Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΙΚΑ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                         25-9-16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ    ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Καθολικό το αίτημα  της παραμονής του ΙΚΑ Κρανιδίου

Το Σάββατο 24  Σεπτέμβρη  , σε προγραμματισμένη  , ανοιχτή , προσυνεδριακή, συνέλευση  της  Οργάνωσης Μελών  Ερμιονίδας  του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα και του μέλους της Κ.Ε.( και του οργανωτικού γραφείου)  Χρήστου  Πιλάλη , προσήλθαν ο Δήμαρχος , εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων  και πολίτες , για να θέσουν  το θέμα του ΙΚΑ Κρανιδίου.
Συγκεκριμένα  ήσαν παρόντες ο δήμαρχος Δημ. Σφυρής,  ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης  Γεωργόπουλος,  της ελάσσονος μειοψηφίας   Τάσος Τόκας , ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης Χρ. Δάγκλης , ο διευθυντής του ΙΚΑ Κρανιδίου  Αθαν. Δρούζας    δημοτικοί σύμβουλοι και  πολίτες της Ερμιονίδας.
Το θέμα προτάχθηκε και έγινε διεξοδική συζήτηση.

Αρχικά ο βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Γκιόλας  αναφέρθηκε στο  αίτημα που είχε αποστείλει στον Υφυπουργό  Κοιων . Ασφαλίσεων  Τάσο Πετρόπουλο και τον Διοικητή του ΙΚΑ Διον. Καλαματιανό  όπου  εξετέθησαν οι λόγοι για τους οποίους καθίσταται αναγκαία η λειτουργία του ΙΚΑ Κρανιδίου , ως έχει μέχρι σήμερα.
Ο  κ. Γκιόλας  ενημέρωσε ,στη συνέχεια , ότι τη Δευτέρα, 19 του μηνός,  ο Διοικητής του ΙΚΑ του μετέφερε την πρόθεση της   διοίκησης  να μετατραπεί το παράρτημα ΙΚΑ Κρανιδίου σε  Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης , όπως συμβαίνει και με 60 ανάλογες δομές  σε ισάριθμες πόλεις, το οποίο όμως  θα καλύπτει το 90% των ενεργειών    και υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα.
Οι παρευρισκόμενοι  και ο διευθυντής του ΙΚΑ  απαίτησαν να παραμείνει  η μονάδα του ΙΚΑ  ως έχει  και να γίνει προσπάθεια  μείωσης  του μισθώματος  , η εξεύρεσης άλλου χώρου.
 Τόσο ο    Γιάννης Γκιόλας όσο και ο Χρήστος Πιλάλης    τόνισαν ότι θα μεταφέρουν   στο κόμμα όσο  και  στη διοίκηση του ΙΚΑ  το καθολικό αίτημα της περιοχής , όπως αυτό εκφράστηκε  από το σύνολο  όσων παραβρέθηκαν  στη συγκέντρωση για διατήρηση - λειτουργία  της μονάδας του ΙΚΑ ως έχει ή για συνέχιση λειτουργίας  για εύλογο χρονικό διάστημα, εν  όψει   και της ( από 1-1-17) έναρξης ισχύος  των διατάξεων  για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΕΦΚΑ)