Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Το Λιμενικό Ταμείο του Ναυπλίου νοικιάζει με ένα 500άρικο το φιλέτο της πόλης …

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός σήμερα στο Ναύπλιο. Δύο οικογένειες Ελληνοαμερικανών κατάφεραν να πάρουν την έγκριση να προβάλλουν τους γάμους των παιδιών τους απέναντι από το Μπούρτζι, σε κοινή θέα, μέσα από μια δεξίωση - πάρτυ -συναυλία με κέτερινγκ και μάλιστα με έγκριση του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός χωρίς αμφιβολία αποτελεί μια ανοικτή πρόκληση προς την κοινωνία όχι μόνο του Ναυπλίου αλλά και όλων των ομοειδών πόλεων της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται ο καλύτερος δημόσιος χώρος της πόλης για το “τσιμπούσι” δυο φραγκάτων οικογενειών Ελληνοαμερικανών του Σικάγο. Η πρόκληση δεν είναι ότι ήρθαν να τελέσουν τον γάμο των παιδιών τους στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, ούτε ότι θα μπορούσαν να φωτογρααφηθούν σε οιοδήποτε μέρος της πόλης όπως κάνουν και οι απλοί πολίτες της πόλης, ή οι κινέζοι που φωτογραφίζονται στην Σαντορίνη. Καλά θα έκαναν να έπρατταν το οτιδήποτε από τα παραπάνω και ως δημότες της πόλης του Ναυπλίου τους ευχαριστούμε που ήρθαν στην κοινή μας πατρίδα

Εκλογές ξανά..Μέχρι να μάθουμε καλά το ισχύον εκλογικό θεσμικό πλαίσιο

Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό θεσμικό πλαίσιο από τη στιγμή που δεν έχουν συμπληρωθεί 18 μήνες από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και όχι σταυροδοσία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κάθε κόμμα θα επιλέξει τα πρόσωπα που επιθυμεί να αναδειχθούν σε βουλευτικές θέσεις. Η τελική ανάδειξη των προσώπων από τις εκλογές προκύπτει από τη σειρά προτεραιότητας που εμφανίζονται στη λίστα και από τα ποσοστά που έλαβε το κάθε κόμμα. Οι πολίτες δε χρειάζεται να βάλουν  σταυρός προτίμησης υπέρ υποψηφίου. Ωστόσο  η τυχόν σημειώσή του,  δεν επιφέρει ακυρότητα του ψηφοδελτίου.
Οι έδρες που παραχωρούνται σε κάθε συνδυασμό καταλαμβάνονται από τους υποψηφίους αυτού σύμφωνα με τη σειρά που έχουν προταθεί στη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού και ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο.
Επίσης οι αναπληρωματικοί («επιλαχόντες») ανακηρύσσονται κατά τη σειρά που έχουν προταθεί στη δήλωση κατάρτισης του συνδυασμού και ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο και όχι κατά τη σειρά των ψήφων προτίμησης καθενός. Στη παρούσα φάση για να διεξαχθούν οι εκλογές θα πρέπει να εκδηλωθεί αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια αφού διαπιστωθεί κάτι τέτοιο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των εκλογών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                           
Ναύπλιο, 22 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός για την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η χώρα δεν χρειαζόταν εκλογές, αλλά να κυβερνηθεί».
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Άλλη μία εκλογική διαδικασία μέσα σε επτά μήνες. Η χώρα δεν χρειαζόταν εκλογές αλλά να κυβερνηθεί, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Επτά μήνες τώρα η χώρα και η κοινωνία πλήρωσαν πολύ ακριβά την ανετοιμότητα, την ανευθυνότητα, και τον μικροπολιτικό καιροσκοπισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η παραίτηση της Κυβέρνησης δεν είναι παρά μια φυγή από τα προβλήματα, είναι η αναγνώριση ότι αυτή η πορεία προς το άγνωστο, η πορεία των ανεύθυνων κινήσεων και της εσωκομματικής παλινωδίας ήταν καταστροφική. Φτάσαμε μέχρι και να ζήσουμε το εντελώς παράλογο, η χώρα να μένει ζωντανή χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης, την ώρα που κυβερνητικοί βουλευτές επεδίωκαν ανοιχτά το Κούγκι και το Ζάλογγο. Φτάσαμε να ζούμε κοινοβουλευτικά θρίλερ για την ικανοποίηση ατομικών στοχεύσεων και εσωκομματικών ισορροπιών.
Πιστεύω ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, παρά τον βραχύ βίο αυτής της Κυβέρνησης, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Είδαν πού οδηγεί ο λαϊκισμός, οι κούφιες υποσχέσεις, οι λεονταρισμοί και τα μεγάλα λόγια. Σε περίπου ένα μήνα, θα έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Αυτό που χρειάζεται, είναι να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, στην σταθερή προοπτική, στην ανάκαμψη και την ελπίδα».

