Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου



Κύκλο σεμιναρίων πάνω στο αφηγηματικό θέατρο ξεκινά ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την ηθοποιό Γιασεμί Κηλαηδόνη, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. 

Το «Αφηγηματικό Θέατρο» είναι ένα είδος θεάτρου με μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή δυναμική. Ο αφηγητής/ηθοποιός χρησιμοποιεί το λόγο σαν το βασικό του εκφραστικό εργαλείο. Μαθαίνει να αφουγκράζεται και να μεταφέρει τις δονήσεις και τα σχήματα του λόγου μέσα από το σώμα του κάνοντας την παρουσία του ζωντανή και σημαίνουσα. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες και θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00 -21:00 στο Τριανόν .

Μετά την ολοκλήρωση του Κύκλου των Σεμιναρίων θα παρουσιαστεί η δουλειά των συμμετεχόντων σε μορφή θεατρικής παράστασης.

Στα σεμινάρια αυτά οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στην ανάδειξη της μουσικότητας και ρυθμικότητας του λόγου, θα ανιχνεύσουν την προφορικότητα κάτω από το γραπτό κείμενο και θα εξερευνήσουν τη διπλή φυσιογνωμία του ρόλου του ηθοποιού στο αφηγηματικό θέατρο, δηλαδή του αφηγητή της ιστορίας και συγχρόνως των ηρώων της αφήγησης

Το υλικό πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες είναι κείμενα λογοτεχνικά, λαογραφικά και ιστορικά της περιοχής του Ναυπλίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες 11:00 – 13:00 με την κυρία Νατάσσα Γιοβάνου στο τηλέφωνο 27520 27096.
Posted: 15 Jan 2016 12:38 AM PST


Η ΕΛΜΕ Αργολίδας σας προσκαλεί στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας/ντοκιμαντέρ: 

"Το αλάτι της γης"
των Βιμ Βεντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου στις 6.45μμ
στην αίθουσα πολιτισμού:
"Μέγας Αλέξανδρος" του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Μέσα από την παρουσίαση της ζωής και του έργου του παγκοσμίου φήμης Βραζιλιάνου φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο κάνουμε μαζί του ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο κοντά στους ανθρώπους που μοχθούν και υποφέρουν, αλλά και στον μαγικό κόσμο της φύσης. Η ταινία αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη για τον συνάνθρωπο, έναν ύμνο για την ομορφιά της φύσης αλλά και μία γροθιά στο στομάχι για την αδικία και τη βαρβαρότητα που κυριαρχεί σε πολλά μέρη του πλανήτη. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί μία πρόταση ζωής που δίνει πραγματική ελπίδα στον σύγχρονο κόσμο του μίσους και της καταστροφής.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
                                               
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Posted: 15 Jan 2016 12:35 AM PST