Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καζάνι που βράζει ο αγροτικός κόσμος-Κινητοποιήσεις σε Ναύπλιο και Δαλαμανάρα

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Ναύπλιο και πορεία στο μπλόκο της Δαλαμανάρας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Πελοπόννησο.
Δυόμιση ώρες οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή κι άλλων επαγγελματικών τάξεων, έκλεισαν το δρόμο Ναυπλίου-Άργους, στην πλάστιγγα Δαλαμανάρας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το ΠΑΜΕ.
Στις 6.00 το απόγευμα προηγήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο και στη συνέχεια όλοι ξεκίνησαν αυτοκινητοπορεία ως το μπλόκο της Δαλαμανάρας, όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και έκλεισαν για δύομιση περίπου ώρες το δρόμο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι.
Όλη η Πελοπόννησος βράζει
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ το ΠΑΜΕ και στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, όπου
περισσότερα από διακόσια άτομα διαμαρτυρήθηκαν για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και καλώντας την να πάρει πίσω το προσχέδιο του ασφαλιστικού.
Κινητοποιήσεις είχαμε ακόμα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία όπου αγρότες κατέλαβαν το σουπερμάρκετ Lidl που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη. Στην Κορινθία οι αγρότες από το μπλόκο της παλιάς Σωληνουργίας με μεγάλη δύναμη τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων έχοντας βάλει μαύρες σημαίες μπήκαν περίπου στις 12.00 το μεσημέρι στην πόλη της Κορίνθου και έκαναν αυτοκινητοπορεία μπλοκάροντας κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης, ενώ έπειτα κατευθύνθηκαν προς τον Ισθμό της Κορίνθου αποκλείοντας τη νέα εθνική οδό στα διόδια Καλαμακίου.
Εντάσεις υπήρξαν και στην Αχαϊα όπου αναβλήθηκε άρον άρον εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο.
anagnostis