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης: 5η δράση "Το καλοκαίρι και τα παιχνίδια του!"


Τρόμος για οικογένεια στην Κοιλάδα: Απήγαγαν τον γιο και λήστεψαν τους γονείς του

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα μετά από μία υπόθεση ληστείας και αρπαγής που έγινε στο χωριό. Η ασφάλεια Ναυπλίου προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση, ενώ έχει συλληφθεί ένας 27χρονος από την περιοχή, που κατηγορείται για ληστεία. Παράλληλα, αναζητούνται ακόμη πέντε άγνωστα άτομα που κατηγορούνται για ληστεία και αρπαγή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της ασφάλειας Ναυπλίου, προέκυψε ότι τα άγνωστα άτομα που αναζητούνται, χθες τα ξημερώματα στην Κοιλάδα, ακινητοποίησαν χτυπώντας  και με την απειλή πιστολιού, έναν 41χρονο Έλληνα κάτοικο του χωριού και τον οδήγησαν με το αυτοκίνητό του, σχετικά κοντά στη ερημική περιοχή Δορούφι, με σκοπό να τους παραδώσει χρήματα.

Ο 27χρονος που συνελήφθη, μαζί με τους τρεις από την ομάδα των

Η Ερμιόνη μας


Μια αεροφωτογραφία σταλμένη με αγάπη από τον πιλότο Ανάργυρο Σέρφα,  το γιο της Κικής και του Λάζαρου Σέρφα, βγαλμένη σε ένα ακόμη πέταγμα πάνω από την  πατρίδα του. 

.

Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου

του Κώστα Πασχαλίδη

Επί έξι μήνες πριν από την εισβολή των Γερμανών μια ομάδα από εργάτες και αρχαιολόγους έσκαβε τα δάπεδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για να θάψει εκεί ό,τι πολυτιμότερο έχει η Αθήνα: τους κούρους και τις ληκύθους της.

Από την προετοιμασία απόκρυψης των επιτύμβιων γλυπτών του Μουσείου. 
(Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου)

Την Κυριακή 27 Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατέλαβαν την Αθήνα. Την επομένη, νωρίς το πρωί, οι Γερμανοί αξιωματικοί που ανέβηκαν με φόρα τα μαρμάρινα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διαπίστωσαν με έκπληξη ότι παραλάμβαναν ένα κτίριο άδειο. Δεν βρήκαν πουθενά ούτε ίχνος από τα χιλιάδες πολύτιμα εκθέματα που κοσμούσαν το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας τα προηγούμενα εξήντα χρόνια της λειτουργίας του. 

