Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΑRTίκι: Η Αγλαϊα Παππά διαβάζει τις Ραψωδίες Φ και Χ της Οδύσσειας του Ομήρου, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

 Η Αγλαϊα Παππά διαβάζει τις Ραψωδίες Φ και Χ της Οδύσσειας του Ομήρου, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 9.00μ.μ., στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, την Αφήγηση δύο Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, με την κορυφαία ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Αγλαϊα Παπά. Στο Μπάσο, θα τη συνοδεύσει ο Απόστολος Καλτσάς.
Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον περασμένο Μάϊο, με την ευκαιρία των εορτασμών των 150 χρόνων από την θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η θεατρική ανάγνωση του ομηρικού έπους υπό τους ήχους μουσικής, θα «παντρέψει» με τον καλύτερο τρόπο, τις τέχνες των μουσών, συνθέτοντας ένα μοναδικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και συμβάλλοντας σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση του αρχαίου ελληνικού κόσμου, μέσα από μια πολύτιμη, βιωματική ματιά.
Λόγος, τέχνη και μουσική στην υπηρεσία της βαθύτερης κατανόησης του αρχαίου κόσμου.
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: 698 698 2224