Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ συμμετέχει στο 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ  συμμετέχει στο 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ  του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας με τίτλο: «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με το πρόγραμμα: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΡΑΦΗΣ». Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο μας είναι:
Δημιουργία εργαστηρίου γραφής : Λαμβάνοντας υπόψη  τη φαντασία των  παιδιών και μέσα από κατάλληλα ερεθίσματα, τα παιδιά εξοικειώνονται με το γραπτό λόγο και παράγουν γραπτά κείμενα. Δύο φορές την εβδομάδα τα νήπια συμμετέχουν στο δημιουργικό εργαστήρι γραφής υλοποιώντας διάφορες γλωσσικές ασκήσεις και γλωσσικά παιχνίδια.
Δημιουργία βιβλιόδεντρου: Τα νήπια ζωγράφισαν ένα μεγάλο δέντρο σε χαρτί του μέτρου, έγραψαν στα κλαδιά του τον τίτλο του αγαπημένου τους βιβλίου και ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού.
Δημιουργία βιβλίου: «Το βιβλίο των αινιγμάτων». Τα παιδιά συμμετέχουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και δημιουργούν το δικό τους βιβλίο με τα αινίγματα. Η δραστηριότητα αυτή προέκυψε από την αγαπημένη μας συνήθεια να λέμε κάθε μέρα κάποια αινίγματα και τα παιδιά να προσπαθούν να τα μαντέψουν.                         

Η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης
Ελένη Βλάσση-Δημαράκη