Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πέντε παιδιά, πέντε θρησκείες

Ένα υπέροχο φιλμάκι που δείχνει πέντε παιδιά, ηλικίας πέντε ετών από την Ινδία, την Ν. Αφρική, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ να ασκούν τα θρησκευτικά καθήκοντα των πέντε διαφορετικών θρησκειών τους.

Σκηνοθεσία: The Mercadantes

΄ρώτημα περιμένοντας μιάν ανάσταση

Ποιος είναι που μπορεί να δει
Πότε το σύννεφο γεννιέται
Πότε τα άνθη ανοίγουνε
Και πότε η μέρα με τη νύχτα συναντιέται

 

Πότε ο ύπνος έρχεται
Πότε το μίσος κι η αγάπη
Πως κρύβει μέσα του το ξύλο τη φωτιά
Που θα το κάνει κάρβουνο και στάχτη
Και με ρωτάς
Και με ρωτάς
Ο έρωτας, ο έρωτας
Πως έρχεται, πως φεύγει, κι αν ξαναέρθει

 
Εγώ θα κάψω τον καιρό
Με κάρβουνο αναμμένο
Κι αφού το σβήσω στο νερό
Πάνω σε τοίχο καθαρό
Θα γράψω "περιμένω"

 

Μη με ρωτάς
Μη με ρωτάς

 
Μη με ρωτάς, μη με ρωτάς
Έλλη Βασιλάκη

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΜΠΛΟΚΗ: 10 κυβερνητικοί Βουλευτές της Πελοποννήσου ζητάνε την ακύρωση του Περιφερειακού σχεδιασμού για τα σκουπίδια

Θα προχωρήσει το έργο, για το οποίο τόσο πολύ προσπάθησε ο Πέτρος Τατούλης
ή θα ξεκινήσουν όλα πάλι από την αρχή;
enimerosipeloponnisou 
Ενώ η Πελοπόννησος ασφικτιά από τα χύδην απορρίμματα που κατακλύζουν τα μισά αστικά κέντρα και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός παραπαίει μεταξύ αντιδράσεων, καθυστερήσεων και ελέγχων, μια πολιτική παρέμβαση των δέκα κυβερνητικών βουλευτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έρχεται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα θετικά ή αρνητικά.
Η κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν προς τους δύο αρμόδιους υπουργούς, θα προκαλέσει απαντήσεις στα 6 επί μέρους ερωτήματα που τίθενται και θα μας αποκαλύψει τις κυβερνητικές προθέσεις για το τι θα συμβεί στο μέλλον.
Διαβάστε την ερώτηση που κατετέθη την Μ. Τετάρτη και που (κατά την γνώμη της εφημερίδας) αποκλείεται να μην ήταν εν γνώσει των ερωτούμενων υπουργών.

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδος στον εορτασμό της 189ης επετείου της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι.

Δελτίο τύπου
Στα πλαίσια του εορτασμού της 189ης επετείου της ηρωικής Εξόδου της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου κου Ν. Καραπάνου στον Δήμο Ερμιονίδος, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου μας ,και ο δημοτικός σύμβουλος κος Απόστολος Λαδάς  παρέστησαν το διήμερο της 4ης και 5ης Απριλίου σε όλες τις εκδηλώσεις  στην μνήμη των  πεσόντων Εξοδιτών και Φιλελλήνων.
Το Σάββατο το πρωί ο κος Λαδάς παρέστη στην τελετή υποδοχής  του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας και  ανακήρυξης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Μεσολογγίου.  Στην συνέχεια παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων όπου μεταξύ των άλλων και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ερμιονίδος κου Δ. Σφυρή  κατέθεσε στέφανο στον Τύμβο των Ηρώων .
Στην συνέχεια παρέστη στην μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του ιερού Λαβάρου και του Τιμίου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ των Ρωγών που έπεσε υπέρ Πατρίδος κατά την Έξοδο, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ελβετού Φιλέλληνα Ιάκωβου Μάγερ, ιατρού και δημοσιογράφου εφημερίδος  «Ελληνικά Χρονικά»  που με την πένα του δημοσιοποίησε στην Ευρώπη τα δεινά των Ελλήνων από τον Τούρκο κατακτητή και δημιούργησε φιλελληνικό ρεύμα. Στην μνήμη του κατέθεσε στέφανο ο Ελβετός Πρέσβης.
Τέλος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνα ,