Αντί για αγάλματα, στέκονταν μπροστά τους παγωμένοι και ανέκφραστοι οι λιγοστοί αρχαιολόγοι και οι φύλακες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα. Στις επίμονες ερωτήσεις τους, εκείνοι απάντησαν σιβυλλικά, ότι τα αρχαία είναι εκεί όπου όλοι γνωρίζουν, κάτω από τη γη. Και είναι αλήθεια ότι τα αρχαία είχαν μόλις επιστρέψει ξανά στο χώμα, δηλαδή στη μοναδική κιβωτό του κόσμου στην οποία θα μπορούσαν να παραμείνουν ασφαλή. Η εύθραυστη ευρωπαϊκή τάξη του Μεσοπολέμου ήταν αισθητή στις ελληνικές κυβερνήσεις πολύ καιρό πριν από την κήρυξη του πολέμου. Από το 1937 η κυβέρνηση Μεταξά είχε ξεκινήσει αλληλογραφία με τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων του υπουργείου Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας, προκειμένου να εκπονηθεί από κοινού ένα πλήρες σχέδιο διαφύλαξης των αρχαίων από τις αεροπορικές επιδρομές και από το ενδεχόμενο των οδομαχιών

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΛΟΥΚΙΑ ΛΟΥΚΙΟΥ ΗΡΩΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΙΣΤΙ



Στη νότια είσοδο στο Μπίστι η αρχαιολογική υπηρεσία, μετά απο  ολιγοήμερες εργασίες  οριοθέτησε τμήμα του κάστρου,   μεσαιωνικού σ αυτό το σημείο  σύμφωνα με πληροφορίες από  αρμόδια αρχαιολόγο.


Οι εργασίες ήταν προγραμματισμένες  από  επιδοτούμενο πρόγραμμα για την Ψηφιακή προσβασιμότητα και ανάδειξη των κάστρων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας www.yppo.gr.
Χρηματοδότης: ΕΣΠΑ-Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Μια νέα καλοδιατηρημένη επιγραφή, αφού το χώμα την προστάτεψε από τη φθορά του χρόνου εκτός των άλλων αναδείχτηκε.


Το Μπίστι τελικά έχει πολλά που δεν μας έχει αποκαλύψει.


Για την Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης 
Ρίνα Λουμουσιώτη

2ο Φεστιβάλ θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείς στην Ερμιονίδα".
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΤHN TONΩΣH TΟY ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εννέα γυναικείοι μονόλογοι με Δέκα κορυφαίες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες
& μια συναυλία με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, την Έλλη Πασπαλά και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι

Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας,
«Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», μιας νέα πολιτιστική διοργάνωση στο χώρο του Θεάτρου, που θα διεξαχθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του μεγάλου θεατρικού δασκάλου, κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην όμορφη Ερμιονίδα, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.
 


 Η έναρξη του Φεστιβάλ " Ερμηνείες στην Ερμιονίδα" θα γίνει την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Πληροφορίες στο 698 698 2224

"... η μόνη δικαιοσύνη ..."




Ασφαλής κατεύθυνση

Κι επειδή τα οικονομικά μου πήγαιναν όλο και στο χειρότερο,
άρχισα να γίνομαι εφευρετικός :
κατέβαινα, λόγου χάρη, στο υπόγειο όπου βρισκόταν ένα παλιό χαλασμένο ρολόι,
το έβαζα στην πιο κρίσιμη ώρα και περίμενα
-κι ας είναι ευλογημένο τ' όνομα του Θεού- ποτέ δεν έπεσα έξω,
ύστερα, υπερήφανος,
πήγαινα στο οινομαγειρείο,
όπου ο ατμός απ' τις κατσαρόλες με γέμιζε θρησκευτικές σκέψεις,
συνωστιζόταν ο φτωχόκοσμος, μέθυσοι με ποδοπατημένα καπέλα,
λόγια χιλιοειπωμένα σαν τις εποχές,
ώσπου, τέλος, πιωμένος,
έπαιρνα από πίσω κάποιον απ' τους νεκρούς μου κι έτσι έβρισκα πάντα το σπίτι μου.
Μια νύχτα θα κάνουμε μία μεγάλη σκέψη
αλλά δεν πρέπει να την πούμε πουθενά, είναι η μόνη δικαιοσύνη.
Ύστερα θα βγούμε στους δρόμους,
θα βρέχει και η βροχή έχει και εκείνη την ιδιωτική της ζωή,
ενώ εμείς δεν είχαμε.
Θα αργοπορήσουμε μπροστά σε ένα φαρμακείο, μιας και είμαστε θνητοί
και αφού οι ουρανοί γνωρίζουν την αθωότητα μας.
Τέλος όπως θα ξημερώνει θα χτυπήσουμε την πόρτα του σπιτιού μας,
αλλά κανείς δεν θα μας γνωρίζει.
Είναι απίστευτο σαν τις μεγάλες μέρες που ζήσαμε.
Αντίο λοιπόν,
ας ανοίξουμε την ομπρέλα μας και ας προσπεράσουμε βιαστικά το τέλος μίας εποχής.

