Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση Ανδριανού για τις καθυστερήσεις στην επέκταση του Αναβάλου σε Επίδαυρο



Ναύπλιο, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Νέα Παρέμβαση Ανδριανού για τις καθυστερήσεις στην επέκταση του Αναβάλου σε Επίδαυρο – Από το Φεβρουάριο του 2015 έγινε η δημοπρασία, ένα χρόνο μετά δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση.

Με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων και νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανήλθε σήμερα ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στο ζήτημα των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου στην Επίδαυρο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


ΘΕΜΑ: «Καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Επίδαυρο».
Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να πληροφορηθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Επίδαυρο, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης.
Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι η δημοπρασία έγινε τον Φεβρουάριο του 2015, έγινε η ανάδειξη του αναδόχου, δόθηκε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατατέθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τον μειοδότη και δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση, καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω και από τον Δήμαρχο Επιδαύρου, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν φαίνεται να έχουν λάβει τις απαιτούμενες προς τούτο έγγραφες εντολές.
Συγκεκριμένα:
-        Στις 17/2/2015 έγινε η δημοπρασία
-        Στις 16/3/2015 έγινε η ανακήρυξη των πρακτικών της δημοπρασίας
-        Στο τέλος του Οκτωβρίου του 2015 εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι διαδικασίες
-        Στις 14/11/2015 έγινε από την αρμόδια υπηρεσία πρόσκληση προς τον μειοδότη για κατάθεση επικαιροποιημένων στοιχείων.
-        Στις 24/11/2015 ο μειοδότης κατέθεσε τα ως άνω επικαιροποιημένα στοιχεία.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.       Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς Επίδαυρο και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Επίσης, ζητείται η κατάθεση στη Βουλή του συνόλου των εγγράφων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες που αποδεικνύουν ότι έχουν γίνει τα αναγκαία βήματα για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την υλοποίηση του έργου.