Γυρίσματα σε Καλαμάτα και Ναύπλιο για ταινία αφιερωμένη στον Καποδίστρια

Τον προσεχή Σεπτέμβριο ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας, αφιερωμένης στον βίο και το έργο του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια και επί σειρά ετών υπουργού Εξωτερικών της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Η ταινία «Ιωάννης Καποδίστριας» σε σενάριο και σκηνοθεσία του σκηνοθέτη Τάσου Λέρτα, θα αποτελέσει μεγάλη ελληνορωσική παραγωγή με τη συμμετοχή και της Ελβετίας, καθώς ο Ιωάννης Καποδίστριας, συνέβαλε αποφασιστικά στην οργάνωση και συγκρότηση του ανεξάρτητου κράτους της Ελβετίας, με την καθιέρωση του Συντάγματος των Καντονίων που ισχύει ως σήμερα στην χώρα, όπου θεωρείται εθνικός ήρωας.
Ο Τάσος Λέρτας είναι ο δημιουργός της ταινίας «Ντοκουμέντο - Η μάχη της Αθήνας», που πήρε το Βραβείο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από 106 χώρες, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, το 1983, και συνδημιουργός, με το σκηνοθέτη Νίκο Τζίμα, της ταινίας "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο". Σκηνοθέτησε και άλλες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (Καβάφης, Κρυστάλλης, Κύριλλος και Μεθόδιος κ.λπ.)
Στο πλαίσιο δημιουργίας της ταινίας θα γυριστεί ντοκιμαντέρ

Αψηφώντας άστεγους και αρχαία Dolphin για Π/Σ/Κ στην Υδρα

O Aντώνης Πανούτσος γράφει για τις τρεις μέρες σε ένα νησί όπως η Υδρα που δεν υπάρχει μηχανή ή αυτοκίνητο και αξίζουν τον κόπο.

Οι πάγκοι στο λιμάνι έχουν καταληφθεί από ρώσους άστεγους που έχουν να πλυθούν από την μακρινή πατρίδα τους και τα Dolphin γνώρισαν καλύτερες μέρες πριν από 35 χρόνια αλλά οι τρεις μέρες σε ένα νησί όπως η Υδρα που δεν υπάρχει μηχανή ή αυτοκίνητο  αξίζουν τον κόπο.

Πέμπτη την κάνω για Υδρα. Το απόγευμα στις 7μιση με το Dolphin αφού υπάρχουν μόνο δύο δρομολόγια, το ένα στις 7 το πρωί και το άλλο το βραδινό που θα πάρω. Επίσης ένα καράβι που μέχρι πριν λίγα χρόνια έκανε την γραμμή του Αργοσαρωνικού έχει σταματήσει. Το αποτέλεσμα είναι ο μόνος τρόπος να πας για Πόρο, Υδρα, Σπέτσες Ερμιόνη είναι τα λίγα και παλιά Dolphin το τελευταίο καταμαράν που έμεινε ή με αυτοκίνητο στο Μετόχι, να το παρκάρεις και από εκεί με βάρκα. Μιλάμε για κατάρρευση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, με τα αρχαία Dolphin να τρίζουν στην διαδρομή, τα κυλικεία να έχουν καταργηθεί και το ταξίδι να ξεκινάει με την άθλια εικόνα στον τόπο της επιβίβασης, στο λιμάνι.
Η επιβίβαση στα Dolphin γίνεται στην γωνία του λιμανιού που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στον χώρο της αναμονής βρίσκονται δύο σκέπαστρα που έχουν από δύο