Τ.Λειβαδίτης 

 

Πρόταση: Έλλη Βασιλάκη

Έγκλημα στην Ύδρα. Κατάθεση συζύγου

Η σύζυγος του δολοφονημένου εστιάτορα από την Ύδρα Μανώλη Οικονόμου ήταν ο άνθρωπος που με τη ψυχραιμία του κατάφερε να δώσει ώθηση στις έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Η κατάθεση της 58χρονης Χριστίνας Μερτζάνη στην Ασφάλεια οδήγησε κατευθείαν τους αστυνομικούς στους Γεωργιανούς υπόπτους που στη συνέχεια συνελήφθησαν. Αυτό που σοκάρει είναι η περιγραφή της στους αστυνομικούς των όσων έζησε το μοιραίο βράδυ:
«Γυρίσαμε από την ταβέρνα κουρασμένοι και μετά από λίγη ώρα πήγαμε για ύπνο. Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι. Εγώ είδα δύο άνδρες που μιλούσαν όπως μιλούν οι Γεωργιανοί που ξέρω από το

Επίκαιρο θέμα

Το καιροσκοπικό παιχνίδι του Βερολίνου εις βάρος της Ελλάδος

Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Πατρίδας μας από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους το έτος 2008/09. Ούτε αυτό εκπλήσσει διάφορες κύκλους σε μερικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και ακόμη και διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης. Διότι η εκβιαστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Ελλάδος ήταν και είναι γνωστή όχι μόνον σε εποχές πριν την έναρξη της κρίσης, με την ανάμειξη των γερμανικών εταιρειών εις την πολιτική της χώρας μας. Αλλά τώρα γίνεται ευθέως λόγος και από τα ΜΜΕ της ίδιας  της Γερμανίας τα οποία αναφέρονται σε επιστημονικές εκθέσεις διαφόρων Επιστημονικών Οικονομικών Ιδρυμάτων της ίδιας χώρας. Όπως π.χ το γνωστότατο Επιστημονικό Ίδρυμα Οικονομικής Έρευνας του Χάλλε (Institut für Wirtschaftsforschung in Halle).  

Η είδηση προέρχεται από το Γαλλικό Πρακτορείο Τύπου Gence France-Presse (AFP)  και το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου Deutsche Presse Agentur (dpa), η οποία μεταδόθηκε από όλες τις γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες την 11.Αυγούστου 2015, όπως και από την Εφημερίδα  Westfälische Nachrichten της πόλης Münster, το δημοσίευμα της οποίας έφθασε εις τα χέρια μου:

                                               - Η ελληνική κρίση βοηθάει  την Γερμανία -
HALLE(AFP/dpa). Το αποτέλεσμα ενός ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού εις την Γερμανία είναι άμεση συνέπεια της

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης όλου του κόσμου



Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης, Πέμπτη 20-8-15, 6.30μ.μ.

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης όλου του κόσμου

Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη, με τα δάση, τις θάλασσες, τα βουνά, τα παραμύθια, τις ιστορίες και τα φυσικά τους φαινόμενα

 Με την Κατερίνα Σκούρτη – Χατζηζήση
Στη βιβλιοθήκη, για παιδιά από 6 ετών. Τηλ.2754032416