Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου

Στο  ΔΣ της 20ης Σεπτεμβρίου 2016 του Δήμου Ερμιονίδας και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ζήτησα από το Δήμαρχο να ανακαλέσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Δευτέρα το απόγευμα  για μένα αλλά και τους άλλους Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  του Δήμου Ερμιονίδας, αποκαλώντας μας ανεγκέφαλους, για το θέμα της «αποκατάστασης» της υπερ-χωματερής στα Δίδυμα.

Και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τον εαυτό του και την εν γένει αλαζονική του συμπεριφορά το αρνήθηκε.!!

Με την προσφιλή του λοιπόν μέθοδο της επίθεσης ο Δήμαρχος ξεπέρασε αυτή τη φορά τα όρια.

Και στριμωγμένος στα σχοινιά,  από το σταμάτημα των επιδιώξεών του, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Σταυρό Διδύμων, που στη «ζούλα» προσπάθησαν να πετύχουν, έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Και μιλάει για ανεγκέφαλους αυτός που στις αρχές Ιουνίου 2016,  παρουσίασε μια μελέτη στο ΔΣ του Δήμου μας με πλήθος από ανακρίβειες και παρατυπίες για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ  Διδύμων , με την οποία θα γινόταν  ουσιαστικά το θάψιμο όλων των σκουπιδιών που βρίσκονται στον χώρο της πρώην χωματερής μαζί με όλα τα δέματα των σύμμεικτων απορριμμάτων που υπάρχουν στον χώρο που εγκαταστάθηκε ο δεματοποιητής στο «Σταυρό Διδύμων» με την έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 2010.

Χωρίς να υπολογίζει επιστημονικές μετρήσεις αλλά και το σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Και μιλάει για ανεγκέφαλους αυτός που φέρνοντας το 2010 το δεματοποιητή άρχισε να τον λειτουργεί χωρίς να υπάρχει εργοστάσιο διαχείρισης των δεμάτων.!!

Δεν ήξερε λοιπόν ότι θα δημιουργηθεί αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση;

Ποιοι είναι λοιπόν οι ανεγκέφαλοι;

- Εμείς που με συντονισμένες ενέργειες κάναμε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο   και συναντηθήκαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, επιδιώκοντας μια πλήρη, νόμιμη και οριστική λύση για το ανάθεμα των Διδύμων.

- Εμείς που με την «ΠΡΟΤΑΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ» αποτρέψαμε το θάψιμο δεματοποιημένων και χύδην σκουπιδιών με απόφαση-σταθμό της ΠΕΑΠΖ Πελ/νήσου (Περιφερειακή Επιτροπή Αποκατάστασης Περιβαλλοντικών Ζημιών).

-Εμείς που τιμώντας τη ψήφο των Δημοτών ασκούμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο ελέγχοντας τη Δημοτική Αρχή για πράξεις ή παραλείψεις.

ή

-Εμείς που με μια νόμιμη διαδικασία ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν :

Α) αν  τηρείται η περιβαλλοντική νομοθεσία,

Β)  αν τηρούνται  οι περιβαλλοντικοί όροι που επιβάλλονται κατά την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία για την εκτέλεση και λειτουργία έργων και δραστηριοτήτων πάνω σε αυτό το αντικείμενο

  και

Γ)  αν η  μελέτη του 2014 για την αποκατάσταση του χώρου είναι συμβατή  με την απόφαση  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με Αριθ. Πρωτ.:24412/820 της 20-05-2015 για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενες βλάβες στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Έ όχι Δήμαρχε, δεν θα σε ακολουθήσουμε στην προσπάθειά σου να φέρεις το επίπεδο των πολιτικών συζητήσεων και αντιπαραθέσεων πολύ χαμηλά, γιατί μόνο εκεί μπορείς να κάνεις παιχνίδι.

Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, όπως αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους.!!

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