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ




Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ

Δημήτρης Τουτουντζής

Το Άγιο Πνεύμα γεννάει στην καρδιά του ανθρώπου την αληθινή αγάπη. Η αληθινή αγάπη είναι σαν μια καθαρή φωτιά, μια πηγή θερμότητας, που ζεσταίνει την καρδιά. Είναι μια ρίζα, που βλαστάνει μέσα στην καρδιά όλα τα καλά έργα. Για τον άνθρωπο που έχει ζωογονηθεί από την αληθινή αγάπη, τίποτε δεν είναι δύσκολο, φοβερό ή αδύνατο. Γι’ αυτόν κανένας νόμος δεν είναι βαρύς, καμιά εντολή δεν είναι ανεφάρμοστη. Όλα του είναι εύκολα. Η πίστη και η αγάπη που χαρίζει στον άνθρωπο το Άγιο Πνεύμα είναι τόσο μεγάλα και δυνατά όπλα στα χέρια του, που αν τα έχει, μπορεί εύκολα, άνετα, με χαρά και γαλήνη να βαδίσει το δρόμο που βάδισε ο Χριστός.
    Η Αγάπη είναι Θεός γι’ αυτό και είναι πανίσχυρη. Αυτή είναι η επιστημονική εφαρμογή της Αγάπης, εναντίον της οποίας τίποτα δεν μπορεί να σταθεί. Εξουδετερώνει  κάθε κακή κατάσταση και απελευθερώνει τον άνθρωπο που είναι υποχείριός της. Όταν όμως ανταποδίδουμε μίσος στο μίσος, κατάρα στην κατάρα ή φόβο στη βία, τότε μεγαλώνουμε τη δυσκολία, όπως ακριβώς ο ήχος πολλαπλασιάζεται από έναν ενισχυτή. Η αντιμετώπιση του μίσους με Αγάπη είναι η Βασιλική Χριστική Οδός που οδηγεί στη λύτρωση, είναι η τέλεια μέθοδος αυτοάμυνας σε κάθε περίσταση. Σας κάνει απόλυτα άτρωτο σε κάθε είδους επίθεση.
    Ο Μέγας Βασίλειος λέγει ότι το χαρακτηριστικό του ανθρώπου στη ζωή είναι το αγαπάτε αλλήλους. Αν επιθυμούμε να εφαρμόσουμε το ως και ημείς αφίομεν τοις οφειλέτες ημών πρέπει να αγαπάμε. Αν κάνουμε ελεημοσύνη σημαίνει ότι αγαπάμε, διότι η ελεημοσύνη εμπεριέχεται στην αγάπη. Αν ο άνθρωπος εφάρμοζε με αγάπη το κατακυριεύσατε τη γη και όχι με το πάθος της πλεονεξίας, τότε δεν θα υπήρχαν ούτε πόλεμοι, ούτε καταστροφές, ούτε φτωχοί, ούτε πλούσιοι. Θα υπήρχε σ’ όλη τη γη μια όμορφη κοινωνία αγγέλων. Τότε θα υπήρχε η ειρήνη σ’ όλη τη γη έχοντας σαν βασίλισσα την αγάπη. Τότε οι άνθρωποι θα ήσαν επίγειοι άγγελοι μιμούμενοι τους ουράνιους. Δεν μας επιτρέπει η αγάπη να συμπεριφερόμαστε άσχημα, να ζητάμε το υλικό μας συμφέρον, δεν μας αφήνει να γινόμαστε όργανα του πάθους του θυμού, ούτε λογαριάζει το κακό, που τυχόν σου έκανε ο πλησίον.
    Αλλά τι είναι Αγάπη; Αγάπη είναι μία από τις δύο εκφράσεις του

Ευχές απο Summit Runners Ερμιονίδας


Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:Ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον του κ. Λάμπρου με πρόσχημα την υποτιθέμενη μη νομιμότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Κύριε Λάμπρου
Κατηγορείτε τη Δημοτική Αρχή για το θέμα των απορριμμάτων. Και διαλέξατε και λάθος στιγμή να ασκήσετε τον αντιπολιτευτικό λόγο σας.
Όλοι σήμερα μας συγχαίρουν για την καθαριότητα που βλέπουν. Και δεν έχουν ξεχάσει τις εικόνες «απείρου κάλους» με τις οποίες η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εσείς προσωπικά ως σημαίνον στέλεχος αυτής, «κοσμήσατε» την επαρχία μας τα τέσσερα προηγούμενα έτη με τα χύμα σκουπίδια παντού.
Το ότι εκτοξεύετε σήμερα κατηγορίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι απλά πολιτική υπερβολή, είναι πολιτική απρέπεια.
Όσον αφορά τους υπαινιγμούς που αφήνετε ότι η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι σύννομη, σας επαναλαμβάνουμε ότι η όλη διαδικασία είναι σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία. Απόδειξη ότι καμία από τις δεκάδες καταγγελίες, που έγιναν από το Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, δικαιώθηκε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο την Παρασκευή 3-4-2015 έγιναν τρεις επώνυμες καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου και ο έλεγχος που διεξήχθη από τις αρμόδιες Αρχές έδειξε ότι όλα ήταν σύννομα.
Γιατί εσείς συνεχίζετε να επιμένετε στον ισχυρισμό της μη νομιμότητας;
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων του

Ληστεία στην Ερμιονίδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών άγνωστων δραστών.

