Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΡOΜΩΝ - H « ΚΑΚΗ» ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ




Τετάρτη 11/05/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΡOΜΩΝ ,H « ΚΑΚΗ» ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Α. Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Όπως έχουμε σχολιάσει και άλλη φορά είναι πολύ θετικό το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες η Π.Ε Αργολίδας σε σχέση με την συντήρηση – επισκευή του επαρχιακού οδικού δικτύου, σε όλη την διαδρομή Ναυπλίου-Ερμιονίδας. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες και στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας.  Σημαντική παρέμβαση για την προετοιμασία της περιοχή μας ενόψιν τουριστικής και καλοκαιρινής περιόδου, αυτό όμως που έχει τεράστια σημασία είναι ότι η επισκευή του οδικού δικτύου πρέπει να συνοδευτεί με διαγραμμίσεις και κατάλληλες οδικές σημάνσεις για να υπάρχει
μια ολοκληρωμένη παρέμβαση προς όφελος τόσο των δημοτών του Δήμου όσο και των επισκεπτών , των τουριστών που θα προτιμήσουν την Ερμιονίδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής , το βελτιωμένο οδικό δίκτυο με τις κατάλληλες οδικές σημάνσεις και η υπεύθυνη οδική συμπεριφορά είναι τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μην θρηνούμε και νέα θύματα στην «μάχη της ασφάλτου». Ζητούμε όμως από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσου Χειβιδόπουλου να μας ενημερώσει για την συνέχιση του τεχνικού προγράμματος σχετικά με την βελτίωση της επαρχιακής οδοποιίας ,  ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες στην Ερμιονίδα πριν ολοκληρωθεί το έργο. 
Στα πλαίσια της παρέμβασης μου ζητώ να εξετάσετε την δυνατότητα βελτίωσης με νέο τάπητα στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου και βεβαίως στον επαρχιακό δρόμο Φούρνων-Διδύμων , και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης.
Σας υπενθυμίζω για να είναι ολοκληρωμένη η παρέμβαση σας είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και το πρόγραμμα διαγραμμίσεων -  οδικής σήμανσης. 

Β. Η «ΚΑΚΗ»ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε ότι η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα το γραφείο του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή απαιτείται να δώσεις αυστηρές συστάσεις τόσο σε αρκετούς αιρετούς όσο και σε ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν δημοτικά αυτοκίνητα να τηρήσουν τις προβλεπόμενες διατάξεις – κανονισμούς και να αποφύγουν την «κακή» χρήση αυτών που είναι αντικανονική , προσβάλλει κυρίως τους ίδιους και προκαλεί τους δημότες.   Σας υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα
1.       Τα δημοτικά αυτοκίνητα δεν τα χρησιμοποιούμε για προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες .
2.       Με τα δημοτικά αυτοκίνητα δεν πάμε τα παιδιά μας στο σχολείο , ούτε πάμε να ψωνίσουμε στην λαϊκή αγορά.
3.       Το βράδυ δεν κυκλοφορούν άσκοπα τα δημοτικά αυτοκίνητα , ούτε διανυκτερεύουν έξω από τα σπίτια των αιρετών, ούτε των υπαλλήλων. Οι εξαιρέσεις  που επιβάλλονται χρειάζεται να έχουν υπηρεσιακές εγκρίσεις.   
4.       Η χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων απαιτείται να συνοδεύεται από ανάλογες δημοτικές αποφάσεις.
Επί των ανωτέρω ζητώ άμεση παρέμβαση από τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή για να ενημερώσει τους συνεργάτες τι προβλέπεται και τι δεν προβλέπεται.
Δεν θέλω διαψεύσεις , υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδεικτικό υλικό. Ζητώ να τηρήσει τις εξαγγελίες του και να τις εφαρμόσει. Του υπενθυμίζω τις δηλώσεις του ως επικεφαλής της Αντιπολίτευση την περίοδο 2010-2014 τώρα πρέπει να συμμορφώσει τους συνεργάτες του και εάν δεν το πράξει θα είναι συνυπεύθυνος και αυτός.
Αναμένω τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για να μην επανέλθω.

Γ. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Από την Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, προσωπικά εύχομαι  καλή επιτυχία σε αυτήν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής τους. Να έχουν δύναμη , καλή υγεία και να είναι προσεκτικοί , συγκεντρωμένοι κατά την εξεταστική διαδικασία
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας