα από τη συλλογική δράση. Μια συνθήκη που δεν θα αναδεικνύει την οικονομία και τις αγορές, ως μία ανώτερη φυσική αρχή με αόρατους κανόνες που ρυθμίζουν τις ζωές των ανθρώπων, άλλα ως ένα πεδίο που υπόκειται σε κοινωνικό έλεγχο και σχεδιασμό.

Το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι μόνο ρεαλιστικό, αλλά και το μόνο δυνατό, έτσι ώστε να υπερβούμε την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της. Και η υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της κινηματικής δυναμικής που εμπεριέχει, αποτελεί μία κατεύθυνση που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