Οι δράστες, σήμερα 8.4.2015 πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή. 

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Πρόσκληση για την Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα


Η Ερμιονίδα στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" 7 Απρ. 2015



Η Ερμιονίδα μας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ "Μένουμε Ελλάδα" με σκοπό την προβολή του Δήμου για το Πάσχα 2015 αλλά και τις Γιορτές : της Τουλίπας και του Ελαιολάδου & Ελιάς που γίνονται κάθε χρόνο στην περιοχή.
ΠΗΓΗ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στον Δήμο Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 έγινε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, σύγκλιση του Συντονιστικού  Τοπικού Οργάνου, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή.
Το θέμα της σύσκεψης, ήταν η προετοιμασία για την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και ο συντονισμός της δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Κατά κοινή ομολογία ήταν η πιο εποικοδομητική συνάντηση των τελευταίων ετών και πάρθηκαν αποφάσεις για τον τρόπο οργάνωσης των δράσεων της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλεοψηφίας κ. Σαράντος Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Μπαλαμπάνης Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ. Σπανός Κών/νος, ο Πυραγός κ. Αστρινάκης Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αργολίδας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου Ανθυπυραγός κ. Ευσταθίου Παναγιώτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου κ. Θάνος Κών/νος, ο Λιμενάρχης Πορτοχελίου κ. Κωστόπουλος Ιωάννης, ο Λιμενάρχης Πορτοχελίου κ. Δρόσος Ιάκωβος, ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Κρανιδίου κ. Μέξης Νικόλαος, οι Δασοφύλακες κ.κ. Παπαντωνίου Αντώνιος και Σαράντος Ιωάννης, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Καρανικόλα Σάνα, ο υπάλληλος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Μίζης Αθανάσιος και οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Δημαράκης Αθανάσιος και Ρόζος Ιωάννης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Οι μοιραίοι γάμοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου



Οι μοιραίοι γάμοι του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και οι δύο σύζυγοι πέθαναν στην εγκυμοσύνη. Μετά «χάλασαν» και τα τρία προξενιά που θα ενίσχυαν τη θέση του Βυζαντίου πριν από την Άλωση της Πόλης

Δύο φορές είχε έρθει «εις γάμου κοινωνίαν» ο τελευταίος βασιλιάς της Ρωμαίικης« βυζαντινής αυτοκρατορίας» Κοσμόπολης , Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Και τις δύο φορές όμως στάθηκε άτυχος, καθώς και οι δύο σύζυγοι του πέθαναν πρόωρα και δεν απέκτησε απογόνους με καμία από τις δύο.
Πήρε προίκα την…  Κυλλήνη, αλλά έχασε την εγκυμονούσα Μαγδαληνή – Θεοδώρα.
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος παντρεύτηκε πρώτη φορά σε ηλικία 23 ετών τον Ιούλιο του 1428, τη Μαγδαληνή (Μαντελένα Τόκκο), ανιψιά του Λεονάρδου Β΄ Τόκκου, Λατίνου ηγεμόνα της Δυτικής Ελλάδας. Μετά τον γάμο έγινε ορθόδοξη και άλλαξε
το όνομά της σε Θεοδώρα. Η τελετή του γάμου έγινε μέσα σε ένα στρατόπεδο στην Πάτρα, την οποία σκόπευαν να πολιορκήσουν τα στρατεύματα των Παλαιολόγων. Μαρτυρίες της εποχής αναφέρουν ότι ο αρραβώνας έγινε χωρίς την παρουσία της νύφης. Όπως συνηθιζόταν τότε στους γάμους, ο Κωνσταντίνος πήρε ως προίκα την πόλη Γλαρέντζα της Πελοποννήσου, τη σημερινή Κυλλήνη. Η σύζυγός του βαφτίστηκε ορθόδοξη με το όνομα Θεοδώρα και τελέστηκε το μυστήριο. Δυστυχώς μετά από ένα χρόνο περίπου, το 1429, η Μαγδαληνή-Θεοδώρα πέθανε στο Στάμηρο-Σανταμέρι της Αχαΐας, ενώ ήταν έγκυος.
Και η δεύτερη σύζυγος, Αικατερίνη, πέθανε στην εγκυμοσύνη 
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος συντετριμμένος από τον θάνατο της συζύγου του, αρνιόταν να ξαναπαντρευτεί. Παρόλα αυτά, μετά από 12 χρόνια χηρείας και κάτω από την ασφυκτική πίεση της μητέρας του Ελένης, επειδή ο αδερφός του, ο αυτοκράτορας Ιωάννης δεν είχε παντρευτεί, έκανε δεύτερο γάμο. Αν δεν παντρευόταν και δεν έκανε αγόρι  (ο αδελφός του Θωμάς απέκτησε γιους αργότερα, τον Ανδρέα και τον Μανουήλ, από την Αικατερίνη Ασάνη), η οικογένεια

