Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΥΕΡ: Η «ΦΩΤΙΑ»ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΩΣΤΙΝΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



Κρανίδι, 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣ:
-          Πρόεδρο Δ.Κ. Κρανιδίου κ. Ι. Κοντοβράκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-          Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή
-          Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας κ. Α. Δημαράκη
-          Μέλη Συμβουλίου Δ.Κ. Κρανιδίου

ΘΕΜΑ : «ΦΩΤΙΑ»ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΩΣΤΙΝΗ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

όπως σου είπα και προφορικά όταν συναντηθήκαμε σε μία πολιτιστική – κοινωνική εκδήλωση το Σάββατο 19 Μαρτίου η συνειδητή φωτιά που έβαλε η Δημοτική Αρχή για να κάψει «αυτά» που είχε μαζέψει στο κτήμα – δωρεά Φωστίνη στο Κρανίδι ήταν ένα γεγονός απαράδεκτο, προσβλητικό, αντιπεριβαλλοντικό και επικίνδυνο και σου είπα να μην επαναληφθεί. Η παρούσα επιστολή σου δίνει τη δυνατότητα να ενεργήσεις και να εμποδίσεις την επανάληψή του στο μέλλον.
Θεωρώ ότι ήταν μεγάλο λάθος της διοίκησης του Δήμου η συγκέντρωση χόρτων, κλαδιών, αλλά και σκουπιδιών στο κτήμα Φωστίνη και η καύση αυτών προσβάλλει τη μνήμη του δωρητή και τη βούληση να μετατραπεί αυτός ο χώρος σε ένα αθλητικό και περιβαλλοντικό πάρκο και χρήση αυτού για αθλητικούς, πολιτιστικούς και εκαπιδευτικούς σκοπούς και όχι να μετατραπεί σε μία νέα χωματερή που εύκολα κάποιοι με επιπολαιότητα έβαλαν φωτιά για να αντιμετωπίσουν την συγκέντρωση εδώ και ενάμιση χρόνο όλων αυτών των υλικών στο συγκεκριμένο κτήμα.

Το κτήμα Φωστίνη δόθηκε με δωρεά στο Δήμο μας κατόπιν παρότρυνσης και ενεργειών του τ. Δημάρχου κ. Δ. Καμιζή για να χρησιμοποιηθεί από τους δημότες, να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Απαιτείται να αντιδράσουμε για αυτή την επιλογή, να σεβαστούμε τη βούληση του δωρητή και να μη το μετατρέψουμε σε νέο ΧΑΔΑ.
Πιστεύω στην ευαισθησία σας και ζητώ το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου για λήψη σχετικής απόφασης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, με τη ρητή απαγόρευση χρήσης του κτήματος για σκοπούς πέρα από τη θέληση, τη βούληση του δωρητή – ευεργέτη του Δήμου μας.
Τώρα η φαντασία μου δε φτάνει στο να εφαρμόζει η διοίκηση του Δήμου μία νέα μέθοδο κομποστοποίησης με καύση χόρτων και σκουπιδιών. Να ένα ρεύμα, πρωτοποριακό ρεύμα καινοτομίας που θα μπερδεύει τους επιστήμονες και τους περιβαλλοντολόγους.
Πρόεδρε,
 συμβούλεψέ τους να σοβαρευτούν γιατί η φωτιά έκαιγε τρεις μέρες και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική σε όλο το Κρανίδι.
Ευχαριστώ για την κατανόησή σου και την απόφαση που το Συμβούλιό σου ομόφωνα θα λάβει.
Με εκτίμηση

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας