Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Mόλυνση της θάλασσας και των ακτών της Ερμιονίδας για μια ακόμη φορά απο πλαστικές συσκευασίες τροφών ιχθυοτροφείων

Δελτίο  τύπου
Μας ειδοποίησαν κάτοικοι της Ερμιονίδας πως στις δυτικές παραλίες της επαρχίας Δορούφι, Λάκες, Θυνί ,εδώ και δέκα μέρες η θάλασσα και οι ακτές  γεμίζουν πλαστικές σακούλες απο τροφές ιχθυοτροφείων.
Πράγματι σήμερα μέλη της παράταξης πήγαν  στην περιοχή και διαπίστωσαν μια απαράδεκτη κατάσταση. Εκατοντάδες σακούλες μέσα και έξω από την θάλασσα πάνω στην παραλία οι πρόσφατες, και άλλες παλιότερες μισοθαμένες. Σε κάποιες παραλίες οπως στην μεγάλη του Θυνί περίοικοι έχουν μαζέψει τις περισσότερες επιφανειακά από την ακτή, σε μια άλλη μικρότερη κάναμε εμείς σήμερα καθαρισμό της ακτής και μαζέψαμε τις σακούλες σε δυο μεγάλους σωρούς .
Ακριβώς απέναντι απο αυτές τις παραλίες υπάρχουν μονάδες ιχθυοπαραγωγής στον όρμο Βουρλιάς.Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται αυτή η εικόνα.Από το 2009 το περιβαλλοντικό σωματείο  Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας εχει θίξει το θέμα με ανάρτηση στο ιστολόγιο του και σχετικές φωτογραφίες.Αλλά και το 2007 ειχε απασχολήσει το θέμα.

Προφανώς , λόγω της επανάληψης και μάλιστα διαχρονικά , συμπεραίνουμε πως δεν πρόκειται για ατύχημα, μεμονωμένο γεγονός, η κάποιον ασυνείδητο εργαζόμενο που μια φορά πέταξε
εκατοντάδες σακούλες στη θάλασσα.Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη πρακτική.Δηλαδή την ώρα που πετάνε την τροφή στα κλουβιά οι εργαζόμενοι δεν εχουν δίπλα τους μια σακούλα για να βάζουν τις άδειες συσκευασίες .
Καλούμε τις αρχές να ειδοποιήσουν όλες τις σχετικές επιχειρήσεις να σταματήσουν άμεσα αυτή την πρακτική και να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Πελοπόννησος Οικολογική (Αργολίδα)
26 Ιανουαριου 2016
Το περιεχομενο.
Periexomena
Μεσα στη θαλασσα κοντα στον γιαλο
Τσιμεντα 6
Στην παραλια
Τσιμεντα 2
Ενας απο τους σωρους που μαζεψαμε
Τσιμεντα 7
Τσιμεντα 5