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΠΡΙΛΗ



Μ. Τρίτη 7/4/2015
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΠΡΙΛΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Δήμου μας αποφάσισε να οργανώσει τη γιορτή του ελαιολάδου και της ελιάς μέσα στον Πασχαλινό Απρίλη και συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Απριλίου 2015. Και αυτό στα πλαίσια της επιδιωκόμενης ρητορικής «εξωστρέφειας» και της δυνατότητας να αξιοποιήσουμε τον κόσμο (φίλους, επισκέπτες, παραθεριστές) που θα βρίσκονται στο Δήμο μας κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών. Έτσι η 4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς μεταφέρθηκε από το φθινόπωρο την άνοιξη και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη διοργάνωση της γιορτής και ειλικρινά θα ευχηθούμε κάθε επιτυχία.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει τις αντιρρήσεις μας, τις ενστάσεις μας, τον προβληματισμό για αυτή τη μεταφορά, την απόφαση των συλλογικών οργάνων του Δήμου (Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, Διοικητικό Συμβούλιο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας).
Εμείς στο δημόσιο διάλογο καταθέτουμε τις θέσεις μας.
1)      Επιμέναμε και θα επιμείνουμε και στο μέλλον ότι κάθε γιορτή

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μ. Τρίτη 7/4/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

Το μοντέλο πέτυχε, αλλά ο εργολάβος δεν υπέβαλε φάκελο στο διαγωνισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας. Ο διεθνής διαγωνισμός χρηματικού ποσού περίπου 450.000 ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων κηρύχθηκε άγονος, δεν προσήλθε ούτε ο εργολάβος της Κορίνθου, ούτε κανένας άλλος και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς τον «σωτήρα μας»; Τελικά «ο βασιλιάς ήταν γυμνός» και επειδή δεν υπέβαλλε πρόταση φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που τον εμπόδισαν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, τον κυνήγησαν τα φαντάσματα της αόρατης αρχής και δεν τον άφησαν να υποβάλλει πρόταση, κόλλησε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής και δεν «πρόκανε» όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης φταίνε επίσης που ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νομού Αρκαδίας απέρριψε το σχέδιο χρηματικού εντάλματος για ελλείψεις αδειών της συγκεκριμένης μονάδας. Και πάλι φταίνε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας και ιδιαίτερα ο υπογράφων που γνωρίζει υπηρεσιακούς παράγοντες και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Γι’ αυτό θα μας «δώσει στο λαό, στην πυρά» ο Δήμαρχος όπως μας απείλησε γιατί του

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Τριάντα αργύρια...

[Θέμα… διάγνωσης]

f72f8f32c9bc3282f944b676e96941c5
 
Τριάντα αργύρια.
Σε θέση περίοπτη.
Σε προθήκη ατυχώς εμφανή.
Τα ζύγισε με μάτι πολέμαρχου.
Δέκα για τον έρωτα.
Δέκα για την αγάπη.
Δέκα για λόγους εξουσιαστικής οικονομίας.
Ήταν θέμα αριθμητικής.
 
Σε λάμψη από σκληρό μέταλλο
μάλλον χρυσό
ορκίστηκε αναπροσαρμογή δεοντολογίας:
Ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει και αύριο.
Σήμερα είναι νωρίς.
 

Κανείς δεν έκλαψε τους νεκρούς της Κένυας

Οργή, θλίψη, ίσως και ντροπή. Φωτογραφίες από τον τόπο του μακελειού στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, αποκαλύψεις για το ποιος συμμετείχε στην επίθεση και θυμός γιατί οι νεκροί της Κένυας δεν είχαν την προσοχή που τους άξιζε. newsit

148 νεκροί. Φοιτητές που πήγαν στο πανεπιστήμιο αλλά δεν γύρισαν ποτέ. Δεν έφταιξαν αλλά σφαγιάστηκαν από φανατικούς. Μακελειό. Λουτρό αίματος. Θύματα, ξανά αθώοι.

Κανείς όμως δεν έκλαψε για αυτούς τους 148 νεκρούς όπως έκλαψε όλος ο κόσμος για τους 12 νεκρούς του Charlie Hebdo. Κανείς δεν βγήκε στο δρόμο με πλακάτ όπως με το Je suis Charlie. Κανένας ηγέτης δεν έτρεξε να κάνει πορεία για τις 148 ζωές που χάθηκαν.

148 νεκροί και είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού γιατί κατάγονται από την Κένυα; Φαίνεται πως ναι... Μόνο που υπάρχουν και κάποιοι που πόνεσαν για όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα στην Κένυα, όταν ισλαμιστές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη, πήραν μαθητές ομήρους και σκότωσαν 148 από αυτούς.

Είναι χαρακτηριστικό ένα post στο Facebook που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου. Δυο φωτογραφίες που δείχνουν το μακελειό: μια τάξη γεμάτη πτώματα κι ένα προαύλιο επίσης. Εκεί τους άφησαν οι δολοφόνοι τους. Τους σκότωσαν χωρίς αιτία. Χωρίς λόγο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

Πάσχα στην Ερμιόνη


Η Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα


Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Ερμιονίδας έως 27 Απριλίου και έως 26 Μαΐου ανάλογα με την περίπτωση.

Δελτίο τύπου
Σύμφωνα με  τον Ν.4321/2015  οι οφειλέτες του Δήμου Ερμιονίδας, έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο .
Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις. Οι οφειλέτες ανάλογα με τον αριθμό δόσεων της ρύθμισης έχουν απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις όπως αυτές αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα: εδώ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ     ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  
 ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ"                        
  
             
                ΔΙΗΜΕΡΟ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
  
Στον  Πολιτιστικό  χώρο του  Συνδέσμου μας, με σκοπό τη  διάσωση και ανάδειξη του παιγνιδιού, πραγματοποιήθηκαν  οι παρακάτω δράσεις:
     Την Παρασκευή 3 Απριλίου, μαθητές της Α Λυκείου  και συνοδοί  εκπαιδευτικοί,  των εκπαιδευτηρίων  SAINT-PAUL με έδρα  τον  Πειραιά,  επισκέφθηκαν  το Μουσείου Παιγνιδιών,  όπου η κ. Μαρία Τράκη  με γλαφυρότητα  τους ταξίδεψε στα παιδικά χρόνια των παιγνιδιών του δρόμου.
Οι  μαθητές βίωσαν μια πολιτιστική εμπειρία και φεύγοντας πήραν μαζί τους ως ενθύμιο - εκτός απο τις ωραίες εντυπώσεις απο τις ανοιξιάτικες ομορφιές  του τόπου μας και την φιλοξενία του -  μια κατασκευή με υλικά απο το περιβάλλον.
      Το Σάββατο του Λαζάρου, για δέυτερη συνεχή χρονιά, το κάλεσμα ήταν για τα παιδιά της Ερμιόνης.
Εφτιαξαν το ομοίωμα του Λαζάρου, στόλισαν τα καλάθια με άνθη  και  με κέφι τραγούδησαν με τις μελωδικές φωνές τους τα κάλαντα, φέρνοντας το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης.
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους δρόμους της πόλης μας.
 Συγχαρητήρια παιδιά!
Κρατήστε υπερήφανα στις καρδιές σας αυτό το θησαυρό,  για να ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα.
Και του χρόνου!
                                                                                                                  
                                Το Δ Σ του ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 Φωτογραφίες απο τις δύο εκδηλώσεις:

Έφυγε ο Σταμάτης N.Αραπάκης










Μετά την Θεοδότη  έφυγε και ο αδελφός της  Σταμάτης Αραπάκης.
Δυο εξαιρετικά, αγαπημένα σε όλους μας παιδιά δεν είναι πια   κοντά μας.
Συντετριμμένη  η μικρή μας κοινωνία από το κακό αυτό νέο.
Κουράγιο στους γονείς, στους φίλους, στους δικούς τους ανθρώπους.

Καλό σου ταξίδι φίλε Σταμάτη, μακάρι να ανταμώσεις τη Θεοδότη  κάπου.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Στον Βαγγέλη Γιακουμάκη



Στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έγραψε ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου. Το ποίημά του δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ. Όπως γράφει η εφημερίδα, οι στίχοι θα μελοποιηθούν από σημαντικό συνθέτη και θα τους τραγουδήσει σημαντικός τραγουδιστής.

Πώς είναι ο έρωτας γραμμένος στο πετσί μας.
Με γράμματα άραγε η μαύρους αριθμούς.
Αίμα θηλάζει κι η Ελλάδα κι η ζωή μας
Μα οι εχθροί μας πίνουν μόνο αγιασμούς.
Των δράκων γάλα, δηλαδή. Και το φαρμάκι.
Κρίμα. Δεν γνώρισες τον Κώστα Καρυωτάκη.

Στους ουρανούς θ’ αναγνωρίσουνε ποιος ήσουν.
Ξέρουν αυτοί. Τα’ φωτοστέφανο χρυσό.
Φώτιζες νύχτες των ανθρώπων που θα ζήσουν
κι έχουν και θάνατο και φως μισό μισό.
Όχι τσεκούρι και μπαλτάς. Μήτε και σφαίρα.
Μ’ ένα σουγιά που κόβει φλέβες στον αέρα.

Με του Μακμπέθ πήγες τις μάγισσες,
στους βάλτους να βρεις πως σμίγει το χρυσάφι με χαλκό
κυνηγημένος απ’ το σώμα σου κοντά τους
αλλά ποιος δαίμονας ξορκίζει το κακό.
Δεν παραστάθηκαν Απόστολοι εκ περάτων
Κι ας πήραν όψη τα μυστήρια των πραγμάτων.

Τι συζητούσες στον Αγρό του Κεραμέως
στους κήπους του αίματος σαν μια σταλαγματιά.
Για στρατηλάτης δεν σου πήγαινε γενναίος
μήτε τσιράκι στων τραμπούκων τη στρατιά.
Επαρχία, επαρχία, όλα τα σφάζεις.
Λυσσάς και ράβεις και κεντάς κι όλο σπαράζεις.

Ο Γκρέκο εδώ, ο Λόρκα εκεί. Ποιος θα κερδίσει.
Τους ξέρεις άραγε να ρίξεις μια ματιά.
Και τώρα ποιος από τους δυο θα ζωγραφίσει
την ομορφιά σου, σαν την άγρια νυχτιά.
Σ’ άγγιξαν άραγε τα φίδια κι οι αράχνες.
Τι μυστικά σου είπε το φως μέσα στις πάχνες.

Αθώοι όλοι. Σε μια χώρα των αθώων.
Δεν σε γνωρίσαμε να πιούμε έναν καφέ,
δυο τρεις κουβέντες για τους άθλους των ηρώων
γι αυτούς που ζούνε συντροφιά μ’ έναν χαφιέ.
Λυσσούν να σ’ έβρουν τα σκυλιά. Λυσσούν οι σκύλοι.
Κι η ομερτά στις καφετέριες καντήλι.

Πώς να σου γράψω, το λοιπόν, βιογραφία
αφού οι λέξεις μου είναι μόνο της βροχής.
Ποτέ το μπλε δεν το χωρά δικογραφία.
Θυμίζει σύλληψη κι εκτέλεση εποχής.
Είμαστε άρρωστοι βαριά από νοσταλγία.
Μας περιμένουν τα τσιγγέλια στα σφαγεία.

Πηγή: tvxs.gr ( φωτο: γκράφιτι σε τοίχο στα Γιάννενα).

Γιάννης Λακούτσης

